Αριθμός εισακτέων για το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ χωρίς νέα εξέταση

Δημοσίευση: 31/05/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αριθμός εισακτέων για το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ χωρίς νέα εξέταση

Μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο αριθμός εισακτέων για το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ χωρίς νέα εξέταση

Πατήστε εδω για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Α. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Β. Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έχουν συμμετάσχει  στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών  και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:

α) δεν χρειάζεται να κάνουν  καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης    και

β)μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

Γ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για το 10 %, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 13 του Νόμου 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:

•    ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα),

•    ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή των Ημερήσιων ΕΠΑΛ

•    και δεν αφορά τους υποψηφίους που με τις εξετάσεις τους διεκδίκησαν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων (πχ. δεν δίνεται 10% για τις θέσεις των Πανεπιστημίων που διεκδικούν οι υποψήφιοι με τα Ημερήσια ΕΠΑΛ).

 

Σχόλια (2)

Αγνωστος
|

Τελικά ισχύει το 10% στους αθλητές;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
|

Σχετικά με το 10% ρωτώ:

Εάν οι προβλεπόμενες θέσεις που ανήκουν σε απόφοιτους παλαιοτέρων ετών δεν καλυφτούν, τότε οι θέσεις πηγαίνουν στους περσινούς αποφοίτους (σχολικής χρονιάς 2015-2016) ή «χάνονται»;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/50912/arithmos-eisakteon-gia-10-ton-theseon-sta-aei-horis-nea-exetasi