Συνεδριάζουν Πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ παρουσία του Α. Λοβέρδου

Δημοσίευση: 15/09/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 15/09/2014, 10:39

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνεδριάζουν Πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ παρουσία του Α. Λοβέρδου

Συνεδριάζουν στο τέλος της εβδομάδος, στην Αθήνα,  οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου.
Οι Πρυτάνεις θα συνεδριάσουν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, σε ξενοδοχείο στην οδίο Μιχαλακοπούλου.
Στην ατζέντα έχουν όλα τα  τρέχοντα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, με κυρίαρχα τις συνέπειες από το «κύμα» Μετεγγραφών προς τα κεντρικά Πανεπιστήμια   και τα οικονομικά προβλήματα από τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα συνεδριάσουν  την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου  , στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, στην Σύνοδο ,στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, θα συζητηθούν τα εξής θέματα:  
Πέμπτη 18/9/2014
Πρωινή Συνεδρίαση (9π.μ-2 μ.μ)
Θέμα 1ο: Πρόσληψη Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Πανεπιστημιακών Υποτρόφων-Μετεγγραφές (Πρόσληψη Εκτάκτων και ΠΥΣ, Μετεγγραφές, ΤΕΙ Θεσσαλίας -ΤΕΙ Ηπείρου-ΤΕΙ Κρήτης).
Θέμα 2ο: Ανοικτό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Ελλάδος.  (ΤΕΙ Αν Μακεδονίας-Θράκης-ΤΕΙ Κρήτης)
Θέμα 3ο: Τρίτος  Κύκλος Σπουδών στα ΤΕΙ (Έγκριση Διδακτορικών, μετονομασία σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, ΤΕΙ Θεσσαλίας -ΤΕΙ Ηπείρου)
Θέμα 4ο: Διασφάλιση Ποιότητας (Αξιολόγηση-Πιστοποίηση), Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και Επαγγελματικά Δικαιώματα (Σχέδιο Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας στα ΤΕΙ,         ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας-ΤΕΙ Ηπείρου, Επαγγελματικά δικαιώματα  στα Τμήματα του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ και Νομοθετική Ρύθμιση για αναδρομική πιστοποίηση των Προγραμμάτων των εν λόγω Τμημάτων για το προηγούμενο Ακαδημαϊκό Έτος, ΤΕΙ Ηπείρου,   Επαγγελματικά δικαιώματα και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ΤΕΙ Κρήτης,    Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών και Αξιολογήσεις  από  ΑΔΙΠ, ΤΕΙ Θεσσαλίας)
Απογευματινή Συνεδρίαση (5 μ.μ-8 μ.μ)
 Θέμα 5ο: Οικονομικά Θέματα (Προϋπολογισμοί, ΤΕΙ Ηπείρου-ΤΕΙ Κρήτης, Έξοδα Παράστασης Οργάνων Διοίκησης, ΤΕΙ Θεσσαλίας)
Θέμα 6ο: Θεσμικά Θέματα (Οργανισμοί, ΤΕΙ Κρήτης,   Εκπόνηση 4-ετών Προγραμματισμών σε εφαρμογή του ν. 4009/11, άρθρο 63, ΤΕΙ Κρήτης,  Θεσμική μορφή της Συνόδου, ΤΕΙ Ηπείρου-ΤΕΙ Κρήτης)       .                  
Παρασκευή 19/9/2014
Πρωινή Συνεδρίαση (10 π.μ-2 μ.μ)
1)    10 π.μ-12 μ: Εξαγωγή Συμπερασμάτων Συνόδου και λήψη αποφάσεων
2)    12:00 Κοινοποίηση των Συμπερασμάτων στους δημοσιογράφους
3)    12 μ-2 μ.μ : Χαιρετισμοί από τους προσκεκλημένους


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/synedriazoyn-prytaneis-kai-proedroi-tvn-tei-fhkkfhkfhfkh