Οι Πανελλαδικές “πιέζουν” την επίσπευση ψήφισης του Σ/Ν για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 16/01/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Πανελλαδικές “πιέζουν” την επίσπευση ψήφισης του Σ/Ν για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η προετοιμασία  των διαδικασιών για την υποβολή των δηλώσεων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ “πιέζουν” την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την επίσπευση της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να έχουν όλα τα δεδομένα, και των τμημάτων  του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με ψηφισμένο από τη Βουλή  νόμο, προκειμένου να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ,και εντός του Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος ,να υποβάλουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ την   Αίτηση  Δήλωσης συμμετοχής στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις.  

Ηδη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, έχει διατυπωθεί δημόσια η πρόθεσή του το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα.

Ετσι με βάση των παραπάνω δεδομένων, το Σχέδιο Νόμου θα πρέπει  την άλλη εβδομάδα να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

1. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το Σχέδιο Νόμου

2. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Αιτιολογική Εκπαίδευση

3. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον Πίνακας Τροποποιούμενων και Καταργούμενων Διατάξεων

 

Σχόλια (4)

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ
|

Στο νομοσχέδιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα πρέπει να προβλεφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των ΤΕΙ να ισοτιμήσουν τα πτυχία τους με αυτά του νέου ιδρύματος (υπό όρους βέβαια - αν π.χ. τα μαθήματα για το νέο πτυχίο είναι 45 και κάποιος απόφοιτος έχει παρακολουθήσει 40, τότε θα πρέπει να δώσει 5 μαθήματα για να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτική Αττικής).

Απορών
|

@Μαίρη

Είστε δυστυχώς θύμα της πολυετούς υπονόμευσης των ΤΕΙ από την Πολιτεία, τα ΜΜΕ και γενικά τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ακόμη και τώρα αναφέρεστε σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εννοώντας Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ως οικογένεια κάνατε την επιλογή να σπουδάσει το τέκνο σας για τα επόμενα χρόνια όχι με βάση την ποιότητα του Ιδρύματος στο οποίο θα πήγαινε αλλά με βάση την εικόνα που έχει η κοινωνία για μία ομάδα Ιδρυμάτων . Ή, για να γίνω πιο κυνικός, με βάση την ονομασία του Ιδρύματος!!

Επειδή θα μετονομαστούν τα δύο ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο σας ενοχλεί που δεν τα επιλέξατε; Δηλαδή δε σας ενδιαφέρει το επίπεδο σπουδών και διδασκόντων, οι εγκαταστάσεις και όλα όσα δημιουργούν ακαδημαϊκή ατμόσφαιρα; Και μιλάτε για αδικία, όταν με τις επιλογές σας στις Πανελλήνιες απαξιώσατε τα δύο αυτά ιδρύματα; Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές των δύο ΤΕΙ, ασχέτως από τη βαθμολογία που απέσπασαν στις Πανελλήνιες, εργάζονται συστηματικά υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους και με μεγάλη άνεση θα συνεχίσουν στο νέο Πανεπιστήμιο, γιατί αναγκάστηκαν λόγω του υψηλού – για τις βάσεις εισαγωγής – επιπέδου σπουδών να προσαρμοστούν και να προσπαθήσουν.

Εύχομαι τα καλύτερα για τις σπουδές των παιδιών σας σε όποιο περιφερειακό Πανεπιστήμιο κι αν σπουδάζουν, γιατί το προϊόν δεν το κρίνουμε από το περιτύλιγμα. Σε όλα τα περιφερειακά Ιδρύματα, Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ, οι διδάσκοντες υπερβάλλουν εαυτόν και είμαι σίγουρος ότι η παρεχόμενη μόρφωση δε θα υπολείπεται εκείνης που θα παρέχεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μαιρη
|

Μπορειτε να μου πειτε αν ισχυει οτι τα ΤΕΙ Αθηνας και Πειραια θα αποτελεσουν το πανεπιστημιο Δυτ. Αττικής. Δηλαδη οσα παιδια εχουν περασει σε αυτα τα ΤΕΙ θα βρεθουν να παρουν πτυχιο Πανεπιστημιου? Τα δικας μας παιδια που περναγαν εκει αλλα τελικα με βαση τη σειρα που τα δηλωσαν περασαν σε καποιο ΑΕΙ επαρχιας , δεν ειναι αδικο. Θα καθονταν στην Αθηνα και απο ΤΕΙ θα βρισκονταν σε ΑΕΙ. Ευχαριστω

Giorgos
|

Γιατί τόση βιασύνη ;
Ας ψηφιστεί τον Μάιο. Ούτως ή άλλως οι υποψήφιοι φοιτητές δεν δηλώνουν τμήματα αφού βγουν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων ;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/55021/oi-panelladikes-piezoyn-tin-epispeysi-psifisis-toy-sn-gia-panepistimio-dytikis-attikis