Υπουργός:Επί 35 χρόνια κοινωνικό “δηλητήριο” ανάμεσα στα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 28/07/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 29/07/2017, 07:33

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπουργός:Επί 35 χρόνια  κοινωνικό “δηλητήριο” ανάμεσα στα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια

Αρχίζει η συζήτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Τ.Ε.Ι..

Την έναρξη συζήτησης  για τα επαγγελματικά δικαιώματα κ  των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι., προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

«Υπάρχει ένα θέμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα, έχουμε πει ότι εμείς για πρώτη φορά έχουμε βάλει μπρος τις διαδικασίες, που πιστεύουμε ότι θα ευοδωθούν οι διαδικασίες, πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας και τόνισε απευθυνόμενος στους Βουλευτές:  

  • Επί 35 χρόνια δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό δηλητήριο ανάμεσα στους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. και τους αποφοίτους των πανεπιστημίων, κυρίως των μηχανικών.
  • Δεν είναι δυνατόν σε μια κοινωνία αυτό να μην μπορεί να ληφθεί.
  • Σε αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων, όχι την καταγγελία.
  • Πείτε, αντί για αυτό τον τρόπο, θα κάνετε τον άλλο άλλων, αλλά θα είμαστε μαζί με αυτό, διότι αν δεν είμαστε μαζί, σημαίνει ότι δεν θέλετε να το λύσετε.

 

Σχόλια (3)

ΚΩΣΤΑΣ
|

Στα σχόλια θα ήθελα αιτιολογημένες προτάσεις ... και όχι αιτήματα !

ΚΩΣΤΑΣ
|

Επιτέλους ας τελειώσουμε με αυτό το θέμα...κάνε τα ΤΕΙ ισότιμα με τα τετραετή πανεπιστήμια και κάνε τα δώσε Μάστερ στις σχολές πέντε και έξι ετών....

ioannis
|

Υπουργέ, αποσύρετε την διάταξη του άρθου 46 τώρα, γιατί σε λίγο δεν θα ζητάνε μόνο βαθμολογική πρόταξη και μισθολογικό όφελος, αλλά και προτεραιότητα σε όλους τους διαγωνισμούς τους δημοσίου και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να κατέχουν απόλυτη κυριαρχία στο επάγγελμα.

Σας παγίδευσαν και ακόμη δεν το καταλάβατε. Με το άρθρο 46 δημιουργείται υπερσχολές για εσωτερική κατανάλωση.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/52004/ypoyrgosepi-35-hronia-koinoniko-dilitirio-anamesa-sta-tei-kai-panepistimia