ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Ίδρυση Διδασκαλείου Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοσίευση: 11/11/2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Ίδρυση Διδασκαλείου Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Με ιδιαίτερη έμφαση στη γλώσσα και τη μουσουλμανική θρησκεία

Την ίδρυση Διδασκαλείου Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος (ΔΕΜΠ) της Μειονοτικής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη από το ακαδημαικό έτος 2015-16, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Α. Το Διδασκαλείο θα ενταχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης.

Β. Δικαίωμα φοίτησης σε αυτό θα έχουν αποκλειστικά μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Εκπαίδευση της ημεδαπής.

Γ. Το Διδασκαλείο θα απονέμει Διπλώματα Μετεκπαίδευσης και θα έχει την ευθύνη για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης.

Δ. Με Προεδρικό Διάταγμα θα ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Διδασκαλείου και ιδίως:

1. η στελέχωση,

2. το εκπαιδευτικό προσωπικό,

3. η διάρκεια των Προγραμμάτων Σπουδών , με ιδιαίτερη έμφαση στη γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων του Μειονοτικού Προγράμματος και τη μουσουλμανική θρησκεία,

4. η δυνατότητα συνεργασίας με άλλα διδασκαλία και τμήματα ΑΕΙ, του ίδιου ή άλλων Πανεπιστημίων και ιδίως με το τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων χωρών του ΔΠΘ.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/35723/tropologia-idrysi-didaskaleioy-ekpaideytikon-meionotikoy-programmatos-sto-dimokriteio