Α. Διαμαντοπούλου: Περίμενα, η Φ. Γεννηματά να έθετε το θέμα της παιδείας στην κορυφής της ατζέντας αυτού του καυτού καλοκαιριού

Δημοσίευση: 26/07/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Διαμαντοπούλου: Περίμενα, η Φ.   Γεννηματά να έθετε το θέμα της παιδείας στην κορυφής της ατζέντας αυτού του καυτού καλοκαιριού

Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

«Περίμενα, η Φώφη Γεννηματά που έζησε, ως Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, όλη την τιτάνια προσπάθεια της μεταρρύθμισης και της συναίνεσης των 255 βουλευτών, να έθετε το θέμα της παιδείας στην κορυφής της ατζέντας αυτού του καυτού καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής ουδέν...»

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση η πρώην υπουργός Παιδείας  Αννα Διαμαντοπούλου εν όψει της ψήφισης στη Βουλή  του Σχεδίου Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ  σημειώνει τα εξής:

  • Δικαιοσύνη , θεσμοί , οικονομία, υγεία, παιδεία! Όλα τον Ιούλιο.
  • Στην παιδεία, «η αντιμεταρρύθμιση» είναι προ των πυλών.
  • Αντί για διεθνοποίηση, εσωστρέφεια.
  • Αντί για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και την οικονομία, δογματική απομόνωση.
  • Αντί για πραγματική ελευθερία του λόγου με κανόνες σε οργανωμένο πλαίσιο, ξανά το δήθεν άσυλο για την προστασία των εξωπανεπιστημιακών συμμοριών.
  • Παράδοση της διοίκησης των ΑΕΙ στην κομματοκρατία.
  • Υποβάθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών
  • Κλείνουν οι πόρτες για καθηγητές και φοιτητές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.
  • Όλα αυτά οδηγούν στη πτώση της ποιότητας των σπουδών και είναι σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά Ελλήνων,  ενώ, οι έχοντες οικονομική δυνατότητα, θα βρουν διέξοδο στο εξωτερικό.
  • Ήδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης το έθεσε ως πρώτο θέμα στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έθεσε πρώτο θέμα στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
     

 

Σχόλια (13)

Ίνα
|

Η χειρότερη υπουργός που πέρασε από το Παιδείας.

Έκλεισε την μετεκπαίδευση. Έκλεισε τα Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό. Άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία 4 μήνες. Κατάργησε (μόνο για τους εκπαιδευτικούς) την άδεια για μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Διέκοψε παράνομα τη θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης στην τριετία. Έδωσε παράταση στην θητεία των Σχολικών Συμβούλων...και τόσα άλλα.

Το αριστούργημά της, όμως, ήταν ο 4009: ένα patchwork ρυθμίσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς αντανάκλαση σε κάποιο υπαρκτό μοντέλο, χωρίς καμιά συνοχή και εκπαιδευτική φιλοσοφία, πέρα από τη φιλοσοφία της αγοράς. Εκπαίδευση=προϊόν. Μια "κουρελού" διατάξεων που εισήχθησαν τόσο βίαια, ώστε αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη άρνηση από την πανεπιστημιακή κοινότητα, παρά τα επιμέρους θετικά σημεία, και δικαίως κατέρρευσαν.

ΕΡΩΤΗΜΑ
|

Κα Διαμαντοπούλου.Τώρα που δεν είσαστε Υπουργός, αλλά ούτε και στο ΠΑΣΟΚ μπορείτε να απαντήσετε στον συλλογισμό και στο ερώτημα που είχε θέσει σε σχόλια του και ο κος Πλατάρος;Συγκεκριμένα με ποιο σκεπτικό στείλατε εγκύκλιο το 2011 που ανέφερε ότι όποιος επιθυμούσε να είναι υποψήφιος στις τότε επιλογές για σχολικούς συμβούλους και κατείχε θέση ευθύνης (Διευθυντής σχολείου,Προισταμενη Νηπιαγωγείου,Υποδιευθυντής,Διευθυντής Εκπαίδευσης κά)πρέπει πρώτα να υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση ευθύνης που κατείχε και μετέ να υποβάλει τα δικαιολογητικά,Αυτό δεν είχε ξαναγίνει ποτέ πριν και ούτε μετά.Το αποτέλεσμα το είχε αναγράψει σε σχετικό του σχόλιο προ καιρού ο κος.Πλατάρος στο εσος.Στις επιλογές σχολικών συμβούλων του 2007 ήταν υποψήφιοι περί τους 2550 ,ενώ στις επιλογές του 2011 δεν υπήρξαν ποτέ επίσημα στοιχεία αλλά υπολογίζονταν στους...850 περίπου.Άρα δια της αφαιράσεως εξαιρέθηκε πλήθος ενδιαφερομένων προσοντούχων που ευνοούσε τους τότε ήδη υπηρετούντες ΣΣ.Πέστε μας έστω και τώρα το σκεπτικό εκείνης της πρωτοφανούς και αντισυνταγματικής εγκυκλίου σας και ποιοι σας την εισηγήθηκαν.Η αλήθεια απελευθερώνει και επειδή ευαγγελίζεστε ένα νέο ήθος πρέπει να την πείτε.

Αμερόληπτος
|

@Στράτος: 12:32 και 18:56 Φαίνεται πως ο original Στράτος κλωνοποιήθηκε ή απέκτησε οπαδό φανατικό ή ως νάρκισσος δημιούργησε το alter ego του. Πάντως και οι δύο "Στράτοι" είναι στρατευμένοι στο συριζαίικο άρμα. Μια συμβουλή: Προσοχή στο απότομο ιδεολογικό πέσιμο!

ioannis
|

1. Η Διαμαντοπούλου με τον νόμο που είχε φέρει έκανε τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) άνω κάτω.
2. Το ίδιο κάνει τώρα και ο Γαυρόγλου. Ειδικά με το άρθρο 46 που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν υπερσχολές στην Ελλάδα (πενταετή τμήματα), ανοίγει νέα προβλήματα.
3. Σε αυτή την χώρα, όλα τα σημαντικά προβλήματα και νομοσχέδια, λύνονται τον Αύγουστο................

Περαστικά μας

κορνήλιος
|

κυρία διαμαντοπούλου ,δεν το έχετε μάλλον συνειδητοποιήσει!! τελειώσατε!!!μην μας κουράζετε άλλο!!!!

Στράτοι σας μπέρδευσαν
|

@Στράτο τον 1ο τον σχολιαστή του εσος,κατά δήλωσή του ,εδώ και καιρό και τον Στράτο τον 2ο τον αραιότερα σχολιάζοντα.
Στράτο 1ε δεν σας μπέρδεψαν οι σχολιαστές.Τα ίδια πράγματα λέτε για το ίδιο θέμα.
Στράτο 2ε.Συνέχισε απτόητος με το ίδιο όνομα να σχολιάζεις και θα σου απαντάν με τα ίδια σχόλια τα οποία δεν δικαιούται να εισπράτει μόνο ο Στράτος 1 αλλά και συ.Ίσα δικαιώματα έχετε.Δεν μπορείς να αλλάξεις το όνομά σου ή να μη το χρησιμοποιείς επειδή το πρόλαβε ο Στράτος 1.Τι είναι το όνομα;Αποκλειστκή πατέντα με μη δικαιώματα χρήσης;Ευρεσιτεχνία μήπως;Μην πτοείσαι.Συνέχισε έτσι.

Πάσχος
|

Μήπως λέω μήπως η αντί-μεταρρύθμιση ξεκίνησε επΙ Αρβανιτόπουλου / Βενιζέλου που ακυρώθηκε ο 4009 επΙ της ουσίας του?

EDUCATION
|

ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΤΙ ΚΟΒΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ; ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΟΚ ΑΛΛΑ ΠΡΩΗΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΠΙΑ . ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΝΑΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ Ν ΕΧΕΤΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΝΤΑΞΗ; ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΑΛΛΑ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ .....

Στράτος
|

Φίλε "Στράτος 26 Ιουλ 2017 12:32" σε είχα παρακαλέσει και άλλη φορά να χρησιμοποιείς άλλο όνομα στο χώρο σχολιασμού του esos επειδή με το όνομα "Στράτος" σχολιάζω στο esos εδώ και πολύ καιρό.
Δεν θέλησες να ακούσεις την παράκλησή μου. Προφανώς τα επικριτικά σχόλια σε βάρος σου απευθύνονται μάλλον σε εμένα που με γνωρίζουν οι σχολιαστές από άλλα σχόλια.
Σε κάθε περίπτωση, δύο σχολιαστές με το όνομα "Στράτος" δημιουργούν σύγχυση.

ΠΑΦΙΤΗΣ
|

Αποβραδύς τον Στράτο τον πιάσαν δυό καλοί
του λεν στο συνδικάτο να παει να γραφτεί ( πιό ψαγμένο)

οπα???
|

Στράτο όταν ήμασταν μικρά παιδιά ανεβαίναμε πάνω σε κάτι καλάμια και παίζαμε ως καβαλάρηδες σε άλογα. Είναι αυτό που λέμε καβάλησαν το καλάμι. Αλλά ήταν παιχνίδι αφου΄δεν είχαμε άλλα παιχνίδια. Θέλω να υποσχεθείς ότι θα σε απολαμβάνουμε και όταν δεν θα είσαι κυβέρνηση, γιατί μη μου πεις ότι θα κυβερνάτε στους αιώνες των αιώνων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρειο Κορέα, έχει πλάκα να το πιστεύετε και αυτό.

ΔΚ
|

Φτιάξε ρε Στράτο εναν καφέ, να τονε πιούμε στο μπουφέ.. (βαρύ λαικον άσμα).

Στράτος
|

Αγαπητή κ. Διαμαντοπούλου ποια ήταν άραγε τα αποτελέσματα της φοβερής και τρομερής "μεταρρύθμισης" που υποτίθεται ότι κάνατε. Για κάντε μια βόλτα στα Ιδρύματα. Μία τρύπα στο νερό ήταν. Άλλη μία αποτυχημένη απορρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης ήταν και είναι πολιτικό λάθος όποιου στο όνομα της αντιπολίτευσης εξαγγέλλει επαναφορά αυτού του νομικού εξαμβλώματος. Φτάνει πια μας έχετε σκοτίσει συνεχώς το φοβερό κατόρθωμα σας.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/51935/diamantopoyloy-perimena-i-f-gennimata-na-ethete-thema-tis-paideias-stin-koryfis-tis