Έλεος με το δούλεμα εξαγγελίας διορισμών στο απελπισμένο κοινό των συναδέλφων

Δημοσίευση: 19/09/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 19/09/2018, 11:38

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έλεος με το δούλεμα εξαγγελίας διορισμών στο απελπισμένο κοινό των συναδέλφων

Έλεος με την Βιομηχανία ελπίδων! Έλεος με το δούλεμα! Οι διορισμοί ΔΕΝ ΕΞΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !

Του Μαθηματικού Γιάννη Πλάταρου

Είναι δυνατόν να συνεχίζετε με χρονοδιαγράμματα πρόσληψης πέραν της τετραετίας;  Νομίζετε ότι κάνετε πολιτική; Ποιόν κοροϊδεύετε; Έχετε ανάγκες ΤΩΡΑ προσωπικού; Προσλάβετέ το ΤΩΡΑ.  Έχετε παραπάνω ανάγκες απ΄ό,τι δυνατότητα;  Προλάβετε τώρα ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Τι πάει να πει «Θα ανακοινωθεί ο ΑΡΙΘΜΟΣ;» Είναι είδηση ο ΑΡΙΘΜΟΣ; Τον ξέρουμε τον ΑΡΙΘΜΟ! Είναι κάτι λιγότερο από το 20.000 που δουλεύουν ως Αναπληρωτές, μείον οι «κανονικοί Αναπληρωτές» που αναπληρώνουν λειτουργικά κενά και όχι οργανικά.

Και τι θα γίνει αν μας πείτε τον αριθμό; Τον Οκτώβριο; Για ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 που θα γίνουν με την έσχατη Συνταγματική προθεσμία ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ερώτημα χαχόλου:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΑ;

Αν υπάρχουν γιατί δεν το έχετε ήδη κάνει.

Αν δεν υπάρχουν τώρα, γιατί θα υπάρξουν του χρόνου; Από που θα βρείτε τις πιστώσεις; Με αύξηση φόρων; Από την ΕΕ; Με δάνειο; Πείτε το. Να εκθέσετε την αντιπολίτευση;

Είναι αυτό το πράμα πολιτική; Κάνετε εσείς πολιτική; Παράγετε πολιτική; Είστε πολιτικοί; Είστε διαχειριστές του Κράτους ;

Έλεος με το δούλεμα εξαγγελίας διορισμών στο απελπισμένο κοινό των συναδέλφων. Έλεος με την Βιομηχανία ελπίδων! Έλεος με το δούλεμα! Οι διορισμοί ΔΕΝ ΕΞΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !

Οι ανάγκες για διορισμούς ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Τελειώνει  ο πολιτικός σας χρόνος και κάνετε εξαγγελίες ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ;

Και πάμε στο πιο σοβαρό απ΄όλα:

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών, αποτελεί το πιο μορφωμένο και πολυπληθέστερο κομμάτι των Υπαλλήλων του Κράτους. Αν αυτοί είναι ΔΕΚΤΕΣ μιας τέτοιος ποιότητας προπαγάνδας τότε συμβαίνουν δύο τινά: Ή οι προπαγανδιστές είναι άσχετοι ή οι εκπαιδευτικοί είναι εύπιστοι και χειραγωγούμενοι.

Ας διαλέξουν όλοι εκδοχές ή ας βρουν και κάποιες τρίτες που αποκλίνουν απ΄αυτές που πιθανολογούμε...

Σχόλια (9)

Δον Κιχώτης
|

Όλα τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης και της Παιδείας φυσικά, δεν λύνονται σε πρωινές άτυπες συνεδριάσεις μιας ομάδας θαμώνων, όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι. Ο πιο κατάλληλος χώρος είναι η Βουλή γιατί εκεί θα συζητηθούν και θα αποφα-σιστούν οι αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις. Το θέμα είναι ποιος θα τις προτείνει... ή όταν προτείνονται, ποιος τις υποστηρίζει...

Πλατάρος Γιάννης
|

@ Βαγγέλης:
Σας οφείλω μια απάντηση για το σχόλιό σας:
Σε «απαντηση των» εξαγγελιών στην ΔΕΘ του ιδεολογικού οράματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι έσπευσαν να εξηγήσουν και να πρροεξοφλήσουν, ότι «...καλά τώρα, θα τους διορίζει ο Δήμαρχος ή ο δοτός διορισμένος Διευθυντής.»
Το σημειολογικά «παράδοξο» είναι ότι όλοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν διαδικασία -οπερέτα.
Γιατί όμως;
Διότι όλοι ξέρουν την διαδικασία -οπερέτα, όπου οι καθηγητές διόριζαν και διορίζουν Διευθυντές με διαδικασίες κωμειδυλλίου πέρα από κάθε έννοια ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ. Οι διαδικασίες αυτές είναι τόσο κατάπτυστες, που όλοι το ξέρουν και ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ για το μέλλον.
Κατανοητά τα παραπάνω και «λογικά» με την Ελληνική λογική.
Ποίο όμως είναι το Συνταγματικά ορθόν που θα έπρεπε να επικρατεί;
Σας το αναφέρω:
Θα έπρεπε να υπάρχει:
1. Ένα σαφές, λεπτομερειακό καθ ΄όλα νομικό πλαίσιο, που να προβλέπει τις αξιοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης.
2. Το πλαίσιο αυτό θα είναι προϊόν επιστημονικής σύνταξης της πρότασης κια δημοκρατικής διαβούλευσης ΟΛΩΝ των φορέων της εκπαίδευσης.
3. Το πρόταγμα στον διάλογο ΟΛΩΝ, θα πρέπει να είναι α) Το δίκαιο, β) Το κοινωνικά δίκαιο γ) το διαφανές, δ) Το αξιοκρατικό ε) το επιστημονικό.
4. Το τελικό νομοθετικό προϊόν να είναι νομοτεχνικά άρτιο. Να είναι δηλαδή πλήρες και σαφές και να προβλέπει τα πάντα. Για να γίνω κατανοητός τι εννοώ (που ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ) ΕΑΝ τον νόμο τον εφήρμοζε ο αιρετός σας ο ημέτερος ή ο άλλος που είναι «με τους άλλους» ή η καθαρίστρια του Σχολείου ή ο βουλευτής Καλοχαιρέτας να τον εφήρμοζαν ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΩΣ, με επικρεμάμενη την Δαμόκλειο σπάθη του ελέγχου σε ενδεχόμενη λογοδοσία στην Δικαιοσύνη. Πιο απλά, ο νόμος να προβλέπει «μετρημένα κουκιά» Ακόμα πιο απλά: Όλα είναι απολύτως μετρήσιμα, ακόμα και αυτά που οι συνάδελφοι έχουν στο μυαλό τους ως «ποιοτικά» και άρα μη μετρήσιμα. Δεν το αναπτύσσω, σας διαβεβαιώ, ότι υπάρχουν απολύτως επιστημονικά πορίσματα και μέθοδοι μετρήσεως, απολύτως έγκυρα, απολύτως αντικειμενικά και όταν λέμε απολύτως, κυριολεκτούμε: Και επιστημονικά και έγκυρα και δίκαια, και μετρήσιμα.
Η νοθεία των διαδικασιών όμως περνάει από εμάς:
Ας πούμε:
Οι αιρετοί, θεσμικά κακώς μετέχουν των διαδικασιών επιλογής προσωπικού, όταν κατά κανόνα έχουν λιγότερα προσόντα από τους κρινόμενους. Θα μου πει κάποιος να ξαναγυρίσουμε στα παλιά όπου οι αιρετοί δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και ήταν παρατηρητές ΜΟΝΟ; («Το μάτι και το αυτί του κλάδου» είναι μια έκφραση που έχει βγει από αυτή την στενή αρμοδιότητα)
Η επιστημονικά απάντηση είναι ότι ΔΕΝ μπορεί με ΤΙΠΟΤΑ να ρυθμιστεί ΕΝΑ ΣΤΡΑΒΟ χωρίς τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω εκτεταμένες αναλύσεις. Εν καιρώ ίσως...
Το νομοτεχνικά εφικτό είναι ότι ο όποιος κρινόμενος, μπορεί να κρίνεται με κριτήρια («ρούμπρικες» τις έλεγαν στο περιώνυμο Π.Δ.152/2013 που καταργήθηκε) έτσι ώστε το πολυπρόσωπο όργανο που λαμβάνει μια απόφαση ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΟΜΟΦΩΝΕΙ . Και αν δεν ομοφωνεί, η όποια διαφοροποίηση να είναι ΑΜΕΛΗΤΕΑ.
Τα παραπάνω μπορούν να κατασκευασθούν ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Πολιτική βούληση χρειάζεται και σπρώξιμο του κλάδου σε διαδικασίες τέτοιες με επίκληση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ! Ο επιστημονικός λόγος είναι ο πλέον έγκυρος λόγος που γνωρίζουμε. Πώς διασφαλίζεται η διαφάνεια, το μονότιμο της αξιολόγησης, η σαφήνεια, η λογοδοσία, το αδιάβλητο, ΟΛΑ!
Φυσικά και έχουμε κουλτούρα ρουσφετιού.
Φυσικά και έχουμε κουλτούρα ανομίας εκτεταμένη και αποτελεί φαινόμενο Κοινωνικής έρευνας. Φυσικά και δεν μπορούμε να αρθρώσουμε ένα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ αντίλογο στα άτοπα νομοθετήματα που έρχονται κάθε τόσο στην Βουλή, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα. Έχουμε ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. Πρόσφατα και ευκόλως ανακλητά...
Και μόνο που το προεξοφλείτε κάνετε «αυτοεκπληρούμενη προφητεία»
Και μόνο που το προεξοφλείτε, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ! Είστε ΑΙΤΙΑ, με το που το λέτε!
Οι Ομοσπονδίες, δεν το απαιτούν. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα χειρότερα: ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ! Είναι φοβερό αν το διανοηθείτε. Επειδή είναι αιρετοί αλλά και ΔΕΝ αποφασίζουν κι όλας, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ! Με ένα ασαφές πλαίσιο , τόσο ασαφές, όπου όλοι να νομίζουν ότι είναι μαζί τους χωρίς να είναι με κανέναν. Αυτό είναι ο «πολιτικός λόγος» Δεν μπορεί να αρθρωθεί, ούτε ΣΤΕΝΟΣ συνδικαλιστικός λόγος. Έχουμε πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και το πραγματικό μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο συμφέρον του κλάδου. Λυπάμαι, δεν είμαι αρεστός σε όλους, δεν υπερβάλλω. Απλώς ισχυρίζομαι, ότι «μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται,» αν και εσχάτως και αυτά γίνονται...
Να συμφωνήσουμε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ (αντιπροσωπευτικά, όχι ατομικά)
Να αποδεχθούμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν, αν θέλουμε και να δεν αυτοκοροϊδευόμαστε.
Είναι δυνατόν να είμαστε στην ίδια Χώρα, να έχουμε την ίδια μόρφωση, να δουλεύουμε στον ίδιο χώρο , να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις , να έχουμε κοινό μισθολόγιο, να ανήκουμε στην ίδια τάξη , στο ίδιο κοινωνικό στρώμα, στο ίδιο υπόστρωμα, στην ίδια συντεχνία και να έχουμε τόσες πολλές παρατάξεις με ....«ΑΒΥΣΣΑΛΕΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ;»
Είναι δυνατόν;;;;;;;;;
Η πραγματικότητα λέει ότι είναι!!!
«Μνημόνια μέχρι να βγει ο ήλιος από την δύση ή μέχρι να σβήσει» όπως λέει κάποιος εδώ θαμώνας!....

tasos
|

Συγχαρητήρια!
Ακριβώς όπως τα λέτε.

Βαγγελης
|

Ε,θα διορίζονται από τον διευθυντή του σχολείου τους του χρόνου....Λέμε τώρα..

Παπαΐτσος Σ.
|

Αγαπητέ συνάδελφε Γιάννη με 4.412 ευρώ το μήνα που είναι οι υπουργικές απολαβές όλοι θα κάναμε τέτοιες εξαγγελίες. Υπάρχει δυνατότητα όμως να σκεφτούν τους ανέργους εκπαιδευτικούς που περιμένουν χρόνια για μια θέση στον ήλιο. Για 700 ευρώ αναγκάζονται να πάνε οπουδήποτε στην Ελλάδα για να επιβιώσουν. Από εξαγγελίες και υποσχέσεις πρώτης φοράς .... έχουμε χορτάσει... υπομονή είμαστε στην τελική ευθεία.
Συγχαρητήρια για την άποψη σε εσάς και στο esos που την ανάρτησε.
Με εκτίμηση
Παπαΐτσος Σ.

Ναταλία
|

Οι διορισμοί θα γίνουν μαζί με αυτούς των ΣΕΕ. Δύσπιστοι αντικυβερνητικοί! Το είπε ο τρενάκιας. Τέλος! Πεσατε να τον φάτε! Έλεος! Ούτε σανό δεν μάς αφήνετε να πουλήσουμε.

Δημήτριος
|

Πόσο δίκιο έχετε...

Δυστυχώς φοβάμαι ότι πλέον συμβαίνουν και τα δύο (τινά) ταυτόχρονα...

Ντριμ-Ντριμ τραλαλό
|

Σωστός.Κυβέρνηση σε απελπισία!

ΑΔΙΟΡΙΣΤΗ ΠΕ02
|

γεια στο στόμα σας Κυριέ μου!!!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/58936/eleos-me-doylema-exaggelias-diorismon-sto-apelpismeno-koino-ton-synadelfon