Αποκλείσθηκε η υποψηφιότητα του νυν Διευθυντή ΔΕ Ροδόπης

Δημοσίευση: 07/01/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποκλείσθηκε η υποψηφιότητα του νυν Διευθυντή  ΔΕ Ροδόπης

Το αρμόδιο πενταμελές συμβούλιο απέκλεισε από τη διαδικασία  επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευησης τον   τωρινό  Δ/ντή Εκπ/σης Ροδόπης  Θεόδωρο Μούχτση   με την αιτιολογία  ότι δεν είχε σημειωθεί στην αίτηση του ενδιαφερόμενου προτίμηση επιλογής κάποιας Δ/νσης Εκπ/σης, σύμφωνα με την ΠΕΚ.

Ο  εν λόγω αποκλεισθείς υποψήφιος υπηρέτησε και υπηρετεί την εκπαίδευση στο Ν. Ροδόπης για 34 συναπτά έτη ως απλός εκπαιδευτικός, αλλά και από διάφορες θέσεις ευθύνης (Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Ι.Ε.Κ, Δ/ντής σχολικής μονάδας).

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Προδευτικής Ενότητας Καθηγητών Ροδόπης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Α. Ο ισχυρισμός είναι έωλος, διότι οι νυν Δ/ντές Εκπ/σης είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με το νόμο, να συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους, τουλάχιστον, τη Δ/νση Εκπ/σης στην οποία ήδη υπηρετούν.

Β. Επομένως η υποβληθείσα αίτηση είναι δεδομένο ότι αφορούσε τη ΔΙΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ. Το συμβούλιο, όμως, δημιούργησε μια αιτία αποκλεισμού, που δεν υπήρχε, για ανεξήγητους λόγους. Η δε άρνηση να δεχθεί την επιλογή ( 04-01-2016 ), έστω και στην αίτηση θεραπείας, που υπεβλήθη, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Αντί, λοιπόν, στο πλαίσιο καλής πίστης και χρηστής διοίκησης να θεωρήσει ότι είναι νομότυπη η υποψηφιότητα του τωρινού Δ/ντή Εκπ/σης Ροδόπης, προχώρησε σε μια άκρως αυστηρή και τυπολατρική προσέγγιση του νόμου, που δημιουργεί ζωηρές αμφιβολίες για την κρίση και τα κριτήρια με τα οποία έκρινε το συμβούλιο.

Γ.   Στην πραγματική δημοκρατική διαδικασία τα αρμόδια συμβούλια επιλογής Δ/ντών Εκπ/σης πρέπει να λειτουργούν πέρα από τυπολατρίες και σχολαστικισμούς, σεβόμενα τα βήματα της διαδικασίας επιλογής και την προσωπικότητα των στελεχών Εκπαίδευσης.

Δ.  Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω αποκλεισθείς υποψήφιος υπηρέτησε και υπηρετεί την εκπαίδευση στο Ν. Ροδόπης για 34 συναπτά έτη ως απλός εκπαιδευτικός, αλλά και από διάφορες θέσεις ευθύνης ( Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Ι.Ε.Κ, Δ/ντής σχολικής μονάδας ), προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό του για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και για την αγαστή συνεργασία με τους υφισταμένους του.

 

Σχόλια (4)

Δημήτρης
|

Σίγουρα η εκ των υστέρων μεταβολή της Αίτησης είναι παράνομη. Αλλά η εν λόγω Αίτηση Θεραπείας δεν αφορούσε μεταβολή της Αίτησης καθώς δεν άλλαζε κάτι στα δηλωμένα στοιχεία.
ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, είναι υποχρεωμένος να είναι υποψήφιος και στην οργανική του θέση. Εφόσον λοιπόν στην Αίτηση δηλώνει την οργανική του θέση υπό του ονόματος δεν τίθεται ζήτημα υποψηφιότητας ή όχι σε αυτήν. Στην εκπαιδευτική πολιτική δε χωράν νομικισμοί και τυπολατρείες οι οποίες είναι αντίθετες στη φιλοσοφία και το πνεύμα του Νόμου.

Α.Ω
|

Αποκλεισμός από τον τελικό πίνακα έγινε και για το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, χωρίς σε αυτή τη φάση να υπάρχει δυνατότητα για ένσταση. Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια συνήθη πρακτική που του κόπηκαν μόρια και το 2010 και του τα έδωσε εκ των υστέρων το διοικητικό εφετείο. Η ίδια συνήθης πρακτική. Κατά τα άλλα, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώσαμε με το παρελθόν . Η αλλαγή δεν γίνεται με την αλλαγή των προσώπων, των εργατικών και δίκαιων, αλλά των πολιτικών!

pikos
|

αμέσως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

APSEKASTOS
|

ας πρόσεχε, σημαίνει ότι δεν κάνει για διοίκηση


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/41720/apokleisthike-i-ypopsifiotita-toy-nyn-dieythynti-de-rodopis