Παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων

Δημοσίευση: 29/06/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων

Παρατείνεται  τη θητεία των Διευθυντών Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης καθώς και των προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, πέραν της 31ης Ιουλίου 2018 και μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών.

Αυτό προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (15)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
|

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ...... Η ΠΑΤΡΙΔΑ χάνεται. Ας αγωνιστούμε να πάρουμε την Ελλάδα που χάσαμε πίσω και μετά όλα διορθώνονται.

@ diathesimos
|

Που ζεις άνθρωπέ μου, σε άλλον πλανήτη;

diathesimos
|

Σοβαρά τώρα, πιστεύετε μερικοί ότι η ΝΔ θα πάρει πάνω από 18%, και ονειρεύεστε, διευθύνσεις και καρέκλες;. (Αφήστε τους του ΣΙΡΥΖΑΝΕΛ, αυτοί τέλειωσαν). Πείτε μας όμως, ειλικρινά, το πιστεύετε;;;

Mη υποψήφιος@Η αλεπού και ο τράγος @Στράτος
|

Σαν μη υποψήφιος θα σας απαντήσω:
@Αλεπού και τράγος.Χαίρομαι που με την φράση σου της παρ.1."με τα γνωστά από τώρα αποτελέσματα "παραδέχεσαι ότι οι επιλογές θα είναι καθαρά προειλημένες και από τώρα γνωρίζουν ποιους θα κάνουν.Άρα τα περί διαφάνειας που λες πάνε περίπατο.Αυτό είναι το απώγειο της πλήρους αναξιοκρατίας.Δεν γνωρίζεις από τώρα αν η ΝΔ πάρει ή όχι αυτοδυναμία.Σε λίγες μέρες θα έρχονται από την Γερμανία τα πρώτα κύματα επιστρεφόμενων μεταναστών.Και θα είναι κύματα και πλημυρίδα γιατί οι άλλες χώρες είχαν περιφρουρίσει τα σύνορα τους και μόνο από την Ελλάδα σε ένα χρόνο πέρασαν 1.000.000.Η Ιταλία δεν υπέγραψε την συμφωνία και άρα το βάρος των επιστροφών θα βαρύνει εμάς.Νομίζεις ότι αυτό δεν θα αυξήσει την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν όλα σχεδόν τα κανάλια στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ;Να προσθέσουμε και το σκοπιανό ;Άρα η αυτοδυναμία δεν είναι ανέφικτη.Και αν δεν είναι θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.Αν έχουν 180 ψήφους αλλάζουν άμεσα τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.Επομένως πάει και η απλή αναλογική.Συμφωνά κατά τα άλλα στα πρί αξιοκρατίας και λοιπά που λες αλλά είναι σε επίπεδο του ιδεατού για την χώρα της ακραίας κομματοκρατίας.Αν οι επιλογές ήταν καθαρά αξιοκρατικές η παγία στους αιώνες φράση "φύγετε εσείς για να έρθουμε εμείς "δεν θα λέγονταν από κανέναν.Λέγεται επειδή έτσι γίνεται.
@Στράτος.Τα περί ΑΣΕΠ τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ανέβει και δεν το έκανε.Βέβαια τους καταλαβαίνω απόλυτα.Έσκιζαν τα μνημόνια,καταργούσαν τα διόδια και τους φόρους,μοίραζαν 40 μισθούς και συντάξεις,καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και άλλα που ουκ έστιν αριθμός.Για τις ψιλολεπτομέρειες με τον ΑΣΕΠ θα ασχολούνταν;Θα σου θυμίσω ότι το 2004 όταν ανέλαβε η ΝΔ με μια απόφαση κατάργησε τους περιφερειακούς και Διευθυντές Εκπαίδευσης και έβαλε προσωρινούς για τρία χρόνια.Αποκλείεις να συμβεί το ίδιο;Θα συμβεί και να είσαι σίγουρος.

Στράτος
|

@Πλατάρος Γιάννης
Προφανώς ο κύριος στόχος εξαιτίας του οποίου βιάστηκαν να περάσουν το νομοσχέδιο ήταν η κατάργηση των Σχολικών Συμβούλων και η επιλογή νέων (σαφώς μειωμένων σε αριθμό) Συντονιστών Εκπ. Έργου. Αυτός ο στόχος υλοποιείται και ήδη μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε τους Συντονιστές.

Για την αλλαγή Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν βιάζεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Γνωστά πολιτικά "παιχνίδια" με τα ανώτατα στελέχη εκπαίδευσης, επαναλαμβανόμενα για χρόνια. Γιατί απορούμε;

"Η αλεπού κι ο τράγος"
|

Έχει πλάκα τελικά να παρακολουθεί κανείς μέσω των σχολίων τις αγωνίες ορισμένων να καταλάβουν άμεσα θέση στελέχους και να προβλέπουν τις εξελίξεις στο προσεχές (πολιτικό) διάστημα σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Πχ, "πάλι παράταση;", "τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές", "δεν ήταν καλές οι επιλογές του 2016", "οι επόμενες κρίσεις θα γίνουν άμεσα από την Κεραμέως" κλπ, κλπ!!!
Συνάδελφοί μου αγαπημένοι... υπομονή! Όλα θα γίνουν! Αλλά όχι όπως και όταν τα θέλετε ορισμένοι, γιατί κινδυνεύετε να πάθετε ό,τι έπαθε η αλεπού στον γνωστό μύθο που ακολουθούσε μάταια τον τράγο!
Και για να διευκολύνω τις "θολωμένες" σκέψεις ορισμένων ανυπόμονων:
1) Αν οι εκλογές γίνουν τον Μάιο του 2019, οι επιλογές Δ/ντών Εκπ/σης (και Περιφερειακών) θα γίνουν αρχές του νέου έτους, με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση και με τα γνωστά, από τώρα, αποτελέσματα.
2) Αν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, θα βγει μεν ο Μητσοτάκης, όμως θα πάρει αυτοδυναμία για να κάνει τις (δικές της) επιλογές η Κεραμέως;
Όποιος στ' αλήθεια πιστεύει ότι η ΝΔ θα βγεί αυτοδύναμη, μπορεί να ονειρεύεται θέση στελέχους, αλλά καλά θα κάνει να οπλιστεί από τώρα με δύναμη και υπομονή, γιατί μάλλον θα ακολουθεί τον τράγο ως το... 2020, τότε που θα είναι οι επόμενες εκλογές (λόγω προεδρικής εκλογής)!
Αλλά και τότε, αγαπητοί μου αγωνιούντες συνάδελφοι, το 2020, οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική που σημαίνει οριστικό τέλος στην αυτοδυναμία και φυσικά τέλος σε κρίσεις κομμένες στα μέτρα των όποιων ανυπομονούντων!!!
Συμπέρασμα; Αντί να βιάζεστε ορισμένοι να καταλάβετε θέσεις, ασχοληθείτε καλύτερα με τη διαμόρφωση μιας πρότασης, μέσα από την οποία θα επιλέγονται ως στελέχη, όχι οι εκάστοτε κομματικά αρεστοί, αλλά οι καλύτεροι συνάδελφοι, με αντικειμενικά κριτήρια και με όρους διαφάνειας. Και τότε, μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο, ίσως να επιλεγείτε και εσείς, οι σημερινοί ανυπομονούντες!!!
Όποιος διαφωνεί με όλα τα παραπάνω, ας μην ξεχνά ότι οι μύθοι ήταν και είναι αρκούντως διδακτικοί!

Στράτος
|

Δεν θα απαντήσω σε προσωπικές "επιθέσεις" επειδή δεν έχουν καμία σημασία ούτε για μένα ούτε για τους αναγνώστες των σχολίων του esos.
Απλώς επαναλαμβάνω ότι η ΝΔ δεν φημίζεται για γρήγορες αλλαγές στελεχών εκπαίδευσης στο παρελθόν. Επίσης έχει σημασία το μοντέλο επιλογής που θα προκρίνει η ΝΔ. Εάν υιοθετήσει πλαίσιο επιλογής μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ ή κάτι παρόμοιο, τότε ακόμη κι αν από την πρώτη μέρα που ξεκινήσει το κυβερνητικό έργο ασχοληθούν με αυτό, απαιτείται σίγουρα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την επιλογή νέων στελεχών (νέος νόμος, οργάνωση και διενέργεια εξετάσεων, αποτελέσματα κλπ.).
Όλα θα τα δούμε όμως στην πράξη. Και όσο το φιλόξενο esos μας δίνει τη δυνατότητα σχολιασμού των εκπαιδευτικών ειδήσεων θα είμαστε εδώ για να λέμε τη γνώμη μας.

Σ.Σ.
|

@Η ανησυχία του @ Στραφούν
Συμφωνώ

Η ανησυχία του @ Στραφούν
|

Ο @Στράτος ανησυχεί αν ανέβει η ΝΔ και ακυρώσει τις επιλογές.Νομοτελειακά θα βγει και με διαφορά και να παρακαλάμε το Θεό να βγει γρήγορα πριν ο Τσίπρας προλάβει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο χοτ-σποτ των χιλιάδων που θα μας στείλουν οι γερμανοί φιλοι του μεταναστών.Πιθανολογώ ότι ο Στράτος δεν προλαβαίνει να διαβάσει τις δηλώσεις του Μητσοτάκη και της Κεραμέως γιατί είναι απασχολημένος να εξηγεί τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Αλέξη και τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ.Αλλά και η ΝΔ θα σαρώσει και νέες επιλογές μετά τις εκλογές θα γίνουν.

@Στρατο
|

Επανειλημενα με δηλωσεις τους στον τυπο ,σε συνεντευξεις και στη Βουλη το ειπαν.Η φραση οτι θα καταργησουμε το νομο (και αρα θα κανουμε με αυτον νεες επιλογες) εσυ κανε οτι δεν
την καταλαβαινεις .Ειπαμε σε λιγο καιρο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελος.Παρτο απόφαση.Και ας δινετε το ονομα της Μακεδονιας και ας φερετε απο την Γερμανια σαν επιστροφη αλλες 120.000 μεταναστες ,οπως γραφουν γερμανικες εφημεριδες,για να βοηθησετε την φιληναδα σας την Μερκελ για να μην την ριξουν οι εταιροι της.Γκου μπακ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΙ ,γκοου μπακ φιλοι της Μερκελ,γκοου μπακ φιλοι του "μακεδονα" Ζαεφ.

Στράτος
|

@ Πάλι τα ίδια όπως στους Συμβούλους
Γράφει ότι "ο Μητσοτάκης,η Κεραμέως και ο Ανδριανός δεσμεύτηκαν ότι αμεσως μετά τις εκλογές θα ψηφίσουν νέο νόμο επιλογών και θα προχωρήσουν άμεσα σε νέες επιλογές". Πότε δεσμεύτηκαν;

αναμενόμενο
|

Απλά Μαθηματικά!
Οι αιτήσεις για συντονιστές είναι μέχρι 2 Ιουλίου
10 μέρες που διαρκεί η εξέταση, 3 μέρες υποβολή ενστάσεων και 3 για τις απαντήσεις φθάνουμε 18 Ιουλίου. Μετά αρχίζουν οι συνεντεύξεις στις οποίες μετέχουν οι Διευθυντές.
Σύμφωνα με τη διαδικασία δεν μπορούν να εξετστούν πάνω από 30 υποψήφιοι την ημέρα.
Αρα ο αριθμός των υποψηφίων θα καθορίσει και τις απαιτούμενες μέρες
Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο της προκύρηξης εκ νέου για τις κενές θέσεις......
Α.Μ.

Πλατάρος Γιάννης
|

Σχόλιο:
Επίσπευσαν νομοσχέδιο με διαδικασίες επείγοντος, ενώ δεν είχαν πρόθεση να το εφαρμόσουν!
Δεν την έκανα την «πρόβλεψη» όπως το ήξεραν όλοι οι «ειδικοί» στον χώρο μας, μπας και εμφανισθούμε «μη αντικειμενικοί»
Το ξαναγράφω:
Άλλαξε εσπευσμένα ο νόμος για τις κρίσεις στελεχών, ώστε να δοθεί παράταση στην θητεία τους!
Τον πολιτικό χειρισμό που υποκρύπτεται πίσω από την κίνηση, δεν τον σχολιάζω. Ας τον ερμηνεύσουν άλλοι, διότι μπορεί να αναδειχθώ πολύ αντιπαθής...

Πάλι τα ίδια όπως στους Συμβούλους.
|

Και σε αυτούς παράταση.Επειδή όμως απο Οκτώμβριο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές βιαστείτε να τις κάνετε νωρίτερα .Τις κάνετε όμως ή όχι τις επιλογές ο Μητσοτάκης,η Κεραμέως και ο Ανδριανός δεσμεύτηκαν ότι αμεσως μετά τις εκλογές θα ψηφίσουν νέο νόμο επιλογών και θα προχωρήσουν άμεσα σε νέες επιλογές.Για κορόιδα μην τους περνάτε ότι θα το δεχτούν .Είναι πολλοί εξοργισμένοι οι πάντες για να δεχτούν τις επιλογές που θα κάνετε ενώ είναι νωπές ακόμη οι αλήστου μνήμης επιλογές σας του 2016 .Μετά από αυτό κορόιδα τέλος.

Πάλι τα ίδια όπως στους Συμβούλους.
|

Και σε αυτούς παράταση.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/57748/parateinetai-i-thiteia-ton-dieythynton-ekpaideysis-kai-proistamenon-ton-tmimaton