ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ:Ιδρύεται το “Μεγάλο” Πολυτεχνείο: “ΕΜΠ”+ Παν. Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 01/04/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 01/04/2018, 20:42

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ:Ιδρύεται το “Μεγάλο” Πολυτεχνείο: “ΕΜΠ”+ Παν. Δυτικής Αττικής

Υπουργός Παιδείας στο esos: Επιβεβαιώνω το ρεπορτάζ του esos

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει- Η δήλωση του υπουργού Παιδείας είναι πραγματική αλλά έγινε από τον ίδιο στο πλαίσιο της πραταπριλιάς, συμμετέχοντας μ αυτό τον τρόπο στο ρεπορτάζ μας:

Το μεγάλο “βήμα” έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προχθές Παρασκευή βράδυ στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας.

Με τον όρο να κρατηθεί μυστική η συνάντηση εάν δεν υπάρξει μια κατ' αρχήν συμφωνία, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, πραγματοποίησε προχθές Παρασκευή βράδυ σύσκεψη στο γραφείο του στο οποίο συμμετείχαν:

Από το ΕΜΠ: Ο Πρύτανης   Γιάννης Γκόλιας και ο Αναπληρωτής Πρύτανης Δημήτρης Παπαντώνης, και

Από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής:Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ Κώστας Μουττζούρης και ο Αντιπρόεδρος Λάζαρος Βρυζίδης.

Στη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας ανέπτυξε στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων το σχέδιό του, το οποίο περιλαμβάνει:

Α. Τη  συγχώνευση του ΕΜΠ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Β. Από τη συγχώνευση να προκύψει  το “Μεγάλο” Πολυτεχνείο.

Γ. “Προίκα” ενός σοβαρού ποσού για τον εκσυγχρονισμό υλικοτεχνικής υποδομής.

Δ. “Εθελουσία” έξοδο στους υπηρετούντες καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, άνω των 55 ετών.

Ε. Διορισμοί νέων επιστημόνων σε θέσεις μελών ΔΕΠ και χρηματοδότηση για διδασκαλία επισκεπτών καθηγητών από κορυφαία ξένα Πολυτεχνεία.

Ζ. Εφαρμογή Σχεδίου-Προγράμματος προσέλκυσης ξένων φοιτητών με δίδακτρα. Από μια μελέτη που έκανε ομάδα συνεργατών του υπουργού προέκυψε η διαπίστωση ότι η  εφαρμογή ενός τέτοιου Σχεδίου θα αποφέρει σημαντικά έσοδα που μελλοντικά μπορεί να καλύπτουν τις μισές λειτουργικές δαπάνες του “Μεγάλου πολυτεχνείου”.

Το δεύτερο Σχέδιο

Ο Κ. Γαβρόγλου αποκάλυψε στις διοικήσεις του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ότι στα επόμενα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει μιά “ομπρέλα” για όλα τα ΑΕΙ της Αττικής την οποία θα ονομάσει Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο Αττικής.

Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, να δώσει έναν άλλο “αέρα” στην ανώτατη εκπαίδευση με τελικό στόχο να μην εξαρτώνται οικονομικά από το Κράτος, αλλά με τη δυναμική τους να έχουν σημαντικά έσοδα.

Τι απάντησαν οι διοικήσεις

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη με το Σχέδιο του υπουργού  ενώ ο Πρύτανης του ΕΜΠ είπε πως θα μεταφέρει την εισήγηση στη Σύγκλητο που θα συγκαλέσει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Υπουργός Παιδείας στο esos: Επιβεβαιώνω το ρεπορτάζ του esos

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, σχετικά με το σημερινό μας ρεπορτάζ για το “Μεγάλο Πολυτεχνείο” απέστειλε  στο esos την ακόλουθη δήλωση:

Αγαπητέ esos

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, επιβεβαιώνω τη συνάντηση της Παρασκευής για την ίδρυση του “μεγάλου” Πολυτεχνείου στην Αττική με τη συμμετοχή των Πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ και τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Δυστυχώς δεν είναι πλήρες το ρεπορτάζ σας: Όπως θα σας επιβεβαιώσουν οι συμμετέχοντες, την συνεδρίαση παρακολούθησαν με skype ο Κοσμήτορας του ΜΙΤ καθηγητής Raif και ο Κοσμήτορας του περίφημου Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, του ΕΤΗ καθηγητής Guzela.

Τα σχόλια και των δύο ενισχύουν την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος μας.

Ελπίζω να δημοσιεύσετε την διευκρίνηση μου.

Σας ευχαριστώ,

Κώστας Γαβρόγλου

 

 

Σχόλια (69)

γιωργος
|

6ος του 2019 και το πολυτεχνειο δυτικης αττικης ειναι γεγονός

Thomas Paschalis
|

Για την ισοτίμηση των παλιών πτυχιούχων με αυτούς του ΠΔΑ ούτε ένα ψέμα???

Μπραβο
|

Το esos με αυτή την «είδηση» κατάφερε να αναδείξει το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει στην εκπαίδευση.

Κωνσταντίνος
|

Ποιά ιστορία και παραμύθια;Πέρνα απέξω κι από μέσα απ' τα μεγάλα κεντρικά Πανεπιστήμια το Οικονομικό, το ΕΜΠ, το ΕΚΠΑ, να δεις την κουρελαρία, τα θλιβερά γκράφιτι,τους ασύδοτους ναρκομανείς , την απίστευτη εγκληματικότητα και το αυτόνομο κράτος του Εξαρχιστάν που κατά σύμπτωση συνορεύει με όλα αυτά τα ιδρύματα. Πέρνα να δεις την περήφανη ελληνική νεολαία να χάνει τη ζωή της σε ατραπούς δήθεν αντιεξουσιαστών και να προπαγανδίζει την εξάρτηση από τις ουσίες σαν πρόοδο. Αυτή η ιστορία φίλε, έχει πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι. Όπως γιά παράδειγμα την ετσιθελική μεταφορά της Ιατρικής και της Νομικής κι άλλων σχολών από την Κέρκυρα το 1864 γιά να στηριχτεί το τότε Αθήνησι Πανεπιστήμιο. Ευτυχώς που ήταν ψέμματα και γλύτωσε το ΠΑΝΔΑ .

Απόφοιτος
|

Ο Υπουργός σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και αποφασισμένος να εφαρμόσει και να σεβαστεί το Σύνταγμα και την ισονομία, αποφάσισε την ισοτιμία των πτυχίων των αποφοίτων του ΑΕΙ Πειραια ΤΤ και ΑΤΕΙ Αθήνας με αυτά του ΠΔΑ!

Π Ρ Ω Τ Α Π Ρ Ι Λ Ι Α!!!!!!!!!!!!

@. @@ΕΜΠ
|

Μπορεί στον εικονικό κόσμο να γράφουμε οτι θελουμε αλλά κρίμα ειναι να μιλάμε για ιστορικά ιδρύματα που ξεκίνησαν από σχολές Πετράδων. Εκτός κι αν ειναι ιστορικό το μπάχαλο καθε βράδυ στην οδό Τοσίτσα.
Με λίγα λόγια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καινοτομούν, πρωτοπορούν, εξελίσσονται και αλλά παρόμοια επίθετα που δεν συνάδουν με τον συντηρητισμό σας κύριε. Ο καιρός των δεινοσαύρων πέρασε, ήρθε κάτι νέο. Καταλάβετε το να προχωρήσουμε όλοι μαζί όχι να σας σέρνουμε σαν βαρίδια με τα μυαλά που κουβαλάτε.
Του χρόνου να στείλετε στους αποφοίτους σας το λογαριασμό για τη λειτουργία της σχολής σας, τόσο μεγάλοι που ειναι θα βρούν την άκρη. Εμείς βαρεθήκαμε να σας πληρώνουμε.

Νίκος
|

Ρε παιδιά Πρωταπριλιά σήμερα. Το ξεχάσατε ??

ελεος
|

Ρε παιδία Πρωταπριλιά είναι..Υπάρχει ποτέ περίπτωση το Πολυτεχνείο να ενσωματωθεί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής? Ως τι να εσνωματωθεί? Αλλο το ένα άλλο το άλλο..

ΕΙΡΗΝΗ Π.
|

Είναι πρωταπριλιάτικο!

K. G.
|

1 Απριλίου 2018

@ @ΕΜΠ
|

Το Ε.Μ.Π. δεν χρειάζεται κανένα ΤΕΙ και καμία οικονομία κλίμακας. Αν θες οικονομία κλίμακας πούλα πατάτες. Το ιστορικό ίδρυμα της Ελλάδας χρειάζεται μόνο να το αφήσουν στην ησυχία του και κυρίως χωρίς μετεγγραφές από πανεπιστήμια της επαρχίας που παρακαλάνε τους καθηγητές να τους περάσουν και κάνουν μια δεκαετία να πάρουν πτυχίο. Όποιος έχει αμφιβολίες για το ποιο Πανεπιστήμιο είναι ποιο μπορούν μόνο να δουν οι απόφοιτοι ποιου είναι καθηγητές σε MIT, STANFORD, CAMBRIDGE, ETH και δουλεύουν σε NASA και ESA.

Dr
|

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!

Dr
|

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.....

Kostas
|

Καλό το πρωταπριλιάτικο!!!

ο καθηγητης
|

Το παραχοντρύνατε για πρωταπριλιάτικο. Αν ήταν έτσι, αντί με την ίδρυση του ΠΑΔΑ και τη σχολή μηχανικών του να δημιουργόταν ένα "μικρό" πολυτεχνείο, θα δημιουργηθούν τελικά πολλοί μικροί συνταξιούχοι

Αλέξης Δημητρόπουλος
|

Πρωταπριλιά, μην πιστεύετε τίποτα!

Μαρια
|

Εύγε, αφανισμός των ΤΕΙ και των πτυχιούχων τους. Τέλος τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΤΕΙ, δεν αυξάνεται ο ανταγωνισμός και το μοίρασμα της πίτας από το ΤΕΕ, μειώνονται οι δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Φιλέτο στο πιάτο τους.....

προβοκατορας
|

Πρωταπριλια ρε!!!!

Κωνσταντίνος
|

Δυστυχώς, έχουμε μία επανάληψη του έργου που παίχτηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε σκέφτηκαν όλοι, ποιός είναι ο ασθενής που δε θα διαμαρτυρηθεί; Μα το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με τα λίγα κι απομακρυσμένα τμήματα. Έ, καταργήστε το. Κι έγινε. Και δε μίλησε κανείς. Επειδή ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και το συγχωνευμένο ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας θα το καθαρίσουμε κι αυτό. Πάλι δε θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Θα τους ξεγελάσουμε και θα τους δώσουμε τέσσερα τμήματα εδώ σε ΑΕΙ άλλης περιφέρειας,άλλα τρία εκεί σε ΑΕΙ τρίτης περιφέρειας, μα ΑΕΙ Στερεάς πουθενά. Δε θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Θα μας περάσει. Κι αφού μας περάσει, αφού θα έχουμε αποχτήσει τεχνογνωσία στα εγκλήματα εναντίον των μικρών κατά τη γνώμη μας, ιδρυμάτων της Περιφέρειας, θα κάνουμε το ίδιο και στην Αθήνα.
Εγώ είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι το νέο συγχωνευμένο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα ήταν ισχυρό και δε θα χρειαζόταν πάλι συγχώνευση.Αλλά λειτουργεί ως πρότυπο το συγχωνευμένο ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Βλέπεις είναι δύσκολο να πείσεις τους μεγαλοκαθηγητές του ΕΜΠ και τους ομοίους τους του Γεωπονικού και τους αντίστοιχους του Οικονομικού Πανεπιστημίου ότι μεταξύ τους πρέπει να υπάρξει συμφωνία γιά συνένωση. Γιατί μας αρέσει να ζούμε στα παραμύθια ενός ένδοξου παρελθόντος που πέρασε κι όχι στη ζοφερή πραγματικότητα. Έ,όχι λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι στα χάλια του Ε.Μ.Π. Η οποιαδήποτε συνένωση, μάλλον θα βλάψει το βρέφος που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Κι αυτό βέβαια, είναι το ΠΑΝ.Δ.Α.

Georgio
|

1/4

Αλέξης Δημητρόπουλος
|

Καλά μα πόσο αφελείς είσθε;
Ούτε ενα πρωταπριλιάτικο αστειάκι δεν μπορεί να κάνει το υπουργείο; Ετσι κι αλλιώς μόνο για κατι τέτοιο είναι ικανο.

Ανοιξη
|

Πρωταπριλιά

Αθηνά
|

Στο μικρό πολυτεχνείο δεν κάνατε πρωταπριλιάτικα αστεία;

Χαχα
|

Πρωταπριλιά

@ΕΜΠ
|

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.
Δεν μιλάμε για το προγράμμα σπουδών αλλά για τις οικονομίες κλίμακας που ειναι μνημονιακές υποχρεώσεις. Κι εκεί ειναι πολύ πολύ μικρό σαν ίδρυμα. Μικρότερο κι από κάποια ΤΕΙ κι ας ρέει το χρήμα άφθονο.
Βέβαια το παν-παν-πανεπιστημιακό Ε.Μ.Πολυτεχνείο κανονικά θα έπρεπε να συγχωνευθει με το ΜΙΤ στον Άρη αφού ειναι εξωπραγματικό μαζί με τους αποφοίτους του. Τότε θα ήταν όλοι ευτυχισμένοι.
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!

Μια Ελληνίδα μητέρα
|

Προς στιγμή ταράχτηκα αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι Πρωταπριλιά!

jim
|

Καλή πρωταπριλιά

Γιωργος Π
|

Καλή πρωταπριλιά


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/56262/protapriliatikoidryetai-megalo-polytehneio-emp-pan-dytikis-attikis