Άδεια μιας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τις εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ

Δημοσίευση: 20/10/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Άδεια μιας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τις εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ

Αδεια απο 2 έως 5 ημέρες στους υποψηφίους

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους (σ.σ. στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στο ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ) , χορηγείται άδεια μιας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

 Οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προκειμένου να διευκολυνθούν, μπορούν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους ως εξής:

α. Οι υποψήφιοι για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια πέντε (5) ημέρες.

β. Οι υποψήφιοι για τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια τρεις (3) ημέρες.

γ. Οι υποψήφιοι για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια δύο (2) ημέρες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΔΕ

Σχόλια (8)

Μαρία
|

@Paterakis Girgos
Μάλλον νομίζεις πως τα σχολεία είναι πάρκινγκ παιδιών.... και οι εκπαιδευτικοί μπειμπι-σιτερ...
Για όλους τους προηγούμενους που απαξιώνουν τις συνδικαλιστικές διαδικασίες... με αυτά που γράφετε φαίνεται γιατί έχουμε τέτοια καντάντια στο χώρο της εκπαίδευσης... Να μη μπορεί να ακουστεία καμιά νέα ιδέα αλλά να ψηφίζονται οι ίδιοι και οι ίδοι.....

Paterakis Girgos
|

Παραθέτω αυτούσιο σημείωμα από την ενημέρωση των γονέων:
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΠΔ 201/1998 και τη σχετική εγκύκλιο ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ώρες λειτουργίας του Σχολείου της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2016 σαν τελευταία εργάσιμη πριν την επέτειο.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!!
Σύμφωνα με τα παραπάνω η ώρα αποχώρησης των μαθητών από το Σχολείο την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 θα γίνει στις 10:30 π.μ.

Σχόλιο: τι εργάσιμη μέρα είναι αυτή που θα πάει το παιδί στις 8:10 και θα φύγει στις 10:30, οι γονείς τι θα κάνουν με την εργασία τους;
και το σημείωμα συνεχίζει...
Επίσης, σας πληροφορούμε ότι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές.... και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
και το σημείωμα συνεχίζει...
Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ημέρα του πολιούχου της πόλης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά!!!

Δημήτρης
|

Οι εκλογές να γίνονται απογεύματα καθημερινής ημέρας ή Σαββατοκύριακο. Τόσο απλό..

Αννα
|

Σε καποιους νομους εχω πετυχει εκλογες μετα τις 1 το μεσημερι αλλα ηταν για τις τοπικες ελμε. Παντως ειναι απαραδεκτη η κατασταση αλλα η αριστερα θα στερησει τη γιορτη του σθνδικαλισμου; ντροπη αλλα ....

patra
|

Με κάτι τέτοια κλείνουμε τα μάτια των πολλών και δωρίζουμε και ολίγη "δημοκρατία" για μα μην ξεχνάμε τις αριστερές μα καταβολές, λέμε τώρα.
Αλλά το ξανάπαμε θέλει -η εξουσία / ΣΥΡΙΖΑ- να περνάμε καλά στο σχολείο εμείς οι εκπ/κοι -έτσι κλείνεις το στόμα σου- αλλά κύρια οι μαθητές οι αυριανοί ψηφοφόροι!!!!!!
Εκλογές μαθητικές, ημέρα αθλητικών δραστηριοτήτων, 28η Οκτωβρίου και τώρα η υποχρεωτική άδεια. Συνδικαλισμός με το ζόρι αρκεί να μην ενοχλεί την εξουσία ΜΑΣ!!!!!
Σου δίνω άδεια, όχι και να μιλάς από πάνω και να διεκδικείς!!!!!

Κωνσταντίνος
|

Με κάτι τέτοια εκτίθεται ο εκπαιδευτικός κλάδος. Ελπίζω κάποια στιγμή να το συνειδητοποιήσουν όλοι...

Δ.Κ.
|

Χρόνια η ίδια κατάσταση...Και καλά οι υποψήφιοι, αλλά άδεια 1 ημέρα όλοι οι δάσκαλοι; Χρειάζονται ολόκληρη μέρα για να ψηφίσουν; Η αναστάτωση της οικογενειακής ζωής και της επαγγελματικής ζωής των γονέων των παιδιών του Δημοτικού γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη; Θα μπορούσαν να πηγαίνουν να ψηφίσουν μετά το ωράριο τους ή σε κάποιο κενό τους, όπως π.χ. οι δικαστικοί υπάλληλοι (όπως εγώ). Θα ήταν αδιανόητο να κλείσουν τα δικαστήρια επειδή έχουν εκλογές οι υπάλληλοι ... Τα σχολεία όμως κλείνουν επί της ουσίας και πρέπει οι γονείς ή να παίρνουν άδεια ή να πληρώνουν για φύλαξη των παιδιών τους.

STEFANOS
|

Ωραία!!! Για να διευκολύνονται οι υποψήφιοι άδεια από 2 έως 5 μέρες. Διευκολύνονται αυτοί και ζορίζονται οι υπόλοιποι. Ειδικά στην Πρωτοβάθμια που οι μαθητές δεν κάνουν κενά ή δε φεύγουν, πρέπει να γίνεται αναπλήρωση. Φρόντισαν οι διευθύνσεις να στείλουν εκπαιδευτικούς γι΄αυτές τις περιπτώσεις;
Δε μιλάμε για 1 ή 2 ώρες!Ας κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα εκτός διδακτικού ωραρίου.Σε σχολεία με πολλούς υποψήφιους γίνεται αλλαλούμ!!!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/46982/adeia-mias-imeras-se-oloys-toys-ekpaideytikoys-gia-tis-ekloges-aireton-kysde-kai-kyspe