Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Λ. Βρυζίδης

Δημοσίευση: 26/06/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2018, 13:29

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Λ. Βρυζίδης

Παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο Καθηγητής , πρώην Πρύτανης του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, Λάζαρος Βρυζίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Βρυζίδη.

Η παραίτηση κατατέθηκε στο γραφείο του υπουργού την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του  υπουργείου Παιδείας στο κείμενο της παραίτησης ο κ. Βρυζίδης δεν αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σ αυτή την απόφαση.

Οι αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου

Οι επιμέρους επιμέρους αρμοδιότητές του παραιτηθέντος Αντιπρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής Λ. Βρυζίδη, ήταν:

α) Θέματα εκπαιδευτικής διαδικασίας, θέματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και θέματα σχετικά με τις φοιτητικές εκδηλώσεις κάθε μορφής.

β) Άδειες απουσίας, μετακινήσεις και θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και υπογραφή των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.

γ) Θέματα σχέσεων και ανταλλαγών με άλλα ιδρύματα της χώρας ή της αλλοδαπής.

δ) Έγκριση πραγματοποίησης εκπαιδευτικών εκδρομών των φοιτητών των Τμημάτων των Σχολών στο εσωτερικό της χώρας και υπογραφή των αντίστοιχων διοικητικών εγγράφων.

ε) Θέματα Συμβουλίου Φοιτητικής Λέσχης και Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας.

στ) Θέματα της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ζ) Εποπτεία της υπηρεσίας πληροφόρησης για ζητήματα σταδιοδρομίας, της υπηρεσίας συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για την υποστήριξη των φοιτητών και του αυτοτελούς γραφείου με την επωνυμία «Συνήγορος του φοιτητή».

η) Υπογραφή συμβάσεων και καταστάσεων μηνιαίας μισθοδοσίας του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

θ) Εποπτεία του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων.

ι) Εποπτεία του Γραφείου Διασύνδεσης.

 

Σχόλια (57)

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ θΑΜΜΕΝΟΣ
|

Παραιτήθηκε ο ένας που μπορούσε να οδηγήσει το Πανεπιστήμιο να γίνει Πανεπιστήμιο. Γιατί άραγε? Μήπως γιατί δεν τον αφήνανε να κάνει τη δουλειά του? Ας μας απαντήσει ο Υπουργός .

@AG
|

Πως τα σχόλια τύπου "ποιο ΤΕΙ είναι καλύτερο" κατατάσσουν τα ΤΕΙ στον πάτο της Ανώτατης Εκπαίδευσης; Τα ΤΕΙ δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα; Καθόλου; Το GrecoMaster τι είναι;

@ ΙΕΚ
|

Τα ΙΕΚ δεν χορηγούν Bachelor επιπέδου 6 όπως τα ΤΕΙ, αλλά χορηγούν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5. Τα δε ΕΠΑΛ δίπλωμα επιπέδου 4. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι. Επίσης τα ΙΕΚ δεν είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση ούτε ανώτατη όπως τα ΤΕΙ, αλλά μεταλυκειακή. Καλή η "καλοπροαίρετη" προσπάθεια αλλά δεν...

IEK
|

Σωστά τα λέει ο Κατεργαράκης. Αλλά γιατί μόνο για τους πτυχιούχους ΤΕΙ; Να αξιολογηθούμε και εμείς των ΙΕΚ με τα 2,5 έτη σπουδών+πιστοποίηση (άρα >3 έτη, που τώρα είμαστε ακόμα με τα λίγα επαγγελματικά δικαιώματα των ΕΠΑΛ) και πολύ απλά να πάμε και εμείς στο ειδικό τμήμα του όποιου πολυτεχνείου να πάρουμε τα όποια παραπάνω μαθήματα κριθεί ότι πρέπει και στο τέλος να έχουμε και εμείς τα ίδια/όλα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως όλοι οι άλλοι πολίτες με το ίδιο σύνταγμα. ΟΚ στο τέλος δεν θα έχουμε ανθρώπους που σπούδασαν να κάνουν στη "γραμμή παραγωγής" τους τεχνίτες και τεχνολόγους, αλλά θα είμαστε όλοι επιστήμονες.

Υπομηχανικος
|

@Γεωργιος κατεργαρακης. Η πιο εμπεριστατωμένη άποψη που άκουσα μέσα σε αυτό το topic. Οι διαφωνούντες ας διαβάσετε την άποψη του Κ. Κατεργαρακη και μπορεί να καταλάβετε 2 πραγματάκια..

θεοδώρου Περικλής
|

//Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Λ. Βρυζίδης//

Aυτός μπορει να ξεπαρατηθεί αύριο ... να κάνουμε τον σταυρό μας να επιμείνει στην παραίτηση ...

Αξίοτιμε κε Μουτζούρη το καράβι βλέπει βράχο ... πρόσεχε.....

Απόφοιτος 4
|

Απορώ γιατί πασχίζουν οι παλαιοί συνάδελφοι ΤΕ να πάρουν "ισοτιμία" με το νέου τύπου πτυχίο που θα δώσει το ΠΑΔΑ, αφού και το ΠΑΔΑ αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα (ναι... αυτά τα κουτσουρεμένα!) των ΤΕ σκοπεύει να δώσει στους αποφοίτους του. Αν ήθελε κάτι παραπάνω, δεν θα μιλούσε με την εετεμ αλλά με το τεε!
https://www.esos.gr/arthra/57471/syskepsi-sto-pada-gia-ta-epaggelmatika…

Γεώργιος κατεργαρακης
|

Διαβάζω εδώ και καιρό την άποψη του καθενός. Κανείς σας δεν έχει καταλάβει ότι τα ΤΕΙ και τα πολυτεχνεία τα ίδρυσε η πολιτεία. Δεν ευθυνόνται οι πολίτες που εξαιτίας των πανελλαδικών πέρασαν στο όποιο ίδρυμα είτε αυτό είναι ΤΕΙ είτε Πολυτεχνείο. Η πολιτεία οφείλει ως ευνομούμενη να αποδίδει τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στον κάθε πολίτη τα οποία πηγάζουν από το σύνταγμα. Δηλαδή μπορεί να γίνει μια αξιολόγηση των σπουδών των ΤΕΙ και πολύ απλά να δώσουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ σε ειδικό τμήμα που θα ιδρυθεί στα πολυτεχνεία τα οποία μαθήματα κριθούν ότι απαιτούνται παραπάνω . Επίσης όταν κάνει κάποιος μεταπτυχιακό στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο βεβαίως και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως προς την γνωστική επάρκεια . Άλλωστε από την Αγγλία έρχονται με bachelor και master και γράφονται στο ΤΕΕ. Εδώ πάλι πρόβλημα έχουμε γιατί είμαστε κολλημένοι χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να απολαμβάνει των δικαιωμάτων που του αναλογούν όπως άλλωστε έχει πρόσφατα αποφανθεί και το συμβούλιο της επικρατείας που πρόσφατα δίκασε για ακόμη μια φορά την πολιτεία για την μη έκδοση επαγγελματικων δικαιωμάτων των ΤΕΙ. Αντί λοιπόν να κάνουμε εμείς τους δικαστές θα πρέπει να πιέσουμε την πολιτεία να κάνει το αυτονόητο δηλαδή να εφαρμόσει το σύνταγμα μας.

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

@Μαστρο-Βαγγέλης τί εννοείς "σε ποια χώρα της ευρώπης εν ετη 2018 δεν υπάρχει εξέλιξη μετά απο πτυχιο με 240 ects"; Να πάει που δηλαδή; Πτυχιούχος είναι και ασκεί το επάγγελμά του και, αν θέλει, μπορεί να δώσει κατατακτήριες για άλλο πτυχίο ΤΕΙ ή/και πανεπιστημίου, να κάνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά κ.λπ..

Θα έλεγα ο διπλωματούχος ΙΕΚ δεν έχει εξέλιξη, παρόλο που έχει 2,5 έτη σπουδών με 150 ecvet και έξτρα την πιστοποίηση, ούτε στα εργασιακά (πάντα θεωρείται ως ΔΕ), ούτε να δώσει κατατακτήριες (μόνο πανελλήνιες), ούτε μεταπτυχιακά/διδακτορικά. Τώρα ειδικά και με το έτος (9 μήνες βασικά!) μαθητείας, ο πτυχιούχος ΕΠΑΛ είναι το ίδιο με το διπλωματούχο ΙΕΚ με σπουδές 2,5 ετών.

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Εδώ έχουμε 2 αντικρουόμενες απόψεις (ο Μηχανικός εξωτερικού λέει ότι έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα υπομηχανικών και ο Υπομηχανικός, ότι είναι χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα). Τί από τα δύο ισχύει? Γιατί από όσο έχω ψάξει έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των υπομηχανικών (δηλαδή αυτό που λέει ο μηχανικός εξωτερικού). Τώρα αν κάποιος θέλει να παίξει με τις λέξεις, τι να πω. Τα "νέα" επαγγελματικά δικαιώματα των (τότε) ΤΕΙ ήταν πάλι των υπομηχανικών (και άρα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα). Και σίγουρα δεν έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα 5ετών τμημάτων και στο Παν. Δυτικής Αττικής με τα 4ετή προγράμματα (βασικά αναμένουμε τα οριστικά ακόμα, για να δούμε πως θα συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό) πάλι θα έχουν μάλλον αυτά των (υπο)μηχανικών ΤΕ. Αν είχαν τα ίδια δεν θα φώναζαν για παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα με λιγότερες προπτυχιακές σπουδές.

@Μηχανικός εξωτερικού στον ΔΟΑΤΑΠ αν έχεις τελειώσει προπτυχιακό πανεπιστήμιο ή τεΤΕΙ πάει σε διαφορετικό τμήμα του, για τα περαιτέρω. Άρα πως λες αυτά που λες? Τα 4-5-3+1-3+2 έτη σε πανεπιστήμιο εξωτερικού, που γράφεις παρακάτω, τα είπαμε ήδη. Και αν έχεις και μάστερ συνυπολογίζεται στο προπτυχιακό. Τα μαθήματα που θα σε χρεώσει επιπλέον ο ΔΟΑΤΑΠ (δεν είναι ο αριθμός τους το ίδιο για όλους και η λογική τους είναι ό,τι δεν έχει κάποιος κάνει στο τμήμα εξωτερικού) και πρέπει να περάσεις σε τμήμα του εσωτερικού δεν τα μετράς; Ο χρόνος που δαπανάς και οι επιπλέον γνώσεις που αποκτάς δεν τα υπολογίζεις; Διαφωνώ και η σούμα πάλι στα 5 έτη σε φτάνει.

@Μαστρο-βαγγέλης νομίζω είναι ελληνική, χωρίς να είμαι ο κατεξοχήν ειδικός.

Και δεν είμαι καθηγητής, πανελλήνιες έδωσα φέτος και ψάχνομαι, όπως καταλάβατε, τι θα δηλώσω (έγραψα καλά πιστεύω). Σε όλα αυτά πιστεύω είναι και το γεγονός, που χρόνια τώρα οι καλύτεροι μαθητές/φοιτητές πάνε στα πανεπιστήμια και οι χειρότεροι στα ΤΕΙ (υπάρχουν και εξαιρέσεις, ο καθένας για τους δικούς του λόγους). Το όνομα @ΚΑΘΗΓΗΤHΣ είναι η πρώτη μου απάντηση στο post ενός με το όνομα ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

AG
|

Τα σχόλια τύπου «ποιο ΤΕΙ είναι καλύτερο» δίνουν τροφή στον Πανεπιστημιακό τομέα να μας κατατάσσει στον πάτο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οπότε ας σταματήσουν.
Αναφορικά με τους υποστηριχτές απόψεων δογματικών τύπου «στην Ελλάδα έτσι είναι ... αν σου αρέσει... υπομηχανικοι οι 4ετούς φοίτησης κλπ κλπ», απλά επιβεβαιώνουν ότι στη Χώρα μας κουμάντο κάνει ο ισχυρός, ο οποίος επιβάλλει ό,τι θέλει! Σύμφωνα με αυτήν τη λογική ό,τι ισχύει σε αυτή την Χώρα, είναι σωστό, είναι θέσφατο, ιερό και ΔΕΝ αλλάζει! Ειδικότερα στον κλάδο των διπλωμα τούχων μηχανικών!! Όλα δουλεύουν τέλεια! Εκεί βέβαια ζήτησαν και πήραν το GrecoMaster!
Άρα το θέσφατο ισχύει κατά το δοκούν!!

Κύριοι απόφοιτοι των ΤΕΙ για την Ελλάδα είμαστε πολίτες Β κατηγορίας! Κανένα ΕΔ δεν θα δοθεί! Αλλάξτε επάγγελμα ή φύγετε από Ελλάδα!

Το ΟΕΕ (οικονομικό επιμελητήριο ελλάδος) μας γράφει κανονικά ως μέλη. Επίσης σε άλλες χώρες σύγχρονες και αξιοκρατικές (πχ Μεγ Βρετανία) γινόμαστε κανονικά CEng (ανώτερη βαθμίδα μηχανικού από το κορυφαίο τεχνικό επιμελητήριο της Ευρώπης)!

Αυτά είχα να πω!!!

ΥΓ. Οι Καθηγητές των που βρίσκονται; Καμία κουβέντα για τα ΕΔ; Μόνο εσπευσαν να δικαιολογήσουν το GrecoMaster!!

Μαστρο - Βαγγέλης
|

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ποια είναι αυτή η νομοθεσία "Για μηχανικός πρέπει να σπουδάσεις 5 έτη σε πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο βάσει νομοθεσίας." είναι Ελληνική η ευρωπαϊκή ? σε ποια χώρα της ευρώπης εν ετη 2018 δεν υπάρχει εξέλιξη μετά απο πτυχιο με 240 ects?

Υπομηχανικος
|

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ επαγγελματικά δικαιώματα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ των υπομηχανικών. Το γιατί πρέπει να ρωτήσετε ΤΟ ΤΕΕ και αν πρέπει να κάνεις σπουδές 4 ετών για αυτά ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ? ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.

Μηχανικός εξωτερικού
|

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Έχουνε τα δικαιώματα υπόμηχανικών από το 1975 όταν ήταν 2 έτες. Πρέπει να αλλάξει αρδην. Οι μηχανικοί του εξωτερικού(Πανεπιστήμια η ΤΕΙ. 4ετες ενιαίο , 5 , 3+1 , 3+2 περνάνε από ΔΟΑΤΑΠ με εξετάσεις σε λίγα μαθήματα και τέλος. Μπαίνουν ΤΕΕ , επαγγελματικά δικαιώματα. Όλα κομπλέ. Γτ δεν ισχύουν για τους μηχανικούς των Ελληνικών 4ετων ιδρυμάτων το ίδιο ; Η κοροϊδία στο μεγαλείο της. Είναι δυνατόν στη χώρα τους οι απόφοιτοι μηχανικοί ΤΕ να έχουν ΕΔ υπομηχανικου και στις άλλες χώρες να αναγνωρίζονται και να κάνουν καριέρες ; Μόνο στο Ελλαδιστάν αυτά. Τα λεγόμενα σας είναι γι’αυτους που τρώνε σανό. Φιλικά πάντα.

ΑΠ
|

@Δρ. Μηχανικός Δεν υπάρχουν υπομηχανικοι 4ετους φοίτησης κύριε σε καμία χώρα.

ΠΑ.Δ.Α
|

Μάλλον έχει δίκιο ο Κ.Παπαδοπουλος κύριε Υπουργέ.Τι να ξέρει άραγε ;

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

@Ribopaido οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι τεχνολόγοι με επαγγελματικά δικαιώματα των υπομηχανικών. Το γιατί πρέπει να ρωτήσετε στα ΤΕΙ και αν πρέπει να κάνεις σπουδές 4 ετών για αυτά. Για μηχανικός πρέπει να σπουδάσεις 5 έτη σε πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο βάσει νομοθεσίας.

Εν προκειμένω, τα μάστερ και τα ενδεχόμενα PhD δεν λαμβάνονται υπόψη (αποτελούν εξειδικεύσεις και μόνο και όχι σπουδές στην ολότητα δεδομένης ακαδημαϊκής μονάδας, που είναι το Τμήμα) και αυτό ισχύει για όλων των ειδών τους πτυχιούχους. Δεν μπορείς με μεταπτυχιακό στη μηχανική να είσαι μηχανικός (έχεις-δεν έχεις προπτυχιακό μηχανικού πανεπιστημίου/πολυτεχνείου).

Αυτά ισχύουν παλαιόθεν και άρα δεν γίνεται να τα φέρουμε όλα "στα μέτρα μας".

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

@Μηχανικός Εξωτερικού: δεν ξέρω πως ακριβώς έχεις στο μυαλό σου αυτό της φράσης σου "δεχόμαστε μηχανικούς 4ετους φοίτησης από ιδρύματα εξωτερικού με καμία 40αρια μαθήματα όπως αντίστοιχα και εδώ". Εάν έχουν ολοκληρώσει 4ετές τμήμα εξωτερικού, τότε τούς παραλαμβάνει ο ΔΟΑΤΑΠ. Αν το τμήμα εξωτερικού είναι πανεπιστημιακό ή ΤΕΙ, τότε είναι σε διαφορετικό τμήμα του ΔΟΑΤΑΠ, για τα περαιτέρω. Η περίπτωση π.χ. για μηχανικός πολυτεχνείου/πανεπιστημίου εξωτερικού, τότε θα συνυπολογιστεί το μάστερ (αν έχουν), θα μπουν υποχρεωθεί να πετύχει σε επιπλέον προπτυχιακά μαθήματα εσωτερικού (λιγότερα σε αριθμό αν υπάρχει και μάστερ) και όλα αυτά μαζί θα συνυπολογιστούν για το "δεχόμαστε" (με τη διευκρίνιση, ότι επαγγελματικώς δεν θα έχει και μάστερ, γιατί αυτό έχει "μπει" στο πτυχίο). Δεν τα ξεχνάμε αυτά...

Περαιτέρω, δεν λογίζονται ως "αντίστοιχα και εδώ" τα μαθήματα αν είναι σε ΤΕΙ και πανεπιστήμιο εσωτερικού 'η/και εξωτερικού. Πρέπει να είναι το ίδιο ένθεν κακείθεν (απλά: 1 μάθημα σε ΤΕΙ δεν λογίζεται ως "αντίστοιχο" με το 1/ίδιο μάθημα σε πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο, δες και διαδιδκασίες αναγνωρίσεων μαθημάτων μέσω κατατακτηρίων). Δεν είναι τόσο απλά όλα, όσο νομίζετε.

Σχετικά με το "ακόμα μια λεπτομέρεια: δεν υπάρχουν υπομηχανικοι πλέον πουθενά", όντως ακαδημαϊκώς δεν υπάρχουν και επαγγελματικώς ίσως να μην έχουν βγει ακόμα όλοι στη σύνταξη. Ωστόσο έχει αποφασισθεί παλαιόθεν, ότι όσοι δεν ολοκληρώνουν προπτυχιακό πρόγραμμα 5ετίας σε πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο, αλλά κάτι "λιγότερο" (π.χ. ΤΕΙ), τότε λαμβάνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των (τότε) υπομηχανικών. Αυτό ισχύει ακόμα και εν έτει 2018. Τώρα γιατί κάνει κάποιος σπουδές π.χ. 4 έτη σε ΤΕΙ για επαγγελματικά δικαιώματα υπομηχανικών πρέπει να ρωτήσει το γιατί στα ΤΕΙ και όχι τα πανεπιστήμια και τα επιμελητήρια των πτυχιούχων πανεπιστημίου.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι παλαιόθεν τριών επιπέδων (απλοϊκά: τεχνικοί, υπομηχανικοί/τεχνολόγοι, μηχανικοί). Τώρα το Υπ. Παιδείας που με το πέρασμα των χρόνων έκανε ένα σωρό ακαδημαϊκώς διαβαθμίσεις και τύπους σπουδών ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ/ΓΕΛ, ΔΕ+μαθητεία, ΙΕΚ, ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ/ΤΕΙ, Πανεπιστήμια , κ.λπ. και ίσως ξεχνάω μερικά ακόμα) και αύξανε περαιτέρω τα χρόνια σπουδών όλων (εκτός στα πανεπιστήμια/πολυτεχνεία)... αλλά δεν υπάρχουν τόσες "διαβαθμίσεις" στα επαγγελματικά δικαιώματα, που δίνονται, νομίζω, εκτός του υπ. παιδείας.

Μανος Περ
|

Το ΤΕΙ Κρήτης καλά θα κάνει να ενσωματωθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πριν τους κλείσουν

ΜΑΡΙΝΟΣ
|

Για την ισοπέδωση της ΣΕΥΠ και τη δημιουργία αυτού που ονομάστηκε Τμήμα Βιοϊατρικών επιστημών ούτε συζήτηση …

Δρ. Μηχανικός
|

@Ribopaido
Τον όρο "υπομηχανικός" δεν τον χρησιμοποιώ για να πω κάτι άσχημο για τους μηχανικούς ΤΕΙ, αλλά για να τονίσω ότι εδώ στην Ελλάδα αν δεν έχεις σπουδάσει 5 έτη, τότε δεν σε θεωρούν μηχανικό και, μάλιστα, το ΤΕΕ φροντίζει οι μηχανικοί των 4 ετών (από την στιγμή που δεν είναι μέλη του) να μην έχουν δικαιώματα.
Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που καταργούνται όλα τα ΤΕΙ, μόνο το ΠΑΔΑ θα μείνει με 4ετών μηχανικούς και θα συνεχίσουν να υπάρχουν πάλι διαφόρων ειδών μηχανικοί και οι νέοι άνθρωποι που θα σπουδάσουν στο ΠΑΔΑ θα αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί μηχανικοί ΤΕΙ. Θα πρέπει ή τα προγράμματα των μηχανικών εδώ στην Ελλάδα να είναι όλα 5ετή, ή να αλλάξει το ΤΕΕ μυαλό. Το τελευταίο δεν πρόκειται να γίνει, οπότε πρέπει να γίνει το πρώτο.

Κ.Παπαδοπουλος
|

Μηπως ο κ.Βριζιδης δεν παραιτηθηκε ο ιδιος αλλα για καποιους λογους τον παραιτησε ο κ.υπουργος;

Ribopaido
|

Κυριε Δρ ΜΗΧΑΝΙΚΕ,
Οι αποφοιτοι των τει δεν ειναι υπομηχανικοι . Μονο στην ελλαδα συμβαινουν αυτα..
Αρκετοι εχουμε ηδη μαστερ και παμε για phd.
Εκτος αν το λετε ειρωνικα

Απόφοιτος 3
|

όταν παραπάνω ο καθηγητής λέει " τι σχέση μπορεί να έχει το πρόγραμμα σπουδών με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων; Δύο διαφορετικά πράγματα...", γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνεται;
Κανείς δεν νοιάζεται για τους αποφοίτους, πήραμε πτυχίου ΤΕΙ (Τεχνολόγοι Μηχανικοί) και αυτοί θέλουν να βγάλουν πανεπιστημιακούς αποφοίτους, μη με ρωτήσετε τι διαφορά θα έχουμε, γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονται... πάντως αν θέλανε να είμαστε ισότιμοι, θα είχαν άλλη συμπεριφορά απέναντί μας! Δεν ξέρω αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει η διοίκηση του ΠΑΔΑ να κάνει κάτι για εμάς (ισοτίμιση), αλλά μάλλον πρέπει να οργανωθούμε και να απευθυνθούμε στο υπουργείο, άδικος κόπος να ασχολούμαστε με το ΠΑΔΑ

V. K.
|

Τι μπορεί να δεις και να ακούσεις ακόμη σ αυτή τη χώρα. Από που προκύπτει η ιδιότητα "υπό-μηχανικός," "sub-engineer" και σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα ισχύει; Επικαλούμαι την ΕΕ, αφού είμαστε μέλη της από 1980, αλλά δεν λέμε να συμμορφωθουμε, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι θιασώτες της.
Τρία χρόνια τουλάχιστον σπουδών, είναι ΑΕΙ. Αυτό ισχύει στη χώρα μας και στις χώρες που έχουν υπογράψει τη συνθήκη της Μπολόνια.
Υπάρχει χώρα της ΕΕ που οι σπουδές Μηχανικού είναι πέντε χρόνια; ούτε μια...

@ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Καλό θα ήταν να περιμένουμε τους λόγους παραίτησης του κ. Βρυζίδη.
Πολύς λόγος για τα προγράμματα σπουδών. Η επιστήμη είναι ίδια και δεν αλλάζει ανάλογα με τα πρόγραμμα σπουδών. Ακόμα και στις αλλαγές προγραμμάτων σπουδών που έγιναν τα προηγούμενα έτη, δεν άλλαζε κάτι συνταρακτικό εκτός των τροποποιήσεων στην ονομασία μαθήματος, στο περίγραμμα, την ύλη και τις ώρες.
Επίσης κοιτώντας άλλα προγράμματα σπουδών (πχ πολυτεχνείων), είναι φανερό πως η αναφερόμενη ύλη δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί σε 13 ακαδημαϊκές εβδομάδες. Εκτός και αν αναφέρονται όλα επιγραμματικά χωρίς εφαρμογές, ασκήσεις και ενσωμάτωση λοιπών εκπαιδευτικών τεχνικών.

Μηχανικός εξωτερικού
|

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Μια ερώτηση κύριε : Και γιατί δεχόμαστε μηχανικούς 4ετους φοίτησης από ιδρύματα εξωτερικού τότε ; Που έχουν καμία 40αρια μαθήματα όπως αντίστοιχα και εδώ. Ακόμα μια λεπτομέρεια: δεν υπάρχουν υπομηχανικοι πλέον πουθενά. Υπάρχουν αλλά εξελίσσονται ανάλογα με τις μελέτες και μέσω κι άλλων εξετάσεων. Αρα περισσότερα ΕΔ. Εντέλει , Κανένας μηχανικός σε καμία χώρα δεν έχει περιορισμένα ΕΔ για πάντα ,όπως συμβαίνει εδώ. Δημιουργείτε ρατσισμό προς τους μηχανικούς ΤΕ που είναι αναγνωρισμένοι διεθνως. εκτός από την ίδια τους την χώρα . Φιλικά πάντα

@ Τι σημαίνει Τεχνολογικό Πανεπιστήμιo
|

Ότι σημαίνει για το ΜΙΤ και για πολλά άλλα από τα καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Γιώργος Παπαδόπουλος
|

@ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Ειλικρινά πιστεύεις ότι το πρόγραμμα σπουδών δεν έχει σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα; Δηλαδή από πού θα προκύψουν οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα μπορεί να ασκεί ένας πτυχιούχος, αν όχι από τα μαθήματα που έχει διδαχθεί;
Σύμφωνα με την άποψη αυτή για ποιο λόγο εγώ (ηλεκτρολόγος μηχανικός τει) να μην μπορώ να υπογράψω (πχ) αρχιτεκτονικά ή ένας ναυπηγός να μην μπορεί να υπογράφει τοπογραφικά;
Τα παραδείγματα που αναφέρω είναι επίτηδες ακραία, ακριβώς για να δείξω το παράλογο της άποψης σου.

Δρ. Μηχανικός
|

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Πώς δεν έχει σχέση; Αν είναι 4ετές το πρόγραμμα σπουδών τότε οι Ηλεκτρολόγοι-Ηλεκτρονικοί του ΠΑΔΑ θα είναι υπομηχανικοί, όπως οι μηχανικοί των ΤΕΙ. Αντιθέτως, αν είναι 5ετές, τότε οι οι Ηλεκτρολόγοι-Ηλεκτρονικοί του ΠΑΔΑ θα είναι μέλη του ΤΕΕ, άρα θα είναι πραγματικοί μηχανικοί εδώ στην Ελλάδα.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/57682/paraitithike-o-antiproedros-toy-panepistimioy-dyt-attikis-l-vryzidis