Σε χρήση το διατηρητέο κτήριο του ΕΚΠΑ επί των οδών Ακαδημίας 47 και Σίνα

Δημοσίευση: 17/03/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε χρήση το διατηρητέο κτήριο του ΕΚΠΑ επί των οδών Ακαδημίας 47 και Σίνα

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού με επιδράσεις μπαρόκ, το κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επί των οδών Ακαδημίας 47 και Σίνα, ανακατασκευάστηκε με δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου και αποδίδεται περίτεχνο και λειτουργικό στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος.

Το κτήριο ανεγέρθηκε το 1923. Υπέστη σοβαρότατες ζημιές από πυρκαγιά τον Δεκέμβριο του 2008. Σήμερα έχει πλέον  αποκατασταθεί και διαθέτει νέες, σύγχρονες υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες της Νομικής Σχολής, συμβάλλοντας καθοριστικά ως υποδομή στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού και του ερευνητικού έργου της Σχολής.

Η σημαντική αυτή αποκατάσταση, τόσο για το ΕΚΠΑ και τη Νομική Σχολή, όσο και για την πόλη των Αθηνών, που βλέπει ένα εμβληματικό διατηρητέο κτήριο να «ζωντανεύει», κατέστη εφικτή χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου, ο οποίος κατατάσσεται στους μεγάλους Ευεργέτες του Ιδρύματος, έχοντας προσφέρει σημαντικά ποσά για την ενίσχυση των υποδομών και του έργου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τελετή εγκαινίων του ανακατασκευασθέντος διατηρητέου κτηρίου της Νομικής Σχολής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον μεγάλο Ευεργέτη του Ιδρύματος κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος με τις δωρεές του συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των Δωρητών, των Ευεργετών και των μεγάλων Ευεργετών του Ιδρύματος.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/49530/se-hrisi-diatiriteo-ktirio-toy-ekpa-epi-ton-odon-akadimias-47-kai-sina