ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις για τα θρησκευτικά

Δημοσίευση: 28/09/2015

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις για τα θρησκευτικά

«Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία»

«Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς. Ό,τι έχω δηλώσει ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία, αλλά για άλλο θέμα και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο».

Τα παραπάνω είπε η Αν. υπουργός Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή κι πρόσθεσε: «Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας της δηλώσεις της Αν υπουργού Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου σχετικά με την αλλαγής της διαδικασίας απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, δήλωσε επί λέξη τα εξής:

  •     Κάποια κυρία η οποία έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό της.
  •     Τις αρμοδιότητες τις παίρνει κανείς μόνος του. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα.
  •     Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου.
  •     Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του Κράτους.
  •      Και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία ς μας πρέπει να είναι εθνική χριστιανική παιδεία. ελληνοχριστιανική.
  •     Δεν μπορεί ο καθένας να λέιε ότι θέλει. Αν θέλουμε να τ αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, όπως υπάρχουν ασφαλώς επιθυμίες, θα αλλάξει το Σύνταγμα.
  •      Αλλά το Σύνταγμα δε θα αλλάξει με μια λέξη.
  •     Θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας  και τις καρδιές των Ελλήνων, αν δεν θέλουν παπάδες , αν δε θέλουν αρχιερείς, αν δε θέλουν Θρησκευτικά, αν δε θέλουν όλο αυτόν τον πολιτισμό που έχουμε στην ιστορίας μας.
  •      Οι Έλληνες θα αποφασίσουν λοιπόν και αν το αποφασίσουν όλοι οι Έλληνες στην αλλαγή του Συντάγματος τότε το κουβεντιάζουμε πάλι.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σεβόμαστε την εκκλησία,  το χώρο της, αλλά υπάρχει κι ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκεία, δήλωσε  την περασμένη Πέμπτη η Αναπληρώτρια  υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας σήμερα  στο «Κόκκινο» και την Τζούλυ Τσίγκα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Αναφορικά  με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών η κ. Αναγνωστοπούλου το ξεκαθάρισε πως θα καταργηθεί άμεσα η προϋπόθεση της δήλωσης του γονέα.

«Δεν μπορεί  να δηλώνει κανείς  να πρέπει  να υπογράφει κάτι σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε  και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά η κ. υπουργός .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (5)

sim
|

Ευτυχώς που είναι και ο Αρχιεπίσκοπος.....

Χαράλαμπος
|

«Ο Μανόλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια»

kimonas
|

νομίζω κ. υπουργέ ειδικά της παιδείας ότι ένα πρόσωπο σε θέση ευθύνης όπως αυτό που κατέχετε πριν μιλήσει δημόσια θα πρέπει να τεκμηριώνει και να σταθμίζει τι λέει. δεν είστε απλή πολίτης. είστε υπεύθυνη για την παιδεία όλων των παιδιών μας. είστε δημόσιο υπεύθυνο πρόσωπο. οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται να βγάλουν ειδήσεις για επιχειρηματικούς λόγους. αν δεν δίνετε σαφές στίγμα τι πολιτική προτίθεστε να ακολουθήσετε τότε εξετάστε μήπως καλύτερα είναι να μην απαντήσετε εκείνη τη στιγμή αλλά απλά να πείτε "θα μελετηθεί". εκτός αν υπάρχει θέμα υστεροβουλίας οπότε μη διαμαρτυρεστε οτι παρεξηγηθήκατε, θα φανεί στη συνέχεια και προφανώς θα κριθείτε πολιτικά όπως όλοι οι πολιτικοί για τις αποφάσεις που λαμβάνουν.καλή σας πορεία στο δύσκολο υπουργειο που τοποθετηθήκατε

teos
|

Τα μάζεψε τώρα η κυρία. Αλλά πώς θα ικανοποιούσε το αριστερό της ακροατήριο . Καλά της τα είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Κώστας
|

Για τα κενά στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και την αναβολή των εξετάσεων τον Σεπτέμβριο σε πληθώρα μαθημάτων λόγω μη απόσπασης των καθηγητών, έχετε πάρει είδηση και ποια είναι η θέση σας;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/39988/ypoyrgos-parapoiithikan-oi-diloseis-gia-ta-thriskeytika