Εγκαινιάσθηκε το ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο

Δημοσίευση: 13/02/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2018, 16:41

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Εγκαινιάσθηκε το  ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο

Εγκαινιάσθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη , το ΕΠΑΛ στη Θάσο.

Το ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο λειτουργεί ως παράρτημα του ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης και έχει δύο τομείς (Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Οικονομίας-Διοίκησης).

Με την ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο ικανοποιείται από την κυβέρνηση ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων του νησιού, που επιλύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε λίγους μήνες από την προηγούμενη, πριν ένα χρόνο, επίσκεψη του Υφυπουργού στο Ν. Καβάλας.

Τον υφυπουργό συνόδευσαν οι τρεις  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο διευθυντής του Γραφείου του στο ΥΠΠΕΘ Θέμης Κοτσιφάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ Γεώργιος Μουστάκας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Κωνσταντίνος Μπαντίκος και ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Τζάστας ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ.

Επόμενο βήμα, όπως δήλωσε ο κ. Μπαξεβανάκης, κατά την τελετή, είναι να ενημερωθεί ο πληθυσμός του νησιού για τις δυνατότητες σπουδών στο Επαγγελματικό Λύκειο και να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών/-τριών που το επιλέγουν ώστε να στεριώσει η λειτουργία του ΕΠΑΛ στο νησί.

Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ υποδέχθηκε τον υφυπουργό στο λιμάνι του Λιμένα και, στη συνέχεια, μετέβησαν στην Καλλιράχη, όπου λειτουργεί το παράρτημα Χρυσούπολης του ΕΠΑΛ.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και ιδιαιτέρως όσους κατέβαλαν προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και η γραφειοκρατία.

Ο υφυπουργός συνομίλησε με τους 13 μαθητές της Α΄ τάξης, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για θέματα του σχολείου καθώς και για άλλα θέματα της εκπαίδευσης στο νησί.

Ο υφυπουργός, το πρωί επισκέφθηκε το ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης, όπου τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και του εργαστηριακού κέντρου εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για όσα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Συνομίλησε για πάνω από μία ώρα με το σύλλογο διδασκόντων για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση με στόχο να γίνουν τα ΕΠΑ.Λ. ισότιμη επιλογή μετά το γυμνάσιο.

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/55470/egkainiasthike-epal-sti-thaso