Εκπαιδευτικός πήρε διπλή απόσπαση ενώ άλλοι αγωνιούν για τη μία (και να μην τη βλέπουν)

Δημοσίευση: 29/08/2015

Τελευταία Ενημέρωση: 29/08/2015, 09:59

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκπαιδευτικός πήρε διπλή απόσπαση ενώ άλλοι αγωνιούν για τη μία  (και να μην τη βλέπουν)

Στους πίνακες με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών που έγιναν χωρίς μοριοδότηση , ούτε μέσω την Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά με υπογραφή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, διαπιστώσαμε ότι:

Α. Εκπαιδευτικός έλαβε δυο αποσπάσεις.

Β. Οι αποσπάσεις γίνονται στην ίδια πόλη.

Γ. Η μία απόσπαση γίνεται σε ΑΕΙ και η άλλη σε Λύκειο.

Δ. Οι αποσπάσεις αποτυπώνονται σε δύο διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις μέσα σε δυο ημέρες.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα περίεργα στις αποσπάσεις σε φορείς , καθώς έγιναν με ταχύτατους ρυθμούς, λόγω των εκλογών.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί διεκδικούν μέσω μοριοδότησης , την απόσπασή τους, αλλά ακόμη βρίσκονται στο περίμενε, παρότι στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά το διδακτικό έτος.

Σχόλια (18)

vivi
|

Διπλή απόσπαση στην τυπική εκπαίδευση (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ) αλλά και σε σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας!!!! Τι να σχολιάσω;;; Αφού προηγείται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών της τυπική εκπαίδευσης όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη (Κ1/113736,15-07-2015) πώς δίνονται διπλές αποσπάσεις; Και έστω ότι το πιστεύουμε ότι πρόκειται για .....λάθος της μηχανογράφησης, γιατί δεν έχει διορθωθεί ακόμη; Απλή ερώτηση .....που περιμένει ακόμη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας.

Ελένη
|

Στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες διδάσκονται πολλά μαθήματα από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας με αυξημένα προσόντα. Την περσινή χρονιά η καθυστέρηση στην έγκριση των αποσπάσεων είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για πολλά μαθήματα και στη συνέχεια τη διδασκαλία των μαθημάτων με "συνοπτικό τρόπο" για να μη χαθεί το εξάμηνο. Δυστυχώς και τη φετινή χρονιά έγιναν και πάλι τα ίδια λάθη και καθυστερήσεις στην έγκριση αυτών των αποσπάσεων. Το ερώτημα είναι: θα χαθεί και φέτος η εξεταστική του Σεπτεμβρίου; Τόσος "ερασιτεχνισμός" πια;

Βασίλης
|

Συνάδελφοι, βγήκε ανακοίνωση ότι οι αιτήσαντες απόσπαση μπορούν να παρουσιασθούν στην ΔΔΕ της διαμονής τους.

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την αθλιότητα που προκαλούν οι ενέργειες και παραλείψεις τους γιατί οι αποσπάσεις δεν βγήκαν ακόμα!

Και ενδεχομένως το πλάνο τους είναι, με το "τυράκι" αυτό να τις τρενάρουν μέχρι 20 Σεπτ, ώστε να κρατήσουν σε "άνετη ομηρία" τους αιτήσαντες απόσπαση και να τους καθοδηγήσουν την ψήφο.

Να συνεχίσουμε το κράξιμο, για να φανεί ξεκάθαρα η αθλιότητα και αναλγησία τους. Άλλωστε, μπορεί να μην χαλάσαμε χρήματα και κόπο (όσοι δεν πήγαμε ήδη στην άκρη της Ελλάδος, για να παρουσιαστούμε αύριο), αλλά η βλάβη στους μαθητές και στην εκπαίδευση παραμένει. Δεν ξέρουμε που θα είμαστε και που θα διδάσκουμε. Εκεί που ήμασταν (αν πάρουμε απόσπαση) είναι άγνωστο αν θα πάει κανείς άλλος. Η κατάσταση παραμένει τραγική, απλώς μας συνέδεσαν με την "μηχανική υποβοήθηση αναπνοής" και ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να τραβήξουν την πρίζα.

geo
|

@takis. Tουλαχιστον οταν ηταν οι Βαγγεληδες-Μητσοτακηδες τους ειχαμε στην μπουκα καθε μερα κι ελπιζαμε σε κατι καλυτερο. Τωρα που ηρθε αυτο που ευχομασταν, δυστυχως καταντησαμε να νοσταλγουμε τα παλια...

Γιάννης Γκ.
|

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ/ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΑΕΙ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ....) ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΚΛΠ) ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ 5 Η' 10 Ή 20 ΜΕΡΕΣ Η ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ.

ΑΙΣΧΟΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ...

Λενα ΠΕ05
|

Ευχαριστω Πολυξενη, το καταλαβα αφου εστειλα το σχολιο και προσεξα οτι ειχαν βγει αποσπασεις στα μουσικα και καλλιτεχνικα. Παντως τυχεροι οσοι παιρνουν την πολυποθητη αποσπαση... Στην ειδικοτητα μου οι αποσπασεις ειναι ελαχιστες εως ανυπαρκτες κι εμεις η θα μεινουμε στην οργανικη μας πολλες φορες χωρις ωραριο η θα ψαχνουμε να βρουμε αυτες τις κ... ποδιες να παρουμε οπουδηποτε αποσπαση για να ειμαστε κοντα στα παιδια μας...

Πολυξένη
|

@Λένα, ο/η συνάδελφος δεν πήρε απόσπαση σε σχολείο από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ -που δεν έχουν βγει ακόμα, αλλά απόσπαση σε "διαφορετικού" τύπου σχολείο (π.χ Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά κ.ά) που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Kathigitis
|

@ Λένα ΠΕ05

H μια από τις δύο αποσπάσεις της εκπαιδευτικού έγινε σε Εκκλησιαστικό Λύκειο (κι αυτά στην αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας υπάγονται κι αυτό είναι που διενεργεί τις αποσπάσεις) και η άλλη σε ΑΕΙ.

Lakis
|

Πρώτη φορά αριστερα της ισότητας και της ισονομίας... στους αποσπασμένους στο εξωτερικό λόγω συζύγου έκανε λήξη των αποσπάσεων με βάση ένα δελτιο τύπου... αλλά τους δικούς μας ανθρωπους τους αποσπούμε όπου θέλουν... βλέπε αποσπάσεις στο εξωτερικό πέραν της πενταετίας για τις ανάγκες της υπηρεσίας (χωρίς γάμο) αλλά εκεί δεν ισχύει το δελτίο τύπου, μάλλον είναι τα δικά μας παιδιά... Αριστερά του ρουσφετιού και του τίποτα...

takis
|

ψιτ παιδιά... Αυτή δεν είναι αριστερά, είναι μεταλλαγμένη ακροδεξιά... Θλίψη και μόνο θλίψη για τις ελπίδες του κόσμου που ναυάγησαν για κάτι καινούργιο... Και τώρα τι; Πάλι Βαγγέλη και Μητσοτάκη;

fanis
|

Άλλους θέλανε να τους "φάνε" και σε άλλους δίνουν διπλή απόσπαση... Δυστυχώς βλέπω να είναι η τελευταία φορά αριστερά.

Λενα ΠΕ05
|

Συγνωμη βρε παιδια ποτε βγηκαν οι αποσπασεις απο ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και δεν το καταλαβαμε; Πως ειναι δυνατον να πηρε αποσπαση σε σχολειο;

Πρώτη
|

Συριζαίοι κι εσείς και με κόβετε συνέχεια;
Η ουσία είναι μια: όσες πλατφόρμες και να βγάλουν, θα μείνουν στην Ιστορία (για πολλά φυσικά) αλλά και για την θητεία στη Υπουργείο Παιδείας. Ποιοι, αυτοί που λίγο καιρό πριν ήταν πρωτεργάτες για το ωράριο, την διαφάνεια, όλα τα μεγάλα λόγια που ακούγαμε. Τώρα που πρέπει να μιλήσουν, περιέργως εξαφανίστηκαν όλοι. Ξέρετε πότε θα τους ξαναδούμε; Για τις εκλογές..

Πολυξένη
|

Ο/η συνάδελφος έκανε δύο αιτήσεις, όπως δικαιούταν.Μία για απόσπαση σε φορέα (Α.Ε.Ι) και μία για απόσπαση σε Γυμνάσιο/Λύκειο. Αφού αποσπάστηκε στο Α.Ε.Ι, δεν θα έπρεπε από το Υπουργείο να ληφθεί υπόψη η δεύτερη αίτηση, αφού πρώτα εξετάζονται οι αιτήσεις αποσπάσεων στους φορείς και ύστερα οι υπόλοιπες αιτήσεις.

Ιωάννα Καλού
|

Είναι δυνατόν να αποσπασθεί κάποιος χωρίς μοριοδότηση; Από πού αποσπάστηκε; Απ' το ίδιο ΠΥΣΔΕ; Πότε έγινε αυτό; Αν αληθεύει το ρεπορτάζ, είναι σκανδαλώδες...

χμμ...
|

δεν ειναι μονο 1 η περιπτωση των διπλων αποσπασεων. εχει αρκετο κοσμο... προχειροτητα και καθυστερηση για μια ακομα χρονια!

ΑΚ
|

Πρώτη φορά Αριστερά! Η εκπαιδευτικός απεσπάσθη . Πραγματικά διερωτώμαι πως τα κατάφερε...

xyz
|

Το ρεπορτάζ είναι απόλυτα σωστό.
Η εκπαιδευτικός απεσπάσθη στο ... και στη ...! Απορίας άξιον πως τα κατάφερε όταν χιλιάδες συνάδελφοι αγωνιούν για το που θα βρεθούν.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/39532/ekpaideytikos-pire-dipli-apospasi-eno-alloi-agonioyn-gia-ti-mia-kai-na-min-ti-vlepoyn