Aιφνιδιαστικός προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής

Δημοσίευση: 11/04/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 11/04/2017, 21:54

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Aιφνιδιαστικός  προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης  διδακτικού προσωπικού της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής

ΔΗΛΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  των αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Βιολέττας  Πατέλη   
Χρήστου Κανδηλώρου   

Ο Υπ. Παιδείας με μια ακόμα αιφνιδιαστική κίνηση εξέδωσε ο ίδιος εγκύκλιο με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» για την άμεση συνεδρίαση των υπηρεσιακών συμβουλίων εντός 48ωρών  όπου ζητάει τον προσδιορισμό της οργανικής σύνθεσης των σχολείων πριν τη διαδικασία των μεταθέσεων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο και σε απόλυτη εφαρμογή η Δ/ντρια εκπαίδευσης μας κάλεσε τη Δευτέρα 10 Απριλίου, σε έκτακτη συνεδρίαση  την Μεγάλη Τετάρτη 12/4 στις 12 το μεσημέρι.

Καταγγέλλουμε και απέχουμε από την αιφνιδιαστική συνεδρίαση που επιλέχτηκε να γίνει μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα ακριβώς για να παρεμποδιστεί  η  παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος καθώς το Υπουργείο επιδιώκει:

•    να νομιμοποιήσει με τη διαδικασία και τους πίνακες αυτούς την απόρριψη των μεταθέσεων, αποσπάσεων, να επιβάλλει  μηδενικούς διορισμούς  και να διαμορφώσει το έδαφος για τα σχέδια του όσον αφορά: τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, των ωρολογίων προγραμμάτων και τις αναθέσεις μαθημάτων  αλλά και την κατασκευή πλεονασμάτων - τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός δ/νσης  κ.λ.π.

•     να δεσμεύσει τα ΠΥΣΠΕ στον τρόπο υπολογισμού των αναγκών, να προσδιορίσει υπεραριθμίες και από την άλλη θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την παράβαση του θεσμικού πλαισίου για τις μεταθέσεις.

•    να αλλάξει αυτό που ρητά προβλέπει ο νόμος για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων στη βάση των πραγματικών οργανικών κενών - αυτά έχει υποχρέωση το ΠΥΣΠΕ να προσδιορίσει.

•     να επιβάλει τον υπολογισμό των λειτουργικών αναγκών - από τώρα όταν δεν είναι γνωστές ακόμα ούτε καν οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά!!! - στη βάση της απόλυτης εφαρμογής όλων των μέτρων που περικόπτουν δραστικά εκπαιδευτικές ανάγκες και θέσεις εργασίας  βλέπε: Yπ. αποφάσεις για το δημοτικό και για το νηπιαγωγείο, ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή - αριθμό μαθητών με βάση τη νέα ρύθμιση, τα ωρολόγια προγράμματα και το my school (αφαίρεση ωρών για ενισχυτική)

•     να βάλει όλους τους κόφτες σε εφαρμογή και να ακυρώσει τις όποιες μεταθέσεις έχει υποχρέωση να πραγματοποιήσει με βάση τα οργανικά κενά και όχι τα κατασκευασμένα λειτουργικά πλεονάσματα.

Μάλιστα, από τη μια υποβαθμίζει την τοποθέτηση των ΠΥΣΠΕ, σε απλή "γνώμη" - πέρσι την χαρακτήριζε "γνώμη - εισήγηση" και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στο Δ/ντή εκπαίδευσης προσωπικά να κάνει την εκτίμηση και να συμπληρώσει τα στοιχεία!!!

Ακόμα πιο απροκάλυπτο είναι το γεγονός ότι προβλέπει ακόμα και την περίπτωση που κάποιος Δ/ντής αποδεχτεί την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος και δεν εξαντλήσει τις περικοπές ο τελικός κριτής που θα αποστείλει τα στοιχεία στο υπουργείο και θα έχει την ευθύνη να είναι ο περιφερειακός. Βάζει δηλαδή, την ασφαλιστική δικλείδα που λειτούργησε και πέρσι όπου οι περιφερειακοί καρατόμησαν τις εκτιμήσεις όχι μόνο όσων ΠΥΣΠΕ υιοθέτησαν τις θέσεις των συλλόγων αλλά και τα κουτσουρεμένα αιτήματα των Δ/ντών εκπαίδευσης.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η φετινή εγκύκλιος  τονίζει εντονότερα "τις  διοικητικές κυρώσεις" για όσους καλούνται να εξάγουν τα στοιχεία αυτά δείχνοντας καθαρά ότι Μνημόνια και περικοπές δεν προχωράνε χωρίς την ένταση του αυταρχισμού. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βγάζει το μανδύα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το πραγματικό αυταρχικό του πρόσωπο της πολιτικής που εφαρμόζει.

Ως εκπαιδευτικό κίνημα θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια που στρέφονται σε βάρος των μαθητών, της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Να υλοποιήσουμε στο συγκεκριμένο την περσινή απόφαση του συνεδρίου της ΔΟΕ που αναφέρει : "...Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ με τη στάση τους να μη νομιμοποιήσουν τον προσδιορισμό των οργανικών κενών με βάση την παράνομη Υ.Α. και τις εγκυκλίους υλοποίησής της."

Καλούμε τους συλλόγους να οργανώσουν την αντίδραση τους  και να προετοιμαστούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί για την συλλογική αντίσταση με στόχο την ανατροπή των σχεδίων τους.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/49991/aifnidiastikos-prosdiorismos-organikis-synthesis-didaktikoy-prosopikoy-tis-dnsis-pe