Κριτική της υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το 24ωρο κλείσιμο του ΑΠΘ

Δημοσίευση: 14/12/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 15/12/2018, 19:06

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κριτική  της υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το 24ωρο κλείσιμο του ΑΠΘ

«Είδα με θλίψη ότι ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει κλειστό το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αύριο, και με απουσία του Πρύτανη φυσικά από τη Θεσσαλονίκη, γιατί υπήρχε συνέδριο προγραμματισμένο».

Το σχόλιο αυτό έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη,σχετικά με το σημερινό κλείσιμο του ΑΠΘ.

Το esos σημειώνει πως ο Πρύτανης απουσίαζε από το πανεπιστήμιο διότι βρίσκεται στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Οι λόγοι του κλεσίματος

Οι λόγοι του κλεισίματος του ΑΠΘ αναφέρονται στην ακόλουθη ανακοίνωση του πανεπιστημίου της συμπρωτεύουσας:

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του ΑΠΘ στις 14.12.2018

Την Παρασκευή 14.12.2018, ενόψει προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της πόλης λόγω της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.
Οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια.
Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00.

Σχόλια (3)

ΓΣ
|

Τι άκαιρη και άκυρη ανακοίνωση είναι αυτή;! Δηλαδή με δεδομένη την πάγια απουσια της αστυνομίας εδώ και δεκαετίες, όπου ο κάθε μπαχαλάκιας μπορεί να δέρνει και να καταστρέφει μέσα στο ΑΠΘ, με δεδομένο το κλείσιμο της πόλης που κόπηκε στα 2 απο 18 διμοιρίες ΜΑΤ και δε μπορούσες να διασχίσεις απο την μια ακρη στην άλλη για να πας στην αγορά ή στη δουλειά σου, σας πείραξε που το ΑΠΘ έκανε το αυτονόητο και προσπάθησε να προστατευτεί;

Και εγώ κ.Γεροβασίλη είδα με θλίψη.
|

Α.Τις καταστροφές στην Θεολογική που δεν βγάλατε κιχ.
Β.Να κόβετε χθες η πόλη στα δύο από τους δρόμους που κλείσατε.Χιλιάδες κόσμος ταλαιπωρήθηκε εξ αιτίας της ομιλίας του Πρωθυπουργού και των μεταφερόμενων χειροκροτητών που δεν γέμισαν ούτε το μισό Αλεξάνδρειο.Οι ασφαλίτες και οι αστυνομικοί γύρω από το στάδιο ήταν περισσότεροι από τους μεταφερόμενους οπαδούς σας.
Γ.Χιλιάδες αστυνομικούς στην πόλη και δύο αύρες ρίψης πεπιεσμένου νερού.Αν τολμούσε και τις έβγαζε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα γίνονταν της τρελής.Τώρα και οι αντιεξουσιαστές έκαναν πως δεν τις είδαν .
Πόσο στοίχισε ,σαν καθ ύλη αρμόδια κυρία Γεροβασίλη ,αυτή η αστυνομική εκστρατεία για την προστασία του λαοπρόβλητου και της συνοδείας του;
Θλίβομαι λοιπόν και εγώ κυρία Γεροβασίλη και για τα παραπάνω αλλά χαίρομαι ταυτόχρονα γιατί σε 5 το πολύ μήνες θα είστε παρελθόν.Υπάρχει μεγαλύτερη αγγαλίαση από αυτήν;

Η σιωπή είναι χρυσός κ.Γεροβασίλη.
|

Ακόμα και τώρα καμιά καταδίκη της κατάληψης,των καταστροφών και του πλιάτσικου της Θεολογικής από τους κουκουλοφόρους.Καμιά καταδίκη για την ισοπέδωση και κλοπών των γραφείων καθηγητών, καθώς και απειλών μέσω συνθημάτων ονομαστικά εναντίον συγκεκριμένων καθηγητών.Όταν βλέπει το ΑΠΘ ότι η Προισταμένη αρχή δεν εκφράζει ,έστω και λεκτικά και για το θεαθείναι, μια καταδίκη των γεγονότων γιατί να σας εμπιστευθεί;Όταν επιμένετε ιδεοληπτικά για το άσυλο που προστατεύει μόνο παραβατικούς,κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους γιατί να σας εμπιστευθεί; Το ΑΠΘ φοβήθηκε σήμερα για νέες καταλήψεις και καταστροφές και πολύ σωστά έπραξε.Οι καταστροφές στην Θεολογική ξεπερνάν προς το παρόν και ανεβαίνουν συνέχεια τις 70.000 χώρια οι κλοπές των προσωπικών ειδών των καθηγητών. Αφού δεν έχετε σκοπό ,ούτε εκφράσατε την θέληση να τα πληρώσετε καλώς έκλεισε το ΑΠΘ γιατί λεφτά για άλλες καταστροφές δεν υπάρχουν.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/60426/kritiki-tis-ypoyrgoy-prostasias-toy-politi-gia-24oro-kleisimo-toy-apth