Απαξιωτική αναφορά για τους αποφοίτους Κολλεγίων από τον υπ. Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη

Δημοσίευση: 27/10/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 27/10/2017, 19:48

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απαξιωτική αναφορά για τους αποφοίτους Κολλεγίων από τον υπ. Επικρατείας  Χρ. Βερναρδάκη

Σύνδεσμος Κολλεγίων: “Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Βερναρδάκης προσέβαλε χιλιάδες εργαζομένους στα Κολλέγια, τους καθηγητές, και κυρίως τους 13.000 φοιτητές και 50.000 αποφοίτους τους, καθώς και τις οικογένειές τους”

Απαξιωτική αναφορά για τους αποφοίτους των ελληνικών Κολλεγίων κάνει , μέσα από τον προσωπικό του ιστότοπο ο υπουργός Επικρατείας   Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας στη ΝΔ, για τον “θόρυβο” που έχει προκύψει, σχετικά με την ταξινόμηση των χρηστών  στα social media σε δεξιούς και μη .

Συγκεκριμένα η αναφορά του υπουργού Επικρατείας για τους αποφοίτους των Κολλεγίων, έχει ως εξής:

“H καημένη η ΝΔ φαντασιώνεται ότι κάποιος την "παρακολουθεί".Αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια. Για να μην αγχώνονται τα σαΐνια του Κυριάκου Μητσοτάκη ιδού μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συνδέσμου Κολλεγίων,  οποίος με ανακοίνωσή του κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας “να αναφέρεται με σεβασμό στα Ελληνικά Κολλέγια, στους φοιτητές τους και τους αποφοίτους τους,  πολλοί εκ των οποίων εργάσθηκαν ως σύμβουλοι όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής”.

“Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Βερναρδάκης προσέβαλε χιλιάδες εργαζομένους στα Κολλέγια, τους καθηγητές, και κυρίως τους 13.000 φοιτητές και 50.000 αποφοίτους τους, καθώς και τις οικογένειές τους που στερήθηκαν πολλά για να δώσουν στα παιδιά τους μόρφωση και επαγγελματικά εφόδια” τονίζει ο Σύνδεσμος Κολλεγίων και υπογραμμίζει:

Α. Τα Ελληνικά Κολλέγια λειτουργούν ως συνεργαζόμενα ιδρύματα -παραρτήματα μεγάλων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων- αρκετά εκ των οποίων βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων.

Β. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν την δυνατότητα στους  Έλληνες νέους να φοιτούν σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια χωρίς να φεύγουν από την Ελλάδα και σε Έλληνες επιστήμονες να παραμένουν στην χώρα τους. Παράλληλα προσελκύουν εκατοντάδες ξένους φοιτητές στην Ελλάδα με αυτονόητα οφέλη για την χώρα μας ειδικά στα χρόνια της κρίσης.

Γ. Οι απόφοιτοι των Κολλεγίων είναι απόφοιτοι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Οι περισσότεροι ακολουθούν τη δική τους επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή και δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα στην Ελλάδα της κρίσης.

 

Σχόλια (2)

Δημήτρης
|

Η αλήθεια είναι ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ "σφίγγονται" πολύ για να είναι -το λιγότερο- ευγενικοί αλλά πολλές φορές πέφτει η μάσκα και φαίνεται ποιοι είναι πραγματικά και τι πιστεύουν...

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
|

κ Βερναδακη ακομα περιμενουμε την επανεξέταση των όρων για την χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών.
Με το επίδομα Απομακρυσμένων περιοχών - Παραμεθορίων Περιοχών τι έγινε ;
Ποτέ επιτελούς θα βγει η απόφαση τωv Υπουργώ Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών η όποια έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 31/03/2016 στην οποία θα καθορίζονται εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών.
Είναι πολλά τα σταυρουδάκια ...
Δικαιοσύνη παντού κυριοι τις ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/53680/apaxiotiki-anafora-gia-toys-apofoitoys-kollegion-apo-ton-yp-epikrateias-hr-vernardaki