Διάρκεια διδακτικής ώρας της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2017-2018

Δημοσίευση: 02/01/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διάρκεια διδακτικής ώρας  της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2017-2018

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η διάρκεια της διδακτικής ώρας του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά.

Αυτό προβλέπει έγγραφο το οποίο υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο

Σχόλια (2)

Δημήτρης
|

Προφανώς η εγκύκλιος βγήκε γιατί στα σχολεία όπου εφαρμόζεται η ενισχυτική, το ωράριο αποτελεί συνέχεια των δυο τελευταίων ωρών του πρωινού κύκλου, δηλαδή 40 ή και 35 λεπτά. Τα σχολεία όμως συνεχίζουν να εφαρμόζουν ακόμη και σήμερα το κουτσουρεμένο στις δυο (μόνο;) τελευταίες ώρες ωράριο, με τη δικαιολογία οτι έτσι ήταν πριν 30 χρόνια, που υπήρχαν δυο κύκλοι στο ίδιο σχολείο !! Για ωράριο του πρωινού κύκλου θα βγει καμιά ανακοίνωση ή θεωρείται και αυτό ... κατάκτηση του κλάδου ;

Γιάννης Πλατάρος
|

Όλοι μπορείτε να φανταστείτε πόσο γέλιο ρίχνουν οι παρατηρητές των «θεσμών» με τα έγγραφα, που υπενθυμίζουν το αυτονόητο που μόνο αυτονόητο δεν είναι.
Αυτά μόνον στην Ελλάδα, από το 1830 συνεχώς και αδιαλείπτως.
Κανείς δεν προσβάλλεται από την υπενθύμιση του αυτονόητου.
Βεβαίως για να βγαίνει η εγκύκλιος υπάρχει λόγος αιτία, αφορμή, γεγονότα, αποχρώσες ενδείξεις. Δεν βγαίνει χωρίς στόχο.
Απ΄αυτόν τον «όνυχα» κατανοεί κάποιος τον....λέοντα;
Τι είδους επαγγελματική ανάπτυξη και προκοπή να ιδεί αυτός ο κλάδος που χρειάζονται «διευκρινιστικές εγκύκλιοι» για την παγκόσμια διάρκεια της διδακτικής ώρας!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/54821/diarkeia-didaktikis-oras-tis-enishytikis-didaskalias-gia-sholiko-etos-2017-2018