Μπαίνει “λουκέτο” στο ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά από το νέο χρόνο εξαιτίας της υποχρηματοδότησης

Δημοσίευση: 08/12/2015

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μπαίνει “λουκέτο” στο ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά  από το νέο χρόνο εξαιτίας της υποχρηματοδότησης

Σήμερα οι φοιτητές κάνουν κατάληψη στην Κεντρική Διοίκηση

Εάν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Ιδρύματός μας τότε θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση από το νέο χρόνο (2016) να δηλώσουμε αδυναμία   και να αναστείλουμε τη λειτουργία του ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΑΕΙ ΤΤ Πειραιάς Καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης, σε ερώτηση του esos, σχετικά με την κατάληψη στην Κεντρική Διοίκηση του Ιδρύματος που ξεκίνησαν σήμερα οι φοιτητές.

Ο κ. Βρυζίδης  δήλωσε αδυναμία να συντάξει το ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά νέο προυπολογισμό και ότι είναι μηδενικά τα ταμειακά αποθέματα του Ιδρύαμτος.

Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα δώσει λύση, προκειμένου το Ιδρυμα να μπορεί να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις.

Πάντως στο ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά υπάρχει η άποψη ότι η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος ξεκίνησε   όταν το Ιδρυμα αντιτάχθηκε στο νόμο 4009/11

Στο ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά οι φοιτητές ξεκίνησαν σήμερα κατάληψη μόνο στην Κεντρική Διοίκηση του Ιδρύματος.

 

Σχόλια (9)

Βασίλης
|

Σχετικά με το "Harvard Πειραιά" και άλλα σχόλια & χαρακτηρισμοί θα ήθελα να γράψω το αυτονόητο, πως αν η μετονομασία ήταν παράνομη / παράτυπη ή ότι άλλο θέλετε, πολύ απλά δεν θα τους περνούσε ποτέ η μετονομασία και θα λεγόταν σήμερα ΤΕΙ Πειραιά. Όσον αφορά τα επιχειρήματα των βάσεων και των μηχανογραφικών, δεν ισχύουν καθώς η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική από την σημερινή, όταν και αν κάποτε τα ΤΕΙ θα δίνουν διδακτορικά ή έστω κάποτε σε αυτήν την χώρα κατοχυρωθούν ισάξια επαγγελματικά δικαιώματα με τα πολυτεχνία & πανεπιστήμια που άλλωστε ανήκουν και αυτά στο ΕΠΠ 6.

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου και ΤΕΙ
|

Αγαπητοί ως πτυχιούχος Τμήματος Πανεπιστημίου αλλά και Τμήματος ΤΕΙ έχω να επισημάνω τα εξής: το τμήμα ΤΕΙ που παρακολούθησα ήταν πολύ καλύτερα οργανωμένο και πρόσφερε υψηλότερου επιπέδου γνώση από το τμήμα του Πανεπιστημίου. Σημαίνει αυτό ότι ισχύει σε όλα τα τμήματα το ίδιο; σίγουρα όχι. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα και στα Πανεπιστήμια. Ας σταματήσει λοιπόν η ψευδεπίγραφη διαφορά για ΑΕΙ και ΤΕΙ. ΑΕΙ είναι όλα εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον στα χαρτιά). Επί της ουσίας ωστόσο ΑΕΙ θα πρέπει να θεωρούνται μόνο όσα προσφέρουν πραγματικά ανώτατη εκπαίδευση. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να κλείσουν. Αυτό χρειάζεται αντικειμενική αξιολόγηση. Αλλά για τι πράγμα μιλάμε; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε... καληνύχτα μας....

Φοιτητης Αει Πειραια ΤΤ
|

Κ.Κραβαριτη από το 2001 μέχρι και σήμερα τα τει είναι βαθμίδα της ΑΝΩΤΑΤΗΣ εκπαίδευσης μαζί με τα πανεπιστήμια και τα πολυτεχνεία και ανήκουν στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων μαζί με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμαθείας!!

Δημήτριος Π.
|

Κύριε Κραβαρίτη,
Παρακαλώ δείτε και τον νόμο 3549, άρθρο 2.

Μπορεί η μετονομασία να ξένισε και εμένα (Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ή Πανεπιστήμια Εφαρμογών μπορεί να ήταν καλύτερη ονομασία για τα ΤΕΙ), αλλά επ'ουδενί δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας πως τα ΤΕΙ δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται ΑΕΙ. Ο νόμος τους το έχει δώσει εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Λεωνίδας Κραβαρίτης
|

Αγαπητοί,

Το ΦΕΚ 3681/τ. Β'/31.12.2014 αφορά την Τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού του ΤΕΙ Πειραιά. Δεν αναφέρεται σε θεσμοθετημένη εκ της πολιτείας νομοθεσία με την οποία τα ΤΕΙ να ονομάζονται πλέον ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα. Βάσει εσωτερικού κανονισμού μπορούμε να αλληλοαποκαλούμαστε και Harvard Πειραιά. Τέλος πάντων για να συζητάμε και επί της ουσίας εικάζω, ειδάλλως διορθώστε με, πως οι μαθητές, όπως κι οι διαφωνούντες όταν συμπλήρωναν το μηχανογραφικό τους δελτίο είχαν θέσει ως πρώτη προτίμηση σχολές ΑΕΙ δηλαδή Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια και όχι ΤΕΙ. Τώρα κι αφού δεν επέτυχαν στις πρώτες τους προτιμήσεις (λες κι η ζωή εξαρτάται από το εάν σπουδάσεις σε Ίδρυμα της πρώτης προτίμησης ή σε κάποιο από τις επόμενες) προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν έχουν ουδεμία διαφορά από τα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια. Δυστυχώς στη χώρα μας επικρατεί το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

http://www.kathimerini.gr/790679/article/epikairothta/ellada/nea-aei-te…

Φοιτητης ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά
|

κ. Κραβαρίτη,
Αν μη τι άλλο νομίζω ότι χρωστάτε ένα συγνώμη για τα άνω σχόλια σας στο προσωπικό και τους φοιτητές του ιδρύματος. Φυσικά και δεν το περιμένω... Άλλωστε γι αυτό είμαστε στη σημερινή κατάσταση..

Ιωάννης Κ.
|

κ. Λ. Κρακαβίτη,
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελείται από ΑΕΙ που χωρίζονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα ΤΕΙ δεν βαπτίστηκαν ΑΕΙ, ούτε θέλουν να αποδείξουν τίποτε απ' όσα προκατειλημμένα φαντάζεστε. Είναι τμήμα των ΑΕΙ. Προφανώς δεν γνωρίζεται τη νομοθεσία.

Τοπογραφος
|

@Λεωνίδα
Καλο ειναι πριν πεις οτιδήποτε να διαβασεις κανενα νομο και κανενα ΦΕΚ. Και επειδη απο τι βλεπω η προπαγανδα καλα κρατει σε πληροφορω οτι ο νομος αναφερει οτι ΑΕΙ = Πανεπιστημια + ΤΕΙ αρα ΑΕΙ ειναι και τα ΤΕΙ, δευτερον υπαρχει αντιστοιχο ΦΕΚ της μετανομασιας του ΤΕΙ Πειραιά σε ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά. Και τριτον Τα πτυχία ΤΕΙ / Πανεπιστημιων ( πολυτεχνειων) ειναι στην ίδια κλίμακα αφού το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (εναρμονισμένο με το Ευρωπαικο) τα έχει όλα στο «6″ (Πανεπιστημια, Πολυτεχνεια, ΤΕΙ 4ετη 5ετη 6ετη) .

Λεωνίδας Κραβαρίτης
|

Ήμαρτον
. Ο καθένας βαφτίζει το Ίδρυμά του ανάλογα με τους πόθους του. Από πού κι ως πού ΑΕΙ ΤΤ; Πού υπάρχει επίσημα αυτός ο τίτλος; Πάλι καλά που δεν γίνατε και Πολυτεχνείο ΤΤ. ΤΕΙ είστε που βαφτιστήκατε εν μια νυκτί ΑΕΙ . Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/41284/mpainei-loyketo-sto-aei-tt-peiraia-apo-neo-hrono-exaitias-tis-ypohrimatodotisis