Περιμένουν ακόμη Φιλολόγους στο ελληνικό Σχολείο Φρανκφούρτης

Δημοσίευση: 13/11/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2017, 07:01

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Περιμένουν ακόμη Φιλολόγους στο ελληνικό Σχολείο Φρανκφούρτης

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του ελληνικού σχολείου Φρανκφούρτης κοινοποίησε στο esos  την ακόλουθη επιστολή που απέστειλε στον Συντονιστή Εκαπαίδευσης Μονάχου κ. Παπατσίμπα 

ΠΟΥ EIΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛOΛΟΓΟΙ Κ.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤA;

Διανύουμε τα μέσα του τέταρτου μήνα" λειτουργίας" του σχολείου μας και τα κενά των εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφτεί(3 φιλόλογοι,1 φυσικός) . Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ευθύνεται ΜOΝΟ το υπουργείο για το πρόβλημα που επικρατεί σε πολλά σχολεία της ομογένειας.

Αποσπάστηκαν από το Υπουργείο 3 φιλόλογοι. Μιλώντας συγκεκριμένα για το δικό μας σχολείο,μια απο αυτές έφυγε απο το σχολείο μας στα μέσα Οκτωβρίου,την άλλη αν και γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας, την τοποθετήσατε σε απογευματινό σχολείο. Αν καταλάβαμε καλά υπάρχουν σχολεία δύο ταχυτήτων στην Γερμανία και το ελληνικό σχολείο Φρανκφούρτης είναι απο τα μη προνομιούχα.

Γιατί δεν στέλνετε στο σχολείο μας τους αποσπασμένους φιλολόγους; Έχουμε ή δεν έχουμε προτεραιότητα όχι μόνο επειδή το σχολικό έτος ξεκίνησε και τελειώνει νωρίτερα απο τα υπόλοιπα σχολεία, αλλά και ως Αμιγές σχολείο; Διαβεβαιώσατε ή όχι στον διευθυντή μας ότι θα έχουμε την προτεραιότητα αυτή, σε τηλεφωνική σας συνομιλία;

 Σκοπός μας αυτή τη φορά είναι,αν δεν δοθεί άμεση οριστική λύση στο πρόβλημα μας, να προβούμε σε πιο δραστικά μέτρα.Αυτή την φορά δεν θα αποδώσουμε τις ευθύνες μόνο στο υπουργείο αλλά και στο συντονιστικό γραφείο για άνιση κατανομή εκπαιδευτικών!

Με εκτίμηση,

το δεκαπενταμελές συμβούλιο του ελληνικού σχολείου Φρανκφούρτης

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/54018/perimenoyn-akomi-filologoys-sto-elliniko-sholeio-frankfoyrtis