Ο υπουργός για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 03/04/2015

Τελευταία Ενημέρωση: 26/09/2020, 12:04

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ο υπουργός για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

"Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί (των Πανεπιστημίων) είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται.

Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές".

Τα παραπάνω είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" και υπογράμμισε.

Α. Δεν έχω την αρμοδιότητας της αστυνομίας .

Β. Η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ο κ. Μπαλτάς μίλησε γιας ομάδες που "θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ" , σημειώνοντας ότι "καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης...προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ".

"Αυτό το φαινόμενο είναι καινούριο, πρέπει να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που απαιτούνται χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα", σημείωσε ο υπουργός», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα "Νέα" με τίτλο "Νοείται Αριστερά του Τίποτα;", ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΟΥΣΗ

«Νοείται Αριστερά του Τίποτα;

Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν' αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν «άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».

Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη.

Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία.

Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός.

Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνήσιων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;»

Σχόλια (3)

Αλεξάνδρα
|

Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι χώρος ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών.

Στρατής
|

Κύριε Πανούση λογικά όλα τα λεχθέντα σου αλλά αν εσύ που τώρα είσαι υπουργός (και μάλιστα της αριστεράς της ελπίδας ) δεν τα διορθώσεις τότε γιατί τα λες; Αν κάποιοι συγκεκριμένοι δεν σε αφήνουν να μας τους καταγγείλεις και να παραιτηθείς! Οι υπουργοί δεν πιάνουν θέσεις άμβωνα αλλά ενεργούν. Από θεωρίες αυτονόητες και λόγια χορτάσαμε ως τώρα !

απορία
|

Θα ήθελα να μου λύσετε κύριοι υπουργοί την εξής απορία : με ποιά ακριβώς λογική επιτράπηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 3 μ.μ. να κλείσει η λεωφόρος Πατησίων από την Αλεξάνδρας και μετά στην κατεύθυνση προς Πατήσια, και να εμποδιστούν έτσι εκατοντάδες εργαζόμενοι που μετακινούνται με τα ΜΜΜ να γυρίσουν σαν άνθρωποι στο σπίτι τους από τη δουλειά τους, από 50 νεαρούς διαδηλωτές με ντουντούκα και ένα πανώ (παρά τις προσπάθειες όλων μας δεν καταλάβαμε ποιό ακριβώς ήταν το αίτημα της ομάδας που διαδήλωνε). Αυτή την επιδεικτική περιφρόνηση των δικαιωμάτων των πολλών από την Αστυνομία, η οποία υποτίθεται οτι υπάρχει ακριβώς για να τα προστατεύει, πώς ακριβώς τη δικαιολογείτε στους πολίτες ;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/37741/o-ypoyrgos-gia-tis-katalipseis-sta-panepistimia