Η γνωμοδότηση για ανάκληση μετατάξεων που εφαρμόζεται από το υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 16/01/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η γνωμοδότηση για ανάκληση μετατάξεων που εφαρμόζεται από το υπ. Παιδείας

Σύμφωνα με Γνωμοδότηση του Στ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία έγινε δεκτή και εφαρμόζεται από το υπουργείο Παιδείας:

Α. Είναι δυνατή, καταρχήν, η ανάκληση των κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 78 του Ν 3584/2007 πράξεων μετάταξης από τη Διοίκηση, κατ’ ενάσκηση της διακριτικής της ευχέρειας, με γνώμονα, πάντως, το δημόσιο συμφέρον, το οποίο, υπό την προαναλυθείσα έννοια, εξυπηρετείται με την διατήρηση αυτών, ενώ η άρνηση ικανοποίησης των υποβληθεισών αιτήσεων θα πρέπει να είναι ειδικώς αιτιολογημένη.

Β. Ειδικότερα, θα πρέπει, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, να συντρέχουν αποδεδειγμένα εξαιρετικοί επιγενόμενοι λόγοι, που να δικαιολογούν την ανάκληση της πράξης μετάταξης, για το λόγο ότι, in cocncreto, έχει καμφθεί το δια της υλοποιηθείσης μετατάξεως υπηρετούμενο υπέρτερο δημόσιο συμφέρον, προϋπόθεση, δε, της έκδοσης της ανακλητικής πράξης είναι η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης στην Υπηρεσία, στην οποία ο αιτών την ανάκληση θα επιστρέψει.

Γ. Επίσης, αν ο αιτών την ανάκληση έχει κάνει χρήση των προβλεπομένων οικονομικών ευεργετημάτων, θα πρέπει να υποβληθεί εκ μέρους του υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψει τις οικονομικές απολαβές που του κατεβλήθησαν ως αμιγώς οικονομικά κίνητρα, πλην του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και των εξόδων μετάθεσης, η δε ανακλητική απόφαση θα εκδοθεί υπό τον όρο τούτο. 

Σχόλια (2)

@Ελεύθερος
|

Συνάδελφε είσαι ελεύθερος να κάνεις αίτηση ανάκλησης αλλά θα έχεις χάσει την οργανική σου και θα είσαι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ. Ελεγμένο.
Βασικά το Υπουργείο προτιμάει να έχει κόσμο και στην Α/θμια και μάλιστα χωρίς οργανικές για να τους τρέχει όπου θέλει.

Ελεύθερος
|

Εμείς που μεταταχθήκαμε από φόβο από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ εντός της αυτής περιφερειακής ενότητος (πρώην Νομού), δεν έπρεπε να επανέλθουμε αυτοδικαίως;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/55032/i-gnomodotisi-gia-anaklisi-metataxeon-poy-efarmozetai-apo-yp-paideias