Ζητούν 500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ

Δημοσίευση: 10/12/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ζητούν 500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ

Την προκήρυξη  για το 2019, ίσο  τουλάχιστον αριθμό  νέων θέσεων ΔΕΠ με αυτόν που προκηρύχθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια, δηλ. 500 νέων  θέσεων, στα Πανεπιστήμια,ζητα η ΠΟΣΔΕΠ.

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΠΟΣΔΕΠ.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είχαν δοθεί 500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ για το 2017 και άλλες 500 θέσεις για το 2018. Ακολούθησε ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας ότι από το 2019 και μετά θα δίνεται στα πανεπιστήμια μία θέση ΔΕΠ για κάθε αφυπηρέτηση μέλους ΔΕΠ, διαδικασία που θα αποδώσει τις πρώτες θέσεις στα πανεπιστήμια για προκήρυξη το 2020. Συνεπώς, το 2019 είναι το πρώτο έτος για το οποίο φαίνεται ότι διακόπτεται η θετική πρακτική των δύο προηγούμενων ετών και δεν προκηρύσσονται νέες θέσεις στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2018 δεν έχει γίνει ακόμη κανένας διορισμός παρ’ ότι σημαντικός αριθμός αυτών έχουν πληρωθεί από τα πανεπιστήμια και οι φάκελοι έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο για έγκριση. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές από τους υπαλλήλους του Υπουργείου ότι οι εκλεγέντες θα διορισθούν το 2019.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο πως όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των θέσεων που θα κατανεμηθεί, τα Πανεπιστήμια και μόνο, με βάση το νόμο αλλά και το Σύνταγμα που ορίζει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, θα καθορίσουν μετά από αποφάσεις των θεσμικών τους οργάνων την κατανομή των θέσεων στις Σχολές, Τμήματα, Τομείς και το γνωστικό αντικείμενο των θέσεων αυτών σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες τους.

Ζητάμε:

  •  να προκηρυχθεί για το 2019, ίσος τουλάχιστον αριθμός νέων θέσεων ΔΕΠ με αυτόν που προκηρύχθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια, δηλ. 500 νέες θέσεις.
  •  να διορισθούν άμεσα οι εκλεγέντες από τις νέες θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2018.
  •  τα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το νόμο αλλά και το Σύνταγμα που ορίζει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, να καθορίσουν την κατανομή των νέων θέσεων στις Σχολές, Τμήματα, Τομείς και το γνωστικό αντικείμενο των θέσεων σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες τους,
  • οι κενές θέσεις που προκύπτουν από αποχώρηση μελών ΔΕΠ λόγω αφυπηρέτησης ή παραίτησης να προκηρύσσονται στο Τμήμα που κενώθηκε η θέση.

Σχόλια (4)

Τάκης ΔΕΠ
|

Η αποψίλωση των θέσεων ΔΕΠ λόγω συνταξιοδότησης είναι ένα υπαρκτό γεγονός. Αναγνωρίζουμε στην προηγούμενη και στην νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τις θετικές κινήσεις που έκανε στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης. Δεν τολμώ να σκεφτώ την απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε αντίστοιχη περίπτωση...

στιγμές και διάρκειες
|

@@Giannis
Ο φίλος Giannis δεν πρόσεξε καν ότι η είδηση δεν αφορά τα ΤΕΙ ή το Παδα αλλά όλα τα Πανεπιστήμια. Τώρα ζητάτε καλλιγραφίες.

@Giannis
|

Για άλλη μια φορά η παραπληροφόρηση σκοπίμως σε όλο της το μεγαλείο.. Λεκτορες Εφαρμογών είναι οι μη διδάκτορες με 40+ χρόνια προϋπηρεσία στην συντριπτική πλειοψηφία! Ούτε το μισθό του Λέκτορα , ούτε την εξέλιξη έχουν και αναλαμβάνουν μόνο εργαστηριακά μαθήματα . Τα παραπάνω να μου πείτε είναι λεπτομέρειες για εσάς αφού προφανώς δεν τα καταλαβαίνετε , σωστά;

Giannis
|

Γιατι να σας δωσει 500 θεσεις κυριοι; πηρατε πολυ περισσοτερες με την πανεπιστημιοποιηση των ΤΕΙ. Ακομα και μη διδακτορες τους κανατε με το ζορι λεκτορες. Καμια θεση για σας κυριοι. Υπαρχουν αλλου προτεραιοτητες.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/60341/zitoyn-500-nees-theseis-melon-dep