Η ΠΟΣΔΕΠ για τις απειλές εναντίον του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Δημοσίευση: 05/10/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2017, 14:05

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΠΟΣΔΕΠ για τις απειλές εναντίον του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Για άλλη μια φορά γίνεται στόχος των γνωστών ομάδων που δρουν στα πανεπιστήμια με μέσο τη βία, ο συνάδελφος Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Απειλιτικές αφίσες με το πρόσωπο του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου και τη φράση «Αυτός είναι ο φασίστας» έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε μερικά άλλα σημεία της πόλης.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη βίαιη διακοπή εκδήλωσης στα Ιωάννινα στην οποία συμμετείχε ο Α. Συρίγος.

Είναι δικαίωμα όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και διακίνησης ιδεών, να διατυπώνουν ανοιχτά, δημόσια, χωρίς φόβο και πάθος τις απόψεις τους. Είναι επίσης καθήκον όλων μας να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση γνώμης, προφανώς ακόμη κι αν τυχόν διαφωνούμε με τις απόψεις του.

Ενέργειες τρομοκράτησης και στοχοποίησης συναδέλφων όπως αυτές που τον τελευταίο καιρό επαναλαμβάνονται κατά του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου δεν πρόκειται να πτοήσουν κανέναν μας.

Θα είμαστε όλοι συμπαραστάτες του Άγγελου Συρίγου στο δικαστήριο για τη δίκη που διεξάγεται την επόμενη Δευτέρα 9/10 με κατηγορούμενους αυτούς που βιαιοπράγησαν εναντίον του.

Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζοντας και την πλειοψηφία των μελών της Ακαδημαϊκής κοινότητας που πιστεύουν βαθιά στις αρχές και στις αξίες της Δημοκρατίας:

•    καταδικάζει τις νέες επιθέσεις και τις ενέργειες τρομοκράτησης και στοχοποίησης του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου και όσους βρίσκονται πίσω από αυτές,

•    είναι στο πλευρό του Άγγελου Συρίγου,

•    δηλώνει απερίφραστα ότι τέτοιες απειλές και συμπεριφορές εναντίον του, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε άλλου που θα θελήσει να εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του σεβόμενος την ελευθερία των άλλων, δεν πρόκειται να περάσουν,

•    αναμένει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καταδικάσει τουλάχιστον λεκτικά αυτό το γεγονός φασιστικής βίας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ευσταθόπουλος
Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.       

 Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Φείδας
Καθηγητής Α.Π.Θ

 

 

Σχόλια (1)

δασκάλα
|

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το χαρακτηριστικό των Ελλήνων να θέλουν να καταστρέφουν και να εξαφανίζουν ότι ή όποιον προσπαθεί και αγωνίζεται για το καλύτερο. Θεωρείται ότι πρέπει να μένουμε στην ανικανότητα, την ανοχή και την αδράνεια. Λυπούμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί για την κατάντια ορισμένων !


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/53181/i-posdep-gia-tis-apeiles-enantion-toy-kathigiti-aggeloy-syrigoy