Επανακατατέθηκε η τροπολογία για τις μαθητικές καταλήψεις

Δημοσίευση: 13/04/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επανακατατέθηκε η τροπολογία για τις μαθητικές καταλήψεις

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί απο το Ν. Φίλη στη Βουλή και τον περασμένο Φλεβάρη αλλά είχε αποσυρθεί

Επανακατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία η οποία προβλέπει   την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού  Περιεχομένου του 2000 με την οποία  οι “καταληψίες” τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθείαπο το υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη στη Βουλή  και τον περασμένο Φλεβάρη αλλά είχε αποσυρθεί.

Θυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη τροπολογία  που είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο  “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”, ο υπουργός Παιδείας την είχε αιτιολογήσει προς της Βουλή, ως εξής:

Α. Με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Η κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων», που κυρώθηκε με το Ν. 2811/2000 κρίνεται αναγκαία προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεων  τους.

Β. Άλλωστε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων στο χώρο του σχολείου τιμωρείται από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς ανήλικων μαθητών οι οποίοι παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων

Γ. Τέλος, η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, σε περίπτωση μαθητικών καταλήψεων καλύπτεται ήδη από τη ρύθμιση  του ν.4326/2015 ώστε να μην διασαλεύεται  η ομαλή πορεία του εκπαιδευτικού έργου.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
 

Σχόλια (2)

Κώστας2
|

Πρέπει να γίνουν αδηρήτως τα παρακάτω σχόλια επίσης, στα λεγόμενα του Υπουργού:
ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
« Α. .......... Η κατάργηση ........... κρίνεται αναγκαία προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεων τους....»
ΕΡΩΤΗΜΑ:
Ποιές «Δημοκρατικές διεκδικήσεις; Αφού είνια ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 334 . Επομένως; Επίσης: Τις καταλήψεις τις αποφασίζουν και τις διενεργούν 5-6 το πολύ μαθητές, εν αγνοία όλης της Σχολικής κοινότητας. Θα γίνονται Γενικές Συνελεύσεις; Και πάλι όμως, πώς προσπερνάει κάποιος την ποινικοποίηση από τον ίδιο τον Ποινικό Κώδικα;
Έλεος!
ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
«.........Β. Άλλωστε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων στο χώρο του σχολείου τιμωρείται από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς ανήλικων μαθητών οι οποίοι παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων......»

Δηλαδή εν άλλοις λόγοις, αφού οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις τυχόν βανδαλιστικές πράξεις των ανηλίκων που έχουν υπό την κηδεμονία τους, να παραμένουν στους χώρους των καταλήψεων, να κοιμούνται ενδεχομένως μέσα κτλ . Μπας και δεν καταλαβαίνουμε;
ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
«...................Γ. Τέλος, η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, σε περίπτωση μαθητικών καταλήψεων καλύπτεται ήδη από τη ρύθμιση του ν.4326/2015 ώστε να μην διασαλεύεται η ομαλή πορεία του εκπαιδευτικού έργου..........»
Σχόλιο:
Και αν η κατάληψη υπερβαίνει τον χρόνο που μπορεί να αναπληρωθεί; Κι αν η κατάληψη σημειωθεί τον τελευταίο μήνα , όπου είναι ΑΔΥΝΑΤΗ αντικειμενικώς η αναπλήρωση;

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

Κώστας2
|

Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 334
Διατάραξη οικιακής ειρήνης
.....................................................................................................................................
3. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Ερώτημα:
Θα καταργήσουν και την παράγραφο 3 του άρθρου 334 του Π.Κ.
Να απαντήσει παρακαλώ κάποιος υπεύθυνος, διότι ακόμα και σε αυτή την Χώρα, η γελοιότητα, έχει ΟΡΙΑ!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/43494/epanakatatethike-i-tropologia-gia-tis-mathitikes-katalipseis