Ο υπουργός για τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών με υποχρεωτικές μετατάξεις

Δημοσίευση: 29/01/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός για τις οργανικές θέσεις των  εκπαιδευτικών με υποχρεωτικές μετατάξεις

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχουν της  μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση υποχρεωτικής μετάθεσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα προβούν σε σύνταξη απόφασης κατανομής των θέσεων που συστήθηκαν,  προκειμένου να καταστεί δυνατή η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών των κλάδων αυτών σε συγκεκριμένες οργανικές θέσεις.

Αυτό τονίζεται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Χρ. Μπουκώρου.

Ο υπουργός Παιδείας στην απάντηση σημειώνει ότι:

Α. Στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης για το θέμα των  υποχρεωτικών μετατάξεων, υποβλήθηκαν και υποβάλλονται διάφορες προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς, τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και τις Ομοσπονδίες τους.

Β. Ολες οι προτάσεις είναι υπό εξέταση στην κατεύθυνση να βρεθεί μια δίκαιη, ορθή και ωφέλιμη λύση, στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Τι είπε στο esos ο υπ. Παιδείας για τις οργανικές θέσεις των υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών στις 26/11/2015

Είναι θέμα ολίγων εβδομάδων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών με υποχρεωτική μετάταξη, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στη σημερινή συνέντευξη απαντώντας σε σχετική  ερώτηση του  esos.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ESOS): κύριε υπουργέ τι προτίθεστε να κάνετε με τις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια.  Προτίθεστε να δώσετε οργανικές θέσεις;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το ζήτημα το οποίο με ρωτήσατε, άλλο ένα θέμα που αφορά τις μετατάξεις, έχουμε συγκροτήσει μια Επιτροπή  Υπηρεσιακών Μεταβολών, η οποία θ’ αντιμετωπίσει και αυτό  το ζήτημα, είναι κι αυτό θέμα ολίγων εβδομάδων θα έλεγα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/42106/o-ypoyrgos-gia-tis-organikes-theseis-ton-ekpaideytikon-me-ypohreotikes-metataxeis