Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά μαθητών

Δημοσίευση: 26/09/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 26/09/2014, 20:15

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά μαθητών

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

1. Αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που για εκπαιδευτικούς λόγους κρίνεται αναγκαία η μεταφορά μαθητή ή μαθητών σε σχολεία εκτός της προβλεπόμενης χωροταξικής κατανομής, η μεταφορά καθορίζεται με απόφαση που εκδίδεται ύστερα από σχετική εισήγηση του οικείου Διευθυντή του σχολείου.

2. Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της σχετικής απόφασης είναι: α. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, όταν πρόκειται για μεταφορά μαθητών εντός της Περιφερειακής Ενότητας αρμοδιότητάς του. β. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, όταν πρόκειται για μεταφορά μαθητών από διαφορετικές ενότητες, εντός της ίδιας Περιφέρειας, ύστερα από σύμφωνη γνώμη των κατά τόπον αρμόδιων Διευθυντών Εκπαίδευσης και γ. Οι οικείοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης από κοινού, όταν πρόκειται για μεταφορά μαθητών μεταξύ δύο διαφορετικών περιφερειών.

3. Το κόστος μεταφοράς των μαθητών, καθώς και τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναλαμβάνει η Περιφερειακή ενότητα, στην οποία έχει την έδρα του το σχολείο υποδοχής των μαθητών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σχόλια (1)

χριστινα χαλιασου
|

Θα ηθελα να ρωτησω αν σε ενα σχολικο λεωφορειο επιτρεπετε να ανεβαινουν και επιβατες μαζι με μαθητες γυμνασιου. Ευχαριστω


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/34967/ypoyrgiki-apofasi-gia-ti-metafora-mathiton