Γνωμοδότηση για μέλος εκλεκτορικού χωρίς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας

Δημοσίευση: 06/02/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γνωμοδότηση για μέλος εκλεκτορικού χωρίς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας

Στο ερώτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αν είναι νόμιμη η συγκρότηση επιτροπής εκλογής και εξέλιξης καθηγητή στην Α.Σ.Κ.Τ. στην οποία μετέχει ως εξωτερικό μέλος αλλοδαπός χωρίς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και σε καταφατική περίπτωση εάν είναι νόμιμη η συμμετοχή του με τηλεδιάσκεψη μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής (στην τοποθέτηση του 5ου υποψηφίου) χωρίς να δηλώνεται ότι ενημερώθηκε πλήρως ως προς τα ουσιώδη στοιχεία της συζήτησης στην οποία δεν συμμετείχε, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Τμήμα Ε’) γνωμοδότησε ομόφωνα ότι:

α) η συγκρότηση της επιτροπής επιλογής καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι μη νόμιμη και

β) ότι η συμμετοχή του αλλοδαπού Τ.Ζ. στην ψηφοφορία για την εκλογή καθηγητή είναι μη νόμιμη και θα πρέπει η διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής επιλογής να επαναληφθεί χωρίς τις ως άνω ακυρότητες της συγκρότησης της επιτροπής και της σχετικής ψηφοφορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Η ΟΠΟΊΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 

Σχόλια (1)

Ζαρατούστρα Ευγένιος
|

Έκτακτη ερώτηση και γνωμοδότηση.

Δηλαδή η ΑΣΚΤ ρωτά το ΝΣΚ αν είναι νόμιμη η συμμετοχή στο εκλεκτορικό αλλοδαπού μέλους ΔΕΠ το οποίο δεν γνωρίζει Ελληνικά και το οποίο όμως η ίδια η Σχολή έχει συμπεριλάβει στους σχετικούς καταλόγους στο ΑΠΕΛΛΑ (!)

Κάτι άλλο θα παίζει.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/55369/gnomodotisi-gia-melos-eklektorikoy-horis-ti-gnosi-tis-ellinikis-glossas