Το Μάρτιο η απόφαση για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσίευση: 09/12/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Μάρτιο η απόφαση για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μέχρι τον Μάρτιο θα ληφθούν οι  πολιτικές αποφάσεις  για τη Β και Γ  Λυκείου,   Εθνικό Απολυτήριο, κατάργηση Πανελληνίων, και αναμόρφωση των πρώτων ετών των ΑΕΙ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί του Κρατικού Προυπολογισμού.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι άμεσα η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αξιοποιώντας τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν στη διάρκεια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, τις επεξεργασίες του ΙΕΠ, τις απόψεις εμπειρογνωμόνων, των εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και προτάσεων που έχουν διατυπωθεί τα τελευταία 20 χρόνια, μέσα από ένα διάλογο που θα μεταδίδεται και από το Κανάλι της Βουλής, καλείται να καταλήξει σε ένα πλαίσιο προτάσεων, για το τετράπτυχο «Αναβάθμιση τελευταίων τάξεων του Λυκείου, αξιόπιστο Εθνικό Απολυτήριο, κατάργηση Πανελληνίων, και αναμόρφωση των πρώτων ετών των ΑΕΙ».

 

Σχόλια (4)

Ηλίας
|

@ΤΖΟΑΝΝΑ

Ναι, η Μαριέττα που το 2006 διόριζε 1000 πληροφορικούς και ταυτόχρονα έκοβε ώρες πληροφορικής από τα (τότε) ΤΕΕ... έκανε σπουδαία μεταρρύθμιση!

Αυτή δεν είχε στοιχειώδη αίσθηση της οργάνωσης!!!

TZOANNA
|

Η ΜΟΝΗ πραγματική μεταρρυθμίστρια θα μπορούσε να είναι η μαργιέτα γιαννάκου.... αλλά δεν την άφησαν

Δημήτρης
|

Δεν καταργούνται οι πανελλαδικές, δε γίνεται να καταργηθούν διότι ΟΛΟ το εκπαιδευτικό σύστημα ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ σε αυτές! Επομένως αν τις καταργήσεις καταρρέει το σύμπαν! Απλά θα "ντύσουν" το βαθμό των πανελλαδικών με κάτι άλλο ώστε να πουν ότι κάτι έκαναν και όταν αυτό στην πράξη θα καταστεί δυσλειτουργικό θα επανέλθουμε πάλι στις κλασσικές πανελλαδικές όπως είναι σήμερα ...Φασαρία δηλαδή απλά για να μπει (και) το όνομα του Γαβρόλγου (μετά του Φίλη, του Αρβανιτόπουλου, του Λοβέρδου ,του ....της....κλτ )στο πάνθεον των δήθεν μεταρρυθμιστών της παιδείας...

ela?????
|

Γιατί αλήθεια; Γιατί όλα θα μείνουν στα χαρτιά αφου΄θα πάνε σε εκλογές πρσπαθώντας να προσελκύσουν ψηφαλάκια, με κάθε τρόπο. Η εξουσία και ας καούν όλα, αλλά το λάδι τελειώνει. Η μια κατηγορία οι συνταξιούχοι και η άλλη κατηγορία οι μαθητές που ψηφίσουν, απο την αρχή εκεί στόχευαν, περί ανέργων, επιστημόνων και όσων φεύγουν εξωτερικό (δεν τους δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσουν απο τον τόπο που βρίσκονται) δεν τους καίγεται καρφί.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/47871/martio-i-apofasi-gia-tin-katargisi-ton-panelladikon-exetaseon