Εμειναν 1.164 κενές θέσεις στα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 28/08/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2014, 16:35

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εμειναν 1.164 κενές θέσεις στα ΑΕΙ

Φέτος έμειναν 1.164 κενές θέσεις (591 με το 90%,  42 με το 10% για το έτος 2013, 432 με το 10% για το έτος 2012, και 99 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ  ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2013 είχαν μείνει 836 κενές θέσεις.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία υποψηφίων και επιτυχόντων  
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 99.958 (75.251 με το 90%, 12.239 με το 10%, 12.468 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 104.988.
Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.763, ενώ το 2013 εισήχθησαν 71.761.

Σχόλια (2)

Μεταταξεις σε Αει/τει
|

Ερωτηση προς υπουργεια και διοικητικης μεταρυθμισης και παιδειας!!Υπαρχουν ειδικοτητες στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση που ηδη καλυπτουν κενα στα Αει σε τομεις οπως διαδακτικου προσωπικου.Ειναι τοσο δυσκολο για τα υπουργεια να μεταταξει μεσα απο ενα συστημα φετινης κινητικοτητας τους ηδη αποσπασμενους αυξημενων προσοντων εκπαιδευτικους με σχεση μονιμη με τα πανεπιστημια απο το να τους βαζει καθε χρονο σε διαδικασιες αποσπασεων;υποτιθεται οτι αυτες οι αποσπασεις εγιναν γιατι καλυπτουν αναγκες πανεπιστημιων ως ειδικοτητες ειτε γυμναστων που δεν υπαρχουν ελλειψεις ειτε αγγλικων ειτε πληροφορικης ειτε φιλολογων.Ας δουνε επιτελους την αλλαγη του καθεστωτος με τα Πανεπιστημια και ας δωσουν τις θεσεις αυτες με την κινητικοτητα στους ηδη αποσπασμενους προσοντουχους και οςους αλλους θα εχουν μετα τα αναλογα προςοντα(μεταπτυχιακα κτλ)Ειδαμε ως τωρα μεταταξεις μονο απο επαλ σε αλλους κλαδους απο τν συριζα ειδαμε αλλαγες με μεταταξεις απο δευτεροβαθμια σε πρωτοβαθμια ποιος ο λογος να μην καλυφτουν μονιμα τα κενα με μεταταξεις προς την τριτοβαθμια απο ατομα που δεν παρακωλυουν την εκπαιδευση με την μεταταξη τους..απο εκει και περα ας προχωρησουν και σε προσληψεις νεου προσωπικου με οριζοντα διετιας ..αλλα αφου υπαρχουν οι εκπαδευτικοι αυτοι ας ξεκινησουν με τα βασικα.

βασιλης
|

ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ: ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΥΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η Α΄ ΚΑΙ Η Β" ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ Γ' ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Α' ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 90% ΚΑΙ 10% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η Γ' ΚΑΤΑΝΟΜΗ. ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/emeinan-1-164-kenes-ueseis-sta-aei