ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα γίνουμε «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες»

Δημοσίευση: 11/02/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα γίνουμε «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες»

Α. Δεν μπορούμε να γίνουμε «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες» να έρχεται ο ένας Δήμαρχος και να τσακώνεται με τον άλλο Δήμαρχο και να είναι ο Υπουργός στη μέση να πρέπει να κάνει τον τροχονόμο.

Β.  Πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα και με την πολιτική ηγεσία να βάλουν κριτήρια και πιο σταθερά θεμέλια για να δούμε πώς λύνονται.

Τα παραπάνω είπε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , στη συζήτηση για τον Εθνικό Διάλογο, η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωσττοπούλου, αναφερόμενη στον  κατάρτιση του νέου χάρτη των  ΑΕΙ , όπου αναμένονται συγχωνεύσεις, και σημείωσε:

-    Για εμένα, δεν είναι θέμα ενός Υπουργού να αποφασίσει.

-    Θεωρώ ότι όσο δύσκολο είναι να ανοίγεται ένα τμήμα, άλλο τόσο δύσκολο πρέπει να είναι να κλείσει ένα τμήμα. Επομένως, εκεί χρειάζεται πάρα πολλή μελέτη και λέω ότι δεν είναι θέμα ενός υπουργού, όχι μόνο για το πολιτικό κόστος, αλλά απ' ό,τι διαπίστωσα αυτούς τους λίγους μήνες που είμαι στο υπουργείο,

-Έχουμε θέσεις, τις έχουμε δείξει πολλές φορές και με τις δηλώσεις που κάνουμε και τις διατάξεις που δίνουμε πάντα στους Πρυτάνεις και στους Προέδρους των Τ.Ε.Ι..

-Έχουμε δείξει ποια είναι η θέση μας για το θεσμικό πλαίσιο, είναι ξεκάθαρη και το λέω κυρίως, σε εσάς, από την ΠΟΣΔΕΠ, για τα δίδακτρα επίσης και για πολλά άλλα πράγματα.

-Όμως, άλλα είναι θέματα που έχουν άμεση νομοθετική ανάγκη ρύθμισης και άλλα, που πάνε πιο μεσοπρόθεσμα.

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/42363/ypoyrgos-den-tha-ginoyme-vrontakides-kai-foyrtoynakides