ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Το μάθημα της Μουσικής θα πρέπει να διδάσκεται από Μουσικούς

Δημοσίευση: 22/10/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Το μάθημα της Μουσικής θα πρέπει να διδάσκεται από Μουσικούς

Το μάθημα της Μουσικής θα πρέπει να διδάσκεται από Μουσικούς, τόνισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ Παύλο Χαραμή, ενώ τόνισε την σημαντικότητα της διδασκαλίας της Μουσικής στα Σχολεία, η συμβολή της Μουσικής στην φυσική, ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε   εκτενώς το θέμα εξορθολογισμού της ύλης του μαθήματος της Μουσικής   καθώς και η διαδικασία συγκρότησης της  αντίστοιχης Ομάδας εργασίας.

Τέθηκε στον Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ   το θέμα της επιβεβλημένης συμμετοχής της ΠΕΣΣ και των Σχολικών Συμβούλων στις Επιτροπές, στις Ομάδες εργασίας  και στα Προγράμματα του ΙΕΠ.  

Η συζήτηση,  όπως ανακοινώθηκε από την ΠΕΣΣ,  διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και αναδείχτηκε η αναγκαιότητα για περαιτέρω συνεργασία ΙΕΠ, ΠΕΣΣ και η σε μεγαλύτερο βαθμό αξιοποίηση των Σχολικών Συμβούλων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ

Η ΠΕΣΣ συναντήθηκε στις 19-10-2016 με τον Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ κ. Χαραμή Παύλο. Στη συνάντηση αυτή εκτός από τον Μακαντάση Θεμιστοκλή, Σχολικό Σύμβουλο  Μουσικής και Ταμία της ΠΕΣΣ,  παρέστησαν και Σχολικοί Σύμβουλοι Μουσικής  Γεωργουλή Στυλιανή και Πολυμενοπούλου Κατερίνα.  Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε   εκτενώς το θέμα εξορθολογισμού της ύλης του μαθήματος της Μουσικής και καθώς και η διαδικασία συγκρότησης της  αντίστοιχης Ομάδας εργασίας. Τέθηκε στον Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ   το θέμα της επιβεβλημένης συμμετοχής της ΠΕΣΣ και των ΣΣ στις Επιτροπές, στις Ομάδες εργασίας  και στα Προγράμματα του ΙΕΠ.  Τονίστηκε εμφατικά η σημαντικότητα της διδασκαλίας της Μουσικής στα Σχολεία, η συμβολή της Μουσικής στην φυσική, ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και υπογραμμίστηκε ότι  το συγκεκριμένο μάθημα θα πρέπει να διδάσκεται από Μουσικούς.  Η συζήτηση,  που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και αναδείχτηκε η αναγκαιότητα για περαιτέρω συνεργασία ΙΕΠ, ΠΕΣΣ και η σε μεγαλύτερο βαθμό αξιοποίηση των Σχολικών Συμβούλων.

 

Σχόλια (2)

τσίρκο
|

το μάθημα των μαθηματικών από μαθηματικούς, της γλώσσας από φιλολόγους και των θρησκευτικών από παπάδες...

ΕΝΕΟΣ
|

Ενώ τα άλλα μαθήματα μπορούν να διδάσκονται από οποιονδήποτε !
Από φωτογραφίες άλλο τίποτα. Ουσία ;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/47012/sholikoi-symvoyloi-mathima-tis-moysikis-tha-prepei-na-didasketai-apo-moysikoys