Οι αμοιβές των ΔΣ της ΑΔΙΠ και ΑΔΙΠΠΔΕ και των Συμβουλίων των ΑΕΙ

Δημοσίευση: 19/08/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2014, 16:11

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αμοιβές των ΔΣ της ΑΔΙΠ και ΑΔΙΠΠΔΕ και των Συμβουλίων των ΑΕΙ

 Δύο ανεξάρτητες αρχές λειτουργούν στο υπουργείο Παιδείας: η ΑΔΙΠ και νεοσύστατη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠΠΔΕ).Το ύψος  αποζημίωσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης  της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ανέρχεται σε 300 ευρώ το μήνα, η οποία καταβάλλεται με την προϋπόθεση συμμετοχής σε 4 τουλάχιστον συνεδριάσεις.
 Για τη νεοσύστατη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠΠΔΕ) δεν έχει ακόμη καθορισθεί η αμοιβή του ΔΣ.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΕΙ
Η μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρο, και τα μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας, έχει ορισθεί ως  εξής:
Α. Πρόεδρος τακτικός ή αναπληρωματικός 200 €.
Β. Μέλη 100 €.
Γ. Γραμματέας 100 €.
Για την καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης εις ακέραιον,  θα πρέπει ο Πρόεδρος, τα μέλη και ο Γραμματέας να συμμετέχει έκαστος, σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις το μήνα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε λιγότερες συνεδριάσεις, η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.
  Το συμβούλιο των ΑΕΙ  συνεδριάζει εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και σε χρόνο που δεν καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.
 Το συνολικό ετήσιο κόστος για την αποζημίωση των Συμβουλίων των ΑΕΙ ανέρχεται στις 549.600,00  ευρώ.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Το Συμβούλιο αποτελείται από δεκαπέντε μέλη. Σε ιδρύματα στα οποία ο αριθμός των καθηγητών πρώτης βαθμίδας είναι μικρότερος των πενήντα, τα μέλη του Συμβουλίου είναι έντεκα. Η θητεία των μελών του Συμβουλίου συνεχίζεται ως τη λήξη της, ανεξαρτήτως αν έχει μεταβληθεί ο αριθμός των καθηγητών πρώτης βαθμίδας του ιδρύματος.
  Τα εννέα ή επτά μέλη του δεκαπενταμελούς ή του ενδεκαμελούς Συμβουλίου, αντίστοιχα, είναι εσωτερικά μέλη του ιδρύματος και, ειδικότερα, οκτώ ή έξι μέλη, αντίστοιχα, είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές καθηγητές και ένα μέλος είναι εκπρόσωπος των φοιτητών του ιδρύματος. Τα υπόλοιπα έξι ή τέσσερα μέλη, αντίστοιχα, είναι εξωτερικά.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/axiologisi-ekpaideytikon-daskalon-kauhghton-protobathmias-deyterobathmias-ekpaideysis/oi-amoibes-tvn-ds-ths-adip-kai-adippde-kai-tvn-symboylivn-tvn-aei