Ανησυχεί η ΠΕΚΑΠ για την επαναφορά την Πληροφορικής στις Πανελλαδικές

Δημοσίευση: 29/09/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 30/09/2014, 11:16

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανησυχεί η ΠΕΚΑΠ για την επαναφορά την Πληροφορικής στις Πανελλαδικές

Πάγια θέση της αποτελεί η διδασκαλία στη Γ τάξη ΓΕ.Λ. δύο μαθημάτων Πληροφορικής: ένα Γενικής Παιδείας και ένα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενο.

Η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής με ανακοίνωσή της καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να φέρει άμεσα τη σχετική τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και το σύνολο των Κομμάτων να την υπερψηφίσουν, αφήνοντας στην άκρη εκλογικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις».

Παράλληλλα η ΠΕΚΑΠ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως:

Α.Είναι μέρες τώρα που οι γνωστοί κύκλοι που το καλοκαίρι του 2013 κατάφεραν να εξοστρακίσουν το πλέον σύγχρονο και απαραίτητο μάθημα του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συστήματος, την Πληροφορική, έχουν πέσει με μανία σε όποιον μπορούν και με κάθε μέσο, και προσπαθούν να πιέσουν με κάθε τρόπο να μην επανέλθει η Πληροφορική ως Βασικό και Κύριο μάθημα, ως δηλαδή Πανελλαδικά Εξεταζόμενο.

Β.Ο κύριος Υπουργός και οι συνεργάτες του, αφουγκραζόμενοι τη φωνή της λογικής και της κοινωνίας, αποφάσισαν ορθά να επαναφέρουν το αυτονόητο, την Πληροφορική ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γ.Η αλήθεια, έτσι όπως προέκυψε από τη δημόσια διαβούλευση, καθώς και από τις διεθνείς επιστημονικές τάσεις και πρακτικές είναι πως η Επιστήμη της Πληροφορικής διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, και τα Ελληνόπουλα δικαιούνται να τη διδάσκονται στο μέγιστο βαθμό.

Δ.Την αλήθεια αυτή δεν μπορεί και δεν πρόκειται να την αποκρύψει κανένα κλαδικό, συνδικαλιστικό, πολιτικό ή δημοσιογραφικό συμφέρον, διαδίδοντας ανακρίβειες με σκοπό να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής επαναλαμβάνει ότι πάγια θέση της αποτελεί η διδασκαλία στη Γ τάξη ΓΕ.Λ. δύο μαθημάτων Πληροφορικής: ένα Γενικής Παιδείας και ένα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενο.  Επίσης προειδοποιεί όλους όσους πιέζουν με κάθε μέσο ανθρώπους, θεσμούς και την ίδια τη λογική, ότι είναι σε επαγρύπνηση και ότι δε θα τους επιτρέψει να οπισθογυρίσουν την Ελληνική Παιδεία.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/35027/anisyhei-i-pekap-gia-tin-epanafora-tin-pliroforikis-stis-panelladikes