Διαδοχικές συναντήσεις με Πρυτανικές αρχές και τον πρόεδρο του ΤΕΙ στην Κρήτη

Δημοσίευση: 30/10/2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαδοχικές συναντήσεις με Πρυτανικές αρχές και τον πρόεδρο του ΤΕΙ στην Κρήτη

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, είχε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε στην Κρήτη

Α. Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Ε.Στεφάνου, τους αντιπρυτάνεις Γ.Τζιριτα , Β.Καρδάση και Ε. Παπαδάκη, τον Περιφερειάρχη Σ.Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γ.Μαρινάκη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και τα ειδικά θέματα της ίδρυσης αφενός τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. η διδασκαλία θα γίνεται στα Αγγλικά και οι φοιτητές θα καταβάλλουν δίδακτρα, αφετέρου τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

Β. Με τις Πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Πρύτανη Β.Διγαλάκη, τον Ν.Νικολαΐδη , την Ε.Ψυλλάκη και τον Γ.Σταυρουλάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι επιστημονικές, ερευνητικές και διοικητικές επιδόσεις του Ιδρύματος καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την μειωμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

Γ. Με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ε. Καπετανάκη , με τον οποίο συζητήθηκε το πρόγραμμα υποστήριξης καινοτομίας που διοργανώνει το ΤΕΙ μαζί με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και τα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης.

Μεταξύ άλλων , ειδικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα αποτελέσματα του προγράμματος Αθηνά στη λειτουργία του προγράμματος.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/35535/diadohikes-synantiseis-me-prytanikes-arhes-kai-ton-proedro-toy-tei-stin-kriti