Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της ΕΣΔΥ: Η πρόταση του ΠΑΔΑ ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την ΕΣΔΥ

Δημοσίευση: 20/02/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της ΕΣΔΥ: Η πρόταση του ΠΑΔΑ ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την ΕΣΔΥ

Ως Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας καταγγέλλω ανοίκειες μεθοδεύσεις, οι οποίες μέσω του τύπου (www.esos.gr) προσπαθούν να προκαταλάβουν αποφάσεις και να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην κατεύθυνση της διάλυσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Η ΕΣΔΥ στα ενενήντα χρόνια της ιστορίας της έχει υπηρετήσει την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού της χώρας μας, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων. Αυτό το έχει επιτελέσει με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και υπευθυνότητα στις δύσκολες ιστορικές συνθήκες για τη χώρα, όταν δεχόταν πλήγματα η υγεία και η ζωή του ελληνικού πληθυσμού. Με τη συσσωρευμένη επιστημονική γνώση και εμπειρία, που διαθέτει, παρέχει σήμερα μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα και δημιουργεί στελέχη ικανά να υπηρετήσουν της υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας αλλά και τις υπηρεσίες υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την ΕΣΔΥ, η οποία αντέδρασε θεσμικά, και όχι μέσω του τύπου για φθηνή δημιουργία εντυπώσεων. Στη σύσκεψη της 19ης Φεβρουαρίου 2019 η ΕΣΔΥ αντέδρασε δυναμικά στην πρόταση της Δ.Ε. του ΠΑΔΑ.

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου, διατυπώθηκαν τα κύρια σημεία ενός εγχειρήματος ένταξης της ΕΣΔΥ στο ΠΑΔΑ, ενώ σημαντικά θέματα τελούν ακόμη υπό διαμόρφωση.

Ελπίδα Πάβη

Καθηγήτρια

Αναπληρώτρια Κοσμήτορας ΕΣΔΥ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/61360/anaplirotria-kosmitoras-tis-esdy-i-protasi-toy-pada-pote-den-egine-apodekti-apo-tin