Βγήκαν από το Νοσοκομείο οι υπάλληλοι του Παν. Αιγαίου

Δημοσίευση: 10/01/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Βγήκαν από το Νοσοκομείο οι   υπάλληλοι του Παν. Αιγαίου

Αρνητικές ήταν οι βιοχημικές εξετάσεις

Αρνητικές ήταν οι βιοχημικές εξετάσεις  που έγιναν στους επτά υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αιγαίου που ήρθαν σε επαφή με το φάκελλο από την “Ινδία” που περιείχε σκόνη και κείμενα ισλαμικού περιεχομένου.

Ετσι οι 5  υπάλληλοι καθώς και ο δικηγόρος του πανεπιστημίου που ήρθαν σε επαφή με το φάκελο κι ένας αστυνομικός, έλαβαν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης σήμερα το απόγευμα.

Τα επτά άτομα    βρίσκονταν από χθες  σε ειδικό δωμάτιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Τι συνέβη

Ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας  μετέβη από την Αθήνα  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,στη Μυτιλήνη,  καθώς στο γραφείο της Πρυτάνισσας Χρ. Βιτσιλάκη στάλθηκε φάκελος με ύποπτη σκόνη.

Ο φάκελος εκτός από την ύποπτη σκόνη περιείχε και κείμενα ισλαμικού περιεχομένου.

Με τον φάκελο ήρθαν σε επαφή επτά άτομα (6 του Πανεπιστημίου κι ένας αστυνομικός), οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε ειδικό δωμάτιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο ύποπτος φάκελος    παρελήφθη σήμερα το μεσημέρι  στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος αποφάσισαν την αναστολή όλων   των  ακαδημαϊκών  και διοικητικών  λειτουργιών στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη , ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Η Πρυτανισσα του Πανεπιστημίου με γραπτό μήνυμα προς την κοινότητα του Ιδρύματος διαβεβαιώνει   ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και διατυπώνει την ελπίδα ότι σύντομα θα λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας   που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο .

Παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, αναφέρει στο μήνυμα η κ. Βιτσιλάκη, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Η  Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου,ενημερώνει τη κοινότητα ότι  “σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του”.

Το ενημερωτικό σημείωμα της Πρυτάνισσας του Παν. Αιγαίου

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου,

Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Πρυτάνισσα

Πανεπιστημίου Αιγαίου


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/60760/vgikan-apo-nosokomeio-oi-ypalliloi-toy-pan-aigaioy