Ο υπουργός για τα τμήματα των ΑΕΙ που δεν θα μπαίνουν στο Μηχανογραφικό

Δημοσίευση: 06/09/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2014, 18:03

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός για τα τμήματα των ΑΕΙ που δεν  θα μπαίνουν στο Μηχανογραφικό

Για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων από την ΑΔΙΠ: «Γράφεται ότι έχουμε στο μυαλό μας άλλο σχέδιο μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Δεν ισχύει αυτό. Σέβομαι την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας την ΑΔΙΠ, την επισκέφθηκα μετά την κα Γιαννάκου είμαι ο πρώτος που πήγε και τους είπα «Θα αξιολογείτε και εμείς θα ενεργούμε κατά τις αξιολογήσεις σας. Έχετε αξιολογημένα Τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν;» και μου είπαν «ναι», είτε από το ΑΘΗΝΑ είναι είτε από προηγούμενα σχέδια».
Τα παραπάνω είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», και ανακοίνωσε:
    «Ε, λοιπόν αυτά που αξιολόγησε η ΑΔΙΠ ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, θα ρωτάμε για καθένα από αυτά συγκεκριμένα και αν η συγκεκριμένη ad hoc απάντηση είναι ότι δεν μπορεί λειτουργήσει δεν θα μπαίνει στο μηχανογραφικό. Θα το κάνουμε σεβόμενοι την ΑΔΙΠ που είναι μια καταπληκτική Υπηρεσία και την επαινώ δημόσια για τη δουλειά που κάνει χωρίς μέσα. Δηλαδή αυτά που ακούστηκαν πριν από λίγο καιρό και δεν με πίστευαν ορισμένοι συνάδελφοί σας για νέα Τμήματα που δήθεν ίδρυσα εγώ, είναι παλιά Τμήματα που ίδρυσαν παλιοί Υπουργοί και εγώ δεν θα τα βάλω στο μηχανογραφικό, αφού η ΑΔΙΠ έχει κάνει ένα κατάλογο στον οποίο και τα εμπεριέχει».


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/axiologisi-panepisthmion-tei-sxedio-athina/o-ypoyrgos-gia-ta-tmhmata-tvn-aei-poy-den-ua-mpainoyn-sto-mhxanografiko