Αποσπάσεις… εν αναμονή υπογραφής του υπουργού Παιδείας

Δημοσίευση: 02/01/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 02/01/2018, 11:48

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποσπάσεις… εν αναμονή υπογραφής του υπουργού Παιδείας

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ.: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                     ΟΛΜΕ
                                      ΚΥΣΔΕ
                                   ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ… ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ»

Σύμφωνα με ενημέρωση αιρετού μέλους του ΚΥΣΔΕ, στη συνεδρίασή του  στις 3/11/2017, το συμβούλιο συζήτησε, μεταξύ άλλων, το θέμα των συμπληρωματικών αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και αποφάσισε κατά πλειοψηφία  την απόσπαση 2 συναδέλφων κατά προτεραιότητα και 30 συναδέλφων για σοβαρούς λόγους.

Από τη μέρα εκείνη έως και σήμερα ( δύο ολόκληρους μήνες! ) το συμβούλιο και οι συνάδελφοι αναμένουν την υπογραφή της απόφασης του ΚΥΣΔΕ από σας, κ. Γαβρόγλου.

Στην ομιλία σας στη βουλή στις 18/12/2017 σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών, επισημάνατε ότι είναι απαράδεκτο οικογένειες να συντηρούν δύο και τρία σπίτια πέρα από το δικό τους. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό, συνεχίσατε, και μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να το λύσει.

Δεν είναι, όμως, απαράδεκτο κ. Γαβρόγλου, οι εκπαιδευτικοί να συντηρούν 2-3 σπίτια των παιδιών-φοιτητών και 2 σπίτια των γονιών;

Και μάλιστα εκπαιδευτικοί που, σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΔΕ, του αρμοδίου συμβουλίου που εσείς ορίσατε, έχουν πάρει απόσπαση για σοβαρούς λόγους από 3/11/2017, και από τότε περιμένουν την υπογραφή σας;

Όπως γνωρίζετε, κανένας Υπουργός, καμιάς κυβέρνησης (ακόμα και της παρούσης) δεν αγνόησε απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου και, δη, για σοβαρούς λόγους.

Αν εσείς θεωρείτε ότι το συμβούλιο δεν είναι ικανό να κρίνει και να αποφασίσει, οφείλετε να το πείτε και να προβείτε και στις δέουσες ενέργειες.

Θεωρούμε ότι ένας αριστερός υπουργός θα έπρεπε να σεβαστεί το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο και την απόφασή του και να το έχει λύσει αυτό εδώ και πολύ καιρό κ. Γαβρόγλου-κατά τα λεγόμενά σας.

Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον υποτιμητικό και απαξιωτικό για το συμβούλιο και τους συναδέλφους αυτή η ανεξήγητη αδιαφορία και κωλυσιεργία.

Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον εμπαιγμός απέναντι στους συναδέλφους, οι οποίοι ταλαιπωρούμαστε καθημερινά σε τόσο χαλεπούς καιρούς, και άξιον απορίας να μην έχει υπογραφεί η απόφαση εδώ και  δύο  μήνες (!)

Μπορείτε, σας παρακαλούμε, να μας πείτε τι περιμένετε κ. Υπουργέ;    

Εμείς περιμένουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να σεβαστείτε την απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου και να υπογράψετε.

ΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/54817/apospaseis-en-anamoni-ypografis-toy-ypoyrgoy-paideias