Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη για το Μακεδονικό

Δημοσίευση: 28/11/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη για το Μακεδονικό

Υπέρ η ΔΑΚΕ Καθηγητών- “Πυρά” από ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ και ΕΛΜΕ σε ακροδεξιές οργανώσεις

Μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό “ξεφυτρώνουν” καθημερινά , η ασφάλεια των οποίων κρέμεται σε μια κλωστή, μετά τη “βροχή ανακοινώσεων συνδικαλιστικών φορέων και του ίδιου του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ότι υποκινούνται από ακροδεξιές οργανώσεις και το κοινοβουλευτικό κόμμα Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα η Χρυσή Αυγή δημοσιεύει καθημερινά στην ιστοσελίδα της  τις μαθητικές  κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό.

Εκπαιδευτικοί παράγοντες εκτιμούν πως αυτή η όξυνση μπορεί να προκαλέσει τοπικές συγκρούσεις και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, ανεξάρτητα εάν είναι “αυθόρμητες” ή υποκινούμενες.

Αλλωστε και ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου εκφράζει τέτοιους φόβους με τη δήλωση  “η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας” (Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού).

Στοχοποιούν καθηγητές

Ηδη η ΟΛΜΕ σε ανακοινωθέν κάνει λόγο για στοχοποίηση καθηγητών  (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) “που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό”.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς:

  • Να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.
  • Να προχωρήσουν σε έκδοση υλικών και εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς  και σε άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό.

ΔΑΚΕ Καθηγητών : Πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών

Από την άλλη  η ΔΑΚΕ Καθηγητών έχει άλλη άποψη σε ανακοινωθέν της αναφέρει τα εξής:
    
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας. Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Τρομοκρατημένοι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Παιδείας και οι αριστερίστικες εφεδρείες του κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα. Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων, με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος» να τραγουδήσουν το τραγούδι για τη Μακεδονία, εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί την εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων, που επιχειρούν οι δυνάμεις του «εθνομηδενισμού» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν χαρίζει την πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού στη Χρυσή Αυγή. Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.     Στον ανιστόρητο Υπουργό Παιδείας που με ανευθυνότητα υποδαυλίζει τις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός  δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό".

Η ΑΣΓΜΕ

Η ΑΣΓΜΕ τονίζει πως «αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας - τα μηνύματα τους έχουν φτάσει σε όλη την Ελλάδα- έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων  εξωσχολικών κύκλων που  τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους».
 
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλεί Γονείς , Μαθητές, Εκπαιδευτικούς «να απομονώσουν  τέτοιες φωνές που οδηγούν  σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν  για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά».

Σχόλια (14)

Η νεολαία έχει το κλειδί των εξελίξεων.
|

Αύριο από τις εκδηλώσεις για τη Μακεδονία ενδεχομένως να κριθεί η συμφωνία των Πρεσπών.Αν είναι μαζικές, οι κυβερνώντες θα το σκεφτούν πολύ να ψηφίσουν την εθνοκτόνα συμφωνία.Γιατί θα βρουν τους μαθητές με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης; του.Για αυτό προσπαθούν να αμαυρώσουν τις αυριανές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση θα κριθεί αύριο και μόνο αυτή. Ο πατριωτισμός δεν έχει χρώμα.Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν παιδιά οικογενειών από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα.Και είναι καλά παιδιά.Ούτε σπάζουν, ούτε καίνε,ούτε βρίζουν και οι καταλήψεις κρατάνε λίγη ώρα.Τα παιδιά αυτά πάνε σχολείο και δεν έχουν ένα ευρώ.Οι γονείς μπορεί να είναι άνεργοι ή εργαζόμενοι των 300-400€.Βλέπουν τους εαυτούς τους στην ίδια θέση.Παρά όλα όμως αυτά έχουν πατριωτική συνείδηση.Και την δείχνουν και μπράβο τους.

Γιάννης
|

Πρώτη φορά από το 74 που έχει ουσιαστικό λόγο η κατάληψη από μαθητεςυ.
Πρώτη φορά που η νεολαία δείχνει το δρόμο για αξίες που την τελευταία μαύρη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας , έχουν ποινικοποιηθεί: πατρίδα, έθνος, θρησκεία!
Πολλά εύγε ρε μάγκες! Άξια ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!

περί διαπαιδαγωγήσεως των νέων
|

@ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ποιο είναι το μαθησιακό έργο των παιδιών;
Να σιωπούν όταν πλήττονται τα εθνικά τους δίκαια;
Πώς περιγράφεται ο σκοπός και η αποστολή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο βασικό Νόμο 1566/1985;
Ποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, τα παιδιά ή οι αρμόδιοι για την διαπαιδαγώγησή τους;

αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες, σκέτος πονοκέφαλος
|

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες", ο όρκος των νέων της Σπάρτης.
"Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι", ο όρκος των νέων της Αθήνας.
Συμφωνία των Πρεσπών, η απόλυτη κατάλυση των παραπάνω όρκων.
Οι όρκοι όμως ισχύουν, είναι γραμμένοι στη μνήμη των Ελλήνων και μας τους θυμίζουν οι μαθητές με τις καταλήψεις τους, μιας και Υπουργός και ΟΛΜΕ τους έχουν ξεχάσει.
Μήπως γι' αυτό τόση λύσσα με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και όχι Εθνικής;

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Αυτοί που επικροτούσαν τις καταλήψεις τώρα βλέπουν την άλλη μεριά του νομίσματος. Ας λογικευτούν όλο και ας προσανατολίσουν τα παιδιά στο μαθησιακό τους έργο μακριά από κομματικές σκοπιμότητες.

Αριστείδης ο Δίκαιος
|

- όταν οι μαθητές/μαθήτριες διαδηλώνουν για τη Μακεδονία, αυτό σίγουρα είναι "πολιτική υγεία" για τα παιδιά ...
- όταν όλοι οι "αριστεροί", εν χωρώ, στρέφονται εναντίον τους, έχουν όντως πρόβλημα …
- όταν ο υπουργός Παιδείας, αποκαλεί συλήβδην την μαθητιώσα νεολαία χρυσαυγίτες … αυτό και αν είναι θέμα …
-

Δημοκρατία και φασισμός…
|

Όταν πριν μερικά χρόνια είχαμε καταλήψεις με αίτημα να είναι τρίγωνη η τυρόπιτα στο κυλικείο και όχι στρόγγυλη, τότε οι μαθητές ενεργούσαν δημοκρατικά; Τώρα είναι φασίστες; Άντε γεια…

όλβιος όστις της Ιστορίης ...
|

@ επί ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Και να συμπληρώσω κύριοι συνδικαλισταράδες και κύριε Υπουργέ, για να δούμε ποιους θα θυμάται η Ιστορία, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, τον ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, τα παιδιά;;; του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ή τους ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Για μαντέψτε!

ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΣΚΈΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
|

Στις συσκέψεις που θα κάνετε κύριοι της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ να εξηγήσετε επιπλέον :
1.Στους βομβαρδισμούς και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας κάνατε στάσεις εργασίας και πορείες εναντίον των φονιάδων των λαών αμερικανών,του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γερμανίας.Θυμάμαι και τα επεισόδια όταν ήρθε ο Κλίντον καθώς και το λαϊκό Δικαστήριο που του στήσαμε με δικαστή τον Καζάκο τον ηθοποιό.Τί άλλαξε και οι φονιάδες κλπ έγιναν οι καλοί και υπακούτε τώρα αδιαμαρτύρητα και πρόθυμα στις διαταγές τους ;Γιατί αυτοί διέταξαν να υπογραφεί η επονείδειστη συμφωνία για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα και όχι της Ελλάδας.
2.Γιατί όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας πρέπει να τον στοχοποιείτε;Γιατί την ίδια στάση δεν κρατήσατε ποτέ για τις άλλες καταλήψεις;Γιατί δεν αντιδράτε όταν καίγεται η σημαία και εξεγείρεστε,όπως τώρα, όταν εξεγείρεστε
Τελικά οι μεροληπτικές αντιδράσεις σας πολλαπλασιάζουν τις συμμετοχή στον αγώνα για την Μακεδονία.Βγάλτε και άλλες.

πόσο μικροί;
|

Μπράβο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Υπουργέ, κύριοι της ΟΛΜΕ και δε συμμαζεύεται, τα καταφέρατε να χωρίσετε τους Έλληνες μαθητές σε ακροδεξιούς, δεξιούς, αριστερούς, δημοκράτες και φασίστες. Τι άλλο θα μας πείτε;
Δεν βλέπετε τον κίνδυνο κύριοι, ότι πάμε σε εμφύλιο μέσα στη σχολική κοινότητα; Σε σχολειά ακροδεξιά, δεξιά, κεντρώα, αριστερά, και πάει λέγοντας.
Πόσο κατώτεροι των περιστάσεων μπορεί να είστε!

μόνον ΕΛΛΗΝΙΚΟ
|

Προσέξατε, προσέξατε.
Υπουργέ μου και λοιποί του ΣΥΡΙΖΑ, να πάτε από ενήλικες ανεκτό, αλλά να την πάθετε από μικρά παιδιά;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! κι όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

πώς να κρυφτείς;
|

Αντιμέτωποι οι Έλληνες μαθητές με τον Υπουργό τους. Του κατέλαβαν το γραφείο του, τον κάθισαν κάτω και του κούνησαν το δάχτυλο, του έβαλαν τις φωνές, του μίλησαν στον ενικό και του ξανακατέλαβαν το γραφείο του, εν απουσία του και του το γέμισαν με συνθήματα στους τοίχους και κείνος σφυρίζει αδιάφορα και ψελλίζει κάτι σαν "να μιλήσουμε ήσυχα", "το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" και τα συναφή.
Το αποκορύφωμα; Οι Έλληνες μαθητές καταλαμβάνουν τα σχολεία τους για την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδας, για τη Μακεδονία που ξεπουλήθηκε αμαχητί στις Πρέσπες, όταν το ελληνικό αίμα που χύθηκε για την απελευθέρωσή της είναι ακόμα νωπό και ο Υπουργός ψελλίζει για "ακροδεξιό δάκτυλο" που στη συνέχεια έγινε δάχτυλος της Νέας Δημοκρατίας.
Αχ Υπουργέ μου, "πώς θα κρυφτείς απ' τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν ΟΛΑ" .

ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ
|

Αριστεροί εναντίον δεξιών μαθητών και γονέων.
Αυτά κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, την αναβίωση ενός νέου εμφυλίου, σε μια πετσοκομμένη ΕΛΛΑΔΑ.

Καλούν αλλά κανείς δεν τους ακούει....
|

Μόλις… 8 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής με θέμα την συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ομιλητές ανέλυσαν το πολιτικό και νομικό κομμάτι της συμφωνίας των Πρεσπών και κατηγόρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Από τις φωτογραφίες του site xronos της Κομοτηνής φαίνεται το πολύ μικρό ακροατήριο που παρακολούθησε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/60145/dekades-sholeia-ypo-katalipsi-gia-makedoniko