Υπουργείο: Ο υπουργός έκανε μόνο θετικές αναφορές για τα στελέχη του Πειραιά

Δημοσίευση: 08/11/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπουργείο: Ο υπουργός έκανε μόνο θετικές αναφορές για τα στελέχη του Πειραιά

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου, στην ομιλία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ , στη Νίκαια, έκανε μόνο θετικές αναφορές για τα στελέχη της εκπαίδευσης του Πειραιά.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα  μα το οποίο αποδίδει στον υπουργό Παιδείας, αναφορές για τις κρίσεις Διευθυντών που έγιναν από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά

“Ουδέποτε ο κ. Γαβρόγλου έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα” τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου , ενώ διευκρινίζονται τα εξής:

  •  Απαντώντας (σ.σ. στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ) σε σχετική ερώτηση ο υπουργός είπε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, η πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να διερευνά τις όποιες καταγγελίες.
  • Αντιθέτως, στην ομιλία του έκανε μόνο θετικές αναφορές για τα στελέχη της εκπαίδευσης του Πειραιά.

Σχόλια (1)

Γιάννης Πλατάρος
|

Όπως πάρα πολύ σωστά επεσήμανε στην απάντησή του ο κ. Υπουργός σε σχετική ερώτηση στην Βουλή, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αποτελούν οιονεί ανεξάρτητες Αρχές, δεν λογοδοτούν σε καμία διοικητική Αρχή ιεραρχικώς προϊσταμένη ει μη μόνον στα Ελληνικά δικαστήρια, στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Τα πράγματα πήγαν εκεί και στον Πειραιά (μαζικά) και στην Αρκαδία (μαζικά) και σίγουρα σποραδικώς και κατ΄εξαίρεσιν φυσιολογικά και αλλού, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά και για κάποιες περιοχές της Αττικής.
Ό,τι κι αν πει ο Υπουργός δεν μετρά πλέον αφού οι υποθέσεις οδεύουν τάχιστα στην δικαιοσύνη.
Ό,τι κι αν πει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ και οι ΑΔΕΔΥ δεν μετρά ούτε ένα λεπτό του ευρώ τώρα που οι υποθέσεις πήγαν στα δικαστήρια. Όσες ντουντούκες και να βάλλουν έξω από τα δικαστήρια, όσες πικετοφορίες συμπαράστασης κι να κάνουν προδικάζοντας τους θύτες ως θύματα, δεν θα πετύχουν ΤΙΠΟΤΑ. Όσα τυφλά ψηφίσματα συμπαράστασης και να βγάλουν στους θύτες που τους φέρουν ως θύματα τον τελικό λόγο δεν τον έχουν ούτε αυτοί, ούτε ο υποφαινόμενος ούτε κανείς άλλος. Θα το πει η δικαιοσύνη, η έσχατη καταφυγή παντός διωκόμενου.
Δυστυχώς, έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, έχουν περιέλθει εις γνώσιν μου αδικίες που έχω βγει απ΄τα ρούχα μου. Έχω την εντύπωση πως αυτή την φορά ότι ο κλάδος θα ξεπεράσει τους διαπλεκόμενους με την εξουσία και θα αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ κι ίσως στην θέση του πλεχτεί κάτι εμφανώς καλύτερο, κάτι που ίσως γίνει, όχι διότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά διότι είναι αδήριτο αίτημα των καιρών για πρόοδο. Αν διαψευστώ σε αυτή μου την πρόβλεψη, σημαίνει ότι θα πάμε παντού πίσω και μας περιμένει εφιαλτικά ο Αρμαγεδδών υπαγωγής στους ΟΤΑ και καταβαράθρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών. Κι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα φταίμε οι ίδιοι εμείς και κανένας απολύτως άλλος, εξουσιαστής ή μη...


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/53925/ypoyrgeio-o-ypoyrgos-ekane-mono-thetikes-anafores-gia-ta-stelehi-toy-peiraia