Απάντηση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. στον υπουργό Παιδείας

Δημοσίευση: 11/10/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2018, 07:55

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απάντηση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. στον υπουργό Παιδείας

Δε μας έκανε καμία εντύπωση η νέα προβοκατόρικη παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας κ.  Γαβρόγλου, με αφορμή απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου. Ο κ. Υπουργός είναι γνωστός για τη συστηματική διαστρέβλωση των λεγομένων όλων όσων αντιτίθενται στην πολιτική του.

Τρομοκρατημένος από την απέχθεια που τρέφει ο εκπαιδευτικός κόσμος για τα πεπραγμένα του στο Υπουργείο Παιδείας και πανικόβλητος για την επικείμενη εκλογική συντριβή της κυβερνητικής παράταξης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ανέλαβε ο ίδιος τον προεκλογικό αγώνα των ΣΥΝΕΚ, επιτιθέμενος στη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε και καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να μας συνετίσει!!!

Καταρχάς είναι αδιανόητο για τον κύριο Γαβρόγλου να δεχτεί την αυτονομία της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, η οποία είναι προφανές ότι ανήκει στον φιλελεύθερο χώρο, αλλά είναι παράταξη ακηδεμόνευτη και ανήκει πάνω από όλα στους ίδιους τους καθηγητές. Ως γνήσιος αριστερός, είναι συνηθισμένος στον κομματικό ζυγό και απορεί, πώς υπάρχουν συνδικαλιστές με ελεύθερη βούληση, σκέψη και έκφραση.

Ο κύριος Υπουργός  εκμεταλλεύτηκε την τοποθέτηση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Λέσβου, οι οποίοι δήλωσαν ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων, παράτυπων μεταναστών και λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ δήλωσε ότι πρόσφυγες είναι μόνο όσοι διώκονται για τα πολιτικά τους ή τα θρησκευτικά τους φρονήματα ή επειδή ανήκουν σε κάποια εθνοτική μειονότητα. Οι μετανάστες αυτής της κατηγορίας προφανέστατα και αξίζουν κάθε στήριξη. Ο συνάδελφος επεσήμανε ότι υπάρχουν επίσης μετανάστες που είναι στη διαδικασία νομιμοποίησης και χαρακτηρίζονται ως παράτυποι μετανάστες, γιατί η διαδικασία αυτή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Τις δύο αυτές ομάδες τις διαχώρισε από αυτούς που παράνομα εισέρχονται και κινούνται εντός αυτής χωρίς καμία νομιμοποίηση.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Παιδείας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο οδήγησε στην έσχατη εξαθλίωση χιλιάδες Έλληνες. Επίσης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών,  μετέτρεψε τη χώρα σε φυλακές, εγκλωβίζοντας εντός της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Γιατί, κ. Υπουργέ, κανείς δε θέλει να παραμένει στη χώρα αυτή, που με την πολιτική σας την τελευταία τριετία μετατρέψετε σε κρανίου τόπο. Άλλωστε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν επιχειρήσει να ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο. Μόνο που αυτοί ήταν τυχεροί και δε βρήκαν τις πύλες εξόδου της χώρας κλειστές όπως συνέβη με τους μετανάστες, για τους οποίους τόσο πολύ κόπτεστε. Αν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τους μετανάστες, ανοίξτε τις πύλες εξόδου και αφήστε τους να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Όσον δε αφορά τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της απόλυτης πλειοψηφίας των συναδέλφων τους. Και είναι βέβαιο, ότι ύστερα από τη σημερινή σας παρέμβαση, η εμπιστοσύνη αυτή θα γίνει ακόμα ισχυρότερη.

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.

Σχόλια (9)

Ευρώπη και πρόσφυγες
|

Το γεγονός είναι ότι με βάση το καθεστώς διεθνούς προστασίας και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει τα Ευρωπαϊκά Κράτη οι άνθρωποι από αυτές τις χώρες (Συρία, Ιρακ, Αφγανισταν) σαφώς ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ, εφόσον ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Στην περίπτωση των προσφύγων δεν ισχύει «ποσόστωση», δηλαδή κάποιος ανώτατος αριθμός προσφύγων, πέραν του οποίου μια χώρα δεν υποχρεούται πλέον να δεχτεί πρόσφυγες. Η Ελλάδα οφείλει να χορηγεί διεθνή προστασία (άσυλο ή επικουρική προστασία) σε όποιον τη δικαιούται, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Πέρα από το νομικό ζήτημα: Τα προβλήματα στις χώρες της Μεσογείου (Συρία), της Αραβικής Χερσονήσου (Ιρακ, Κουβέιτ) και της Ασίας (Αφγανιστάν, Πακιστάν) σχετίζονται άμεσα με τη δράση δυτικών και άλλων κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, που όριζαν επί δεκαετίες αυτές τις περιοχές πολιτικά και στρατιωτικά.

Διαβάστε τα αντίστοιχα κεφάλαια της σύγχρονης Ιστορίας, για τις παρεμβάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Ρωσίας τον 20ο αιώνα σε όλη την υφήλιο.

Κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν έχει την πολυτέλεια να συμπεριφέρεται σαν να ζει σε ένα απομονωμένο νησί στη μέση του ωκεανού. Ακόμα κι αν κάτι συμβαίνει χιλιόμετρα μακριά μπορεί να συνδεθεί με εμάς και τις ενέργειές μας ως πολίτες.

@Φιλοξενώ πρόσφυγες και μετανάστες
|

Παραπληροφορείτε κύριε λέγοντάς την μισή αλήθεια.Στο Ιράκ εμπόλεμη περιοχή θεωρείτε μόνο μια επαρχία στα βορειοδυτικά.Στο Αφγανιστάν το ίδιο σε μια νότια επαρχία που συνορεύει με το Πακιστάν.Άρα δεν είναι εμπόλεμες περιοχές όπως γράφετε.Στη Συρία έχουν σιγήσει τα όπλα,έχουν μοιραστεί οι περιοχές και δόθηκε γενική αμνηστία.Για αυτόν το λόγο η Τουρκία δεν δεχεται άλλους και ετοιμάζεται να επιστρέψει και αυτούς που φιλοξενεί.Επομένως η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παράτυποι μετανάστες από δεκάδες χώρες.Αυτή είναι η πραγματικότητα που την ξέρουν οι πάντες εκτός από αυτούς που δεν θέλουν να την αντιληφθούν.Τί εννοείτε λέγοντας ότι η Ευρώπη και η Μεσόγειος σε 20 χρόνια θα αντιμετωπίσει κρίση;Δηλαδή τα προβλήματα της Ασίας και της Αφρικής θα τα φορτωθούν οι Ευρωπαίοι;Ας τα λύσουν στις χώρες τους και όχι να τα μεταφέρουν εδώ.Να αγωνιστούν στις χώρες τους για να τα λύσουν εκεί και όχι να τα μεταφέρουν στην Ευρώπη για να τα φορτωθούν άλλοι.Γράψατε στον τίτλο ότι φιλοξενείτε πρόσφυγες και μετανάστες στο σπίτι σας.Λυπάμαι αλλά δεν σας πιστεύω .Τους υποστηρίζετε μεν σαν φιλομετανάστης, αλλά ως εκεί.Δέχεστε να τους φιλοξενούν και να πληρώνουν όλοι οι άλλοι.Φιλομεταναστευτισμός από απόσταση και σε βάρος όλων των άλλων.

Φιλοξενώ πρόσφυγες και μεταναστες
|

Οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί και οι Σύροι εμπίπτουν στο διεθνές καθεστώς προσφυγικής προστασίας.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται στα νησιά προέρχονται από τη Συρία (ποσοστό 30%) και ακολουθούν ως χώρες προέλευσης το Ιράκ (ποσοστό 24%) και το Αφγανιστάν (ποσοστό 16%).

Το 21% του πληθυσμού αιτούντων άσυλο στα νησιά είναι γυναίκες και το 31% παιδιά, εκ των οποίων τα 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 13%
των παιδιών είναι ασυνόδευτα από τη Συρία ή το Αφγανιστάν.

Αυτά είναι τα δεδομένα, με αριθμητικά στοιχεία.

Πρέπει οι ευρωπαϊκές χώρες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορούν ανήλικοι να αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητοι εισβολείς και να περιθωριοποιούνται - έτσι το μόνο βέβαιο είναι ότι σε 20 χρόνια θα αντιμετωπίσουμε άλλη μια κρίση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Εκπαιδευτικός
|

@Κρίμα.Αδυνατώ να αντιληφθώ τον συλλογισμό σας που τον θεωρώ ασυνάρτητο και παλαιοκομματικό έναντι της ΔΑΚΕ που εκπέμπει μισαλλοδοξία (δικά σας λόγια )απέναντι σε μια τεκμηριωμένη ανακοίνωση.Φυσικά και δεν ήταν δουλειά του αείμνηστου λιμενικού να ρωτά για την ύπαρξη ή μη ποινικού μητρώου των διασωθέντων.Αυτό είναι δουλειά άλλων που πρέπει να γίνεται και για την δικά σας ασφάλεια και για να μην εισβάλλουν και στο σπίτι σας.Πάντως βλέπω καθημερινά να εισβάλλουν από τον Έβρο στην συντριπτική πλειονότητα Πακιστανοί,Αφγανοί,Ιρακινοί,Αλγερινοί,Μαροκινοί κλπ. και να στρατοπεδεύουν στην πλατεία Αριστοτέλους σαν να είναι στο Κανταχάρ ή στην Ισλαμαμπάντ αν και είμαι βέβαιος ότι ούτε εκεί θα τους το επέτρεπαν .Γίνεται εκεί πόλεμος και δεν ανακοινώθηκε πουθενά;Τέλος πριν επικρίνετε και συκοφαντείτε άλλους καλό είναι να μας δώσετε το παράδειγμα φιλανθρωπίας και φιλομεταναστευτισμού που σας διακατέχει.Μπορείτε να δηλώσετε ότι εσείς ο ή η @Κρίμα φιλοξενώ στο σπίτι μου τόσους παράτυπους μετανάστες και εξ αιτίας αυτού του λόγου αυθαίρετα δικαιούμ αι να επικρίνω την ΔΑΚΕ με ανακριβής κατηγορίες.Άλλως δεν γινόσαστε ούτε στο κατ ελάχιστο πιστευτός ή πιστευτή.

@ Κρίμα .Εύγε στη ΔΑΚΕ
|

Λέτε ανακρίβειες κύριε/ α και μάλιστα εξώφθαλμες.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ούτε το 30% των εισερχομένων δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράτυποι μετανάστες από δεκάδες χώρες.Μόνο στη Μόρια διαμένουν άτομα από ...71 χώρες.Ο δε πόλεμος στη Συρία τελείωσε,δόθηκε γενική αμνηστεία και ξεκίνησε ταχύτατα η ανοικοδόμηση.Για αυτό και η Τουρκία δεν τους θεωρεί πια πρόσφυγες σαν πρώτη χώρα υποδοχής που είναι.Μάλιστα τους ζητά να επιστρέψουν και πίσω.Που είδατε παλαιοκομματικό λόγο στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ και γιατί είναι απαράδεκτη;Τους απαγορεύετε να εκφράζουν την άποψη τους;Και πού μιλά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για μισαλλοδοξία;.Και αφού κρίνετε έτσι τους άλλους θεωρώ και εγώ τις απόψεις σας ντεμοντέ,με εμπάθεια στην ΔΑΚΕ ,ατεκμηρίωτες και εκτός πια ευρωπαικής πραγματικότητας.Επιπλέον σας ρωτάω πόσους μετανάστες φιλοξενείτε στο σπίτι σας; Αν δεν φιλοξενείτε ο λόγος σας είναι άνευ περιεχομένου και ουσίας και μισαλλόδοξος εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις απαρχαιωμένες απόψεις σας.

ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ
|

@Κρίμα
Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία, και κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται καταρχήν με σεβασμό και όχι σαν εισβολέας.
Συμφωνώ, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη και τους επικίνδυνους και τους απάνθρωπους, όπως είναι οι τζιχαντιστές.

Κρίμα
|

Aπαράδεκτη και παλαιοκομματική ανακοίνωση.

Είναι κρίμα εκπαιδευτικοί να καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία προς παιδιά προσφύγων.

Ο λιμενικός της Λέσβου που πέθανε πρόσφατα, έχοντας προλάβει όμως να σώσει 5.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη θάλασσα του Αιγαίου δεν τους ρωτούσε πρώτα αν και γιατί διώκονται από τις χώρες προέλευσής τους!

Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία, και κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται καταρχήν με σεβασμό και όχι σαν εισβολέας.

ΜΠΑΒΟ ΣΤΗ ΔΑΚΕ
|

Ως γνωστόν κανείς από τις στρατιές αυτών που μπαίνουν στην χώρα δεν συλλαμβάνεται για παράνομη είσοδο .Αντίθετα συλλαμβάνονται όταν προσπαθούν να διαφύγουν στην Ευρώπη για παράνομη...έξοδο.Άρα και αφού έκλεισαν πανευρωπαικά τα σύνορα παραμένουν στην Ελλάδα σαν μια χώρα απέραντων χοτ-σποτ.Συνεπώς ας πάψουν να τους συλλαμβάνουν για παράνομη έξοδο και ας τους αφήσουν να φύγουν.Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί θα ..θυμώσει η φράου Μέρκελ και τότε ποιος σώζει τον Τσίπρα.Όπως είναι ανοιχτά τα σύνορα όταν μπαίνουν να είναι και ανοιχτά και όχι κλειστά όταν θέλουν να φύγουν.Η Ιταλία μείωσε σε ελάχιστο χρόνο κατά 80% τις αφρικανικές εισροές.Η Ιταλία όμως.Αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ροές στη χώρα μας.Το κυριότερο είναι ότι 500.000 Αφγανοί και Πακιστανοί διέβησαν το Ιράν και συγκεντρώνονται στην Ανδριανούπολη.Και είναι νέες ηλικίες από 15 ως 35 χρονών.Η Ελλάδα τελείωσε και κανείς δεν κάνει τίποτε.Άρα σωστά λέει η ΔΑΚΕ και μπράβο της, να τους επιτρέψουν ελεύθερα να φύγουν.Δεν θα το κάνει όμως ο Τσίπρας.Στην σωστή τοποθέτηση της ΔΑΚΕ θα ήθελα να προσθέσω προς όλους τους επικριτές της και να τους ρωτήσω πόσους μετανάστες παράτυπους φιλοξενούν στα σπίτια τους.Να δώσουν το καλό παράδειγμα.Αφού επικρίνουν την ΔΑΚΕ,και πάλι μπράβο της,να πουν πόσους φιλοξενούν για να απαλύνουν τον πόνο τους στα σπίτια τους.Αλλιώς να πάψουν να επικρίνουν γιατί είναι υποκρισία.Κανένας τους δεν φιλοξενεί ούτε έναν αλλά έχουν την απαίτηση να τους φιλοξενήσουν οι ...άλλοι.Ευτυχώς πλησιάζουν οι εκλογές για να γλυτώσουμε από τους ιδεοληπτικούς που θέλουν φιλανθρωπίες με ξένες τσέπες και όχι τις δικές τους.Και μπαίνω και στον πειρασμό να ρωτήσω τους κύκλους του Υπουργείου που κατέκριναν την ΔΑΚΕ.Εσείς κύκλοι του Υπουργείου πόσους από αυτούς φιλοξενείτε στα σπίτια σας;

Θανάσης Καραίσκος
|

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το:
" ας τους ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ να πάνε στις χώρες που επιθυμούν " ?
Επειδή η πρόταση- εξωτερικής πολιτικής βεβαίως- είναι πραγματικά ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ, μήπως εκεί στα κεντρικά της ΔΑΚΕ μπορούν να την εξηγήσουν λιγο περισσότερο και να την προωθήσουν βεβαίως στο αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών?

"...εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρονται για τους μετανάστες, ας τους ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ να πάνε στις χώρες που επιθυμούν..."


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/59384/apantisi-tis-dake-kathigiton-de-ston-ypoyrgo-paideias