Ενιαία δράση επιμόρφωσης του 6ου Πε.Κ.Ε.Σ. Αττικής «Παρεμβατικές Δράσεις για Πρακτικές Σχολικής Καθημερινότητας»

Δημοσίευση: 08/02/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενιαία δράση επιμόρφωσης του 6ου Πε.Κ.Ε.Σ. Αττικής «Παρεμβατικές Δράσεις για Πρακτικές Σχολικής Καθημερινότητας»

Το 6ο Πε.Κ.Ε.Σ. Αττικής (http://attik.pde.sch.gr/6pekes/), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διοργανώνει ενιαία δράση επιμόρφωσης με τον τίτλο «Παρεμβατικές Δράσεις για Πρακτικές Σχολικής Καθημερινότητας» που θα υλοποιηθεί κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.

Οι επιμορφωτικές δράσεις απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων που υπάγονται στην επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου Πε.Κ.Ε.Σ. Αττικής.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιμορφωτική διαδικασία είναι προαιρετική και επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των υποψηφίων επιμορφουμένων και στη διαθεσιμότητά τους τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους της επιμόρφωσης.

Οι επιμορφωτικές δράσεις στηρίζονται στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και στη μεθοδολογία του μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης. Δηλαδή, στον συνδυασμό διά ζώσης και ασύγχρονων επιμορφωτικών συνεδριών. Επιπροσθέτως, προβλέπεται η αξιοποίηση εκπαιδευτικής πλατφόρμας moodle που υποβοηθά και στην προσαρμογή των δράσεων στον χώρο, τον χρόνο και τους ιδιαίτερους ρυθμούς μάθησης των επιμορφουμένων.

Για τις «Παρεμβατικές Δράσεις για Πρακτικές Σχολικής Καθημερινότητας» του 6ου Πε.Κ.Ε.Σ. Αττικής σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν 9  Θεματικοί Επιμορφωτικοί Κύκλοι οι οποίοι περιλαμβάνουν 24 ώρες διά ζώσης (4 εξάωρες συναντήσεις) και 28 ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (σύνολο 52 ώρες).

Οι Θεματικοί Επιμορφωτικοί Κύκλοι είναι:

  •     Η ψηφιακή τεχνολογία ως εργαλείο εισαγωγής της καινοτομίας στην εκπαιδευτική κοινότητα
  •     Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Εκπαίδευση: Αξιολόγηση αναγκών και αποτελεσματικές παρεμβάσεις
  •     Η επιχειρηματολογία στη διδακτική πράξη. Αναπτύσσοντας τον κριτικό στοχασμό, την προφορική και γραπτή έκφραση και τις επικοινωνιακές δεξιότητες των μαθητών
  •     Προσεγγίζοντας την εκπαίδευση για την Αειφορία
  •     Προσεγγίζοντας τον τόπο και τον χρόνο μέσα από το τοπικό περιβάλλον
  •     Ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας
  •     Ο πολυδιάστατος ρόλος της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση
  •     Έν-τεχνες προσεγγίσεις στη διδακτική πράξη
  •     Ανάπτυξη και λειτουργία ενδοσχολικού δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού

Κάθε Θεματικό Επιμορφωτικό Κύκλο (Θ.Ε.Κ.) έχουν δικαίωμα να τον παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν σε κάθε Θ.Ε.Κ. έχει οριστεί στα 25 άτομα.

Κάθε Θ.Ε.Κ. χωρίζεται σε τέσσερις (4) Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.). Στο παράρτημα του παρόντος επισυνάπτεται σχετικός αναλυτικός πίνακας με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διά ζώσης συναντήσεων.

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο αναφέρεται σχετικός αναλυτικός πίνακας με τις Θ.Ε. κάθε Θ.Ε.Κ. και ημερομηνίες διεξαγωγής των διά ζώσης συναντήσεων.

Το υλικό επιμόρφωσης για όλους τους Θ.Ε.Κ. θα διατίθεται μέσω πλατφόρμας διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου και ηλεκτρονικής μάθησης moodle η οποία θα αξιοποιηθεί, επίσης, για την εκπόνηση και ανάρτηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εργασιών από τους επιμορφούμενους, καθώς και για την επικοινωνία μεταξύ τους και με τον επιμορφωτή, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από την Τρίτη 05/02/2019 έως και την Τετάρτη 20/02/2019 στην ψηφιακή φόρμα:

https://goo.gl/forms/gVR63DNYvaCjXs1Q2

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (1)

Ieremias
|

Αυτές οι επιμορφώσεις ούτε πιστοποιημένες είναι ούτε μοριοδοτούνται αφού τα ΠΕΚΕΣ αν και αντικατέστησαν τα ΠΕΚ δεν είναι επίσημα επιμορφωτικά κέντρα.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/61168/eniaia-drasi-epimorfosis-toy-6oy-pekes-attikis-paremvatikes-draseis-gia-praktikes