ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν πήγαν στο “ραντεβού” που όρισε ο υπ. Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 20/12/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2018, 23:58

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν πήγαν στο “ραντεβού” που όρισε ο υπ. Παιδείας   για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Τα ΔΣ των δύο Ομοσπονδιών ζητούν από τον Κ. Γαβρόγλου συνάντηση στη 1 το μεσημέρι στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έχουν προγραμματίσει για αύριο έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Δεν ανταποκρίθηκαν τα ΔΣ της  ΟΛΜΕ ,της ΔΟΕ και της  ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην πρόσκληση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για συνάντηση σήμερα, στις 9:30 το πρωί στη Βουλή, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos τα ΔΣ των τριών  κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών αποφάσισαν να μην προσέλθουν στο σημερινό  “ραντεβού” και θα ζητήσουν συνάντηση  στη 1μμ το μεσημέρι στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έχουν προγραμματίσει έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ είχαν ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας να πραγματοποιηθεί συνάντηση πριν από το υπουργικό  Συμβούλιο, αίτημα που ο Κ. Γαβρόγλου δεν αποδέχθηκε.

Οι  Ομοσπονδίες για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας.

Γιατί δεν πήγαν στη συνάντηση

Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί  έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους.

Μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12, πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης.

Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να «διευκολύνουν» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου.

Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ανακοινώνει ότι μετά από την άρνηση τόσο της Δ.Ο.Ε. όσο και της Ο.Λ.Μ.Ε. να συμμετάσχουν στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και έχοντας αποφασίσει κοινή διεκδικητική στάση με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίας στα θέματα των κριτηρίων και των μόνιμων διορισμών δε θα συμμετέχει στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση και μόνο των κριτηρίων από πλευράς του Υπουργού Παιδείας, χωρίς να γίνει καμία συνάντηση με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (παρότι είχε ζητηθεί επιμόνως τόσο με γραπτά όσο και με τηλεφωνικά αιτήματα) έχει προσχηματικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα συμμετέχει με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κριτήρια διορισμού.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέρφους μας Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. να δώσουν ένα μαζικό και δυναμικό παρόν στην αυριανή διαμαρτυρία στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας όπου θα  απαιτήσουμε την  κάλυψη όλων των κενών σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.  με μόνιμους διορισμούς.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να συναντήσει σήμερα και τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας και να σταματήσει να κρατά σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας τους χιλιάδες συναδέρφους αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. που στήριξαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τις δομές της εκπαίδευσης προχωρώντας άμεσα σε μόνιμες και μαζικές προσλήψεις.

Το ΔΣ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/60504/olme-doe-poseepea-den-pigan-sto-rantevoy-poy-orise-o-yp-paideias-gia-neo-systima