Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κέντρα Μελέτης για μαθητές Δημοτικού

Δημοσίευση: 06/11/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2017, 21:25

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κέντρα Μελέτης για μαθητές Δημοτικού

Το esos θα συνδεθεί με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δοθούν σήμερα , στις 6 το απόγευμα, στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρουλιάκου σχετικά με   το καθεστώς λειτουργίας των Κέντρων Μελέτης .

Το e sos θα συνδεθεί με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει ποιες είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που σκοπεύει να πάρει για να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα κέντρα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

Ο κ. Σκουρουλιάκος επικαλούμενος καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι “Τα Κέντρα Μελέτης  λειτουργούν  είτε αυτόνομα σε δικά τους κτήρια, είτε ως τμήματα νόμιμων φροντιστηρίων των οποίων η άδεια δεν συμπεριλαμβάνει αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Ως εκ τούτου,  δεν καταβάλλουν εισφορές, δεν προβλέπονται  συγκεκριμένα προσόντα επιλογής προσωπικού και όσον αφορά στις  εργασιακές τους σχέσεις καταγράφονται επιεικώς ως βεβαρημένες. Επιπροσθέτως, να σημειώσουμε πως δεν τηρούνται προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής. Ακόμα χειρότερα, κάποια τέτοια κέντρα,  αναλαμβάνουν τη μεταφορά μαθητών από τα σχολεία τους προς τους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ουδείς να γνωρίζει αν οι  οδηγοί διαθέτουν πιστοποίηση, ή αν τα οχήματα ελέγχονται από δημόσια αρχή!”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗ
 
 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/53845/simera-i-syzitisi-sti-voyli-tis-erotisis-voyleyti-toy-syriza-gia-ta-kentra-meletis-gia