Διαβεβαιώσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος _ Ελληνικής Ακτοφυλακής

Δημοσίευση: 18/06/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 18/06/2018, 16:44

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαβεβαιώσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος _ Ελληνικής Ακτοφυλακής

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

“Εχουν αναληφθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός των επόμενων ημερών” διαβεβαιώνει ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών  οι οποίοι λόγω του ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα θέτουν σχετικά ερωτήματα  και σημειώνει ότι οι διατάξεις του άρθρου 79, του ν. 4504/2017 «Μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» (Α’ 184), όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4532/2018 (Α’ 63 - Διορθ. Σφαλμ. στο ΦΕΚ Α’ 72) και ισχύει, ορίζουν ρητά μεταξύ άλλων ότι:

«1. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δόκιμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτατη και ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Με προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 1 καθορίζονται και τα θέματα εισαγωγής για κάθε Σχολή αντίστοιχα, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ένταξη των Σχολών σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει μετά την ημερομηνία έκδοσης του διατάγματος».

Επιπρόσθετα και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ν. 4504/2017 δημοσιεύθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2017, γνωρίζεται περαιτέρω ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 4327/2015 προβλέπονται τα ακόλουθα:

«1. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζονται η ακριβής κατάταξη των Τμημάτων της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του παρόντος στα Επιστημονικά Πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας σε δύο (2) μαθήματα ανά Σχολή ή Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση. Οι προαναφερθείσες αποφάσεις εκδίδονται το αργότερο μέχρι τη λήξη εκάστου σχολικού έτους και ισχύουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου σχολικού έτους».


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/57521/diavevaioseis-gia-tin-eisagogi-ton-ypopsifion-stis-sholes-limenikoy-somatos-ellinikis