Τα δεκάδες ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 21/09/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα δεκάδες ολιγομελή  τμήματα  ΕΠΑΛ που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

Υπογράφτηκε  από τον υφυπουργό Παιδείας,   Δ. Μπαξεβανάκη η  απόφαση με την οποία εγκρίνεται η λειτουργία τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια σε 12 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο στην υπ΄ αριθ. Φ12/134644/Δ4/08- 08-2017 (Β΄ 2891) υπουργική απόφαση «Ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α' Τάξης, τμήματος Τομέα της Β' Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ' Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)».

Θα ακολουθήσει αντίστοιχη απόφαση για ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ
 

 

 

Σχόλια (3)

Νικος Νικολοπουλος
|

6ο Εσπ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ τμήματα Τεχν. Θ.Υ.& Φυσικού Αερίου και Τεχν. Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών .Είναι τα τμήματα τα οποία δεν εγκρίθηκαν κατά τη δική σας απόφαση με αποτέλεσμα οι μαθητές οι οποίοι φοιτούσαν είδη δυο έτοι τους σφραγίζεται την διέξοδο στον επαγγελματικό τομέα στην μη έγκριση φοίτησης του πτυχίου.Εκτόν οποίων δεν αφορά άτομα ανήλικα,αλλά άτομα 35 ετών οικογενειάρχες και χρόνια υπάλληλοι στον τομέα της ειδικότητας Τεχν.Θ.Υ.& Φυσικού Αερίου με σκοπό να αποκτήσουν το πτυχίο και να εισέλθουν στον επαγγελματικό χόρο.Για αυτό τον λόγο και εφόσον δεν υπάρχει άλλο εσπερινό ΕΠΑΛ στο Νομό Λάρισας ζητούμε την ΛΟΓΙΚΗ, να εγκριθούν τα τμήματα.

cactuscritique
|

Να συγχαρούμε όλοι τον κ. Υφυπουργό, τον βγαλμένο, σπλάχνα του κινήματος των εκπαιδευτικών επειδή αγνοεί την νομοθεσία υπέρ του λαϊκών συμφερόντων. Σιγά μην δώσουμε σημασία στους στις καπιταλιστικές συνήθεις των κουτόφραγκων, που περνάνε από αυστηρή αξιολόγηση κάθε διοικητική απόφαση στα Εκπαιδευτικά τους Συστήματα. Δεν βαριέσαι, λεφτά υπάρχουν για ξόδεμα, τώρα που σκίσαμε τα μνημόνια

Ζώτος Γαβριήλ
|

Καλή η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων δε λέω αλλά εδώ έχουμε το παράδοξο το ΙΤΕ - Διόφαντος, να αγνοεί παντελώς και δεν εμφανίζει στην επίσημη σελίδα του παρακαλώ, τόσο τα ΕΠΑ. Λ. ως σχολεία , όσο και το σύνολο των βιβλίων που προβλέπεται να πάρουν οι μαθητές τους. Άσε που βιβλία των ειδικοτήτων, ακόμη και αυτών που εξετάζονται πανελλαδικά , δεν έχουν σταλεί ακόμη. Κατά τα άλλα , μέσα από ένα πλήθος διαφημίσεων , γίνεται πολύς λόγος για την αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/52877/ta-dekades-oligomeli-tmimata-epal-poy-egkrithikan-apo-ypoyrgeio-paideias