Έκκληση υπουργού προς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να αναβάλλουν την κινητοποίηση της Παρασκευής

Δημοσίευση: 13/04/2016

Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2016, 17:02

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκκληση υπουργού προς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να αναβάλλουν την κινητοποίηση της Παρασκευής

Δεν αναβάλλουν τη συγκέντρωση τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,με γραπτή ανακοίνωση, απευθύνει έκκληση προς τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αναβάλλουν για άλλη ημέρα την κινητοποίηση που έχουν αναγγείλει για την Παρασκευή 15 Απριλίου, λόγω της παρουσίας στο υπουργείο την ίδια ημέρα και ώρα εκατοντάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, που θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό "Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ".

Η συγκεκριμένη εκδήλωση , σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας   Νίκου Αναστασιάδη και βέβαια είναι αδύνατο να αναβληθεί.

Τα δύο κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων, νηπιαγωγών και Καθηγητών, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή στις 11:30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, αντιδρώντας στην προτεινόμενη ρύθμιση για την πρόσληψη αναπληρωτών και τη διάταξη για τα Νηπιαγωγεία που βρίσκεται, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Δεν αναβάλλουν τη συγκέντρωση  ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ αποφάσισαν να μην αναβάλλουν την κινητοποίησης της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας.

Αμέσως μετά την έκκληση του υπουργού Παιδείας η ΟΛΜΕ απάντησε με  “Κάλεσμα Συμμετοχής” των εκπαιδευτικών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, εφιστά την προσοχή στις ΕΛΜΕ και τις καλεί να πάρουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για την αναγκαιότητα της παρουσίας όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και τον συμβολικό αποκλεισμό του την Παρασκευή, 15/4/16 στις 11.30 π.μ. με αιτήματα:

Να γίνουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να υπάρξει ένα σύστημα πρόσληψης μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι για το σκοπό αυτό, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας (8.00 – 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο και 19.00 – 22.10 για τον βραδυνό), ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (από 11.00 – 14.00)".

 

Σχόλια (7)

Ιωαννα
|

Τοση αριστεριλα, γκωσαμε υπουργε μου, Εφτυσες καταμουτρα τον αναπληρωτη που σου δουλευει μια δεκαετια, μετρωντας ποντο ποντο την ελληνικη επικρατεια, και τωρα ζητας και χαρες.

Elenh
|

Οι μαθητές δεν κινδυνεύουν απο τους δασκάλους τους Υπουργέ!
Aντίθετα , από τις πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου σας!

Άννα
|

Αναβολή; Χα χα χα. Μην τον αφήσετε σε χλωρό κλαρί...

Αναπληρωτης
|

Να αισθανθούμε αναξιοπρεπείς λοιπόν που αντιδρούμε στη διάλυση της πορείας μας ως αναπληρωτές (7 χρονια +)
Δε το γνωρίζαμε κύριε υπουργέ. Οπως δε γνωρίζαμε οτι θα σας ψηφίζαμε προεκλογικά επειδή υποσχεθήκατε κατάργηση του ν Διαμαντοπούλου και μαζικές προσλήψεις, και μετά από 1,5 χρόνο με δικαιολογίες τον ενισχύεται.

SL^2
|

Δε γίνονται αυτά που ζητάει ο κ. Φίλης! Ας κάνει μια δημόσια δήλωση ότι το σχέδιο που ανακοίνωσε για την πρόσληψη αναπληρωτών δε θα υλοποιηθεί και ότι η λύση θα δοθεί μετά από διάλογο.
Επίσης μπορεί να επιλέξει άλλο χώρο να κάνει την βράβευση!
Και τέλος μια απεργία αποσκοπεί στη ματαίωση κάποιων πραγμάτων, διαφορετικά θαταν ραντεβού για συζήτηση με προσφορά καφέ!

φωτης
|

Δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τους αναπληρωτές.

Μανος
|

Τι ώρα σας βολεύει Υπουργέ να ρθουμε?
Πάρε πίσω την κατάπτυστη διάταξη!επρεπε ηδη να ειχες αναθεωρησει!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/43502/ekklisi-ypoyrgoy-pros-olme-kai-doe-na-anavalloyn-tin-kinitopoiisi-tis-paraskeyis